עוגת כוכב

עוגת כוכב

שלום רב,
אני קוראת אתכן המון ואשמח אם תייעצו לי.
פיצקי שלי בן 3 וביקש עודה בצורת כוכב.
מצאתי ברשת את המתכון הזה:
http://clumbsycookie.blogspot.co.il/2009/02/when-you-wish-upon-star.html

אין לי כל כך ניסיון בבצק סוכר (עשיתי בעבר סדנא בסיסית ויש ברשותי קצת אביזרים) ושאלותיי:

1) אם אקנה בצק סוכר צבוע, האם זו בעיה להכין עוגה כזו?
2) האם כדאי להכין אותה עם קרם חמאה צהוב?

אשמח לדעתכן וגם להצעות לקישוט נאיבי וחמוד.

המון המון תודה!

net the jet

New member
אם אין לך כל כך הרבה נסיון יהיה לך קצת

מאתגר לעטוף בבצק סוכר צורה מורכבת כזו.
בגדול זה לא מסובך, צריך לרדד משטח די עבה שיפול יפה על כל הפינות, ואז להתחיל עם הצמדת הפינות ולהמשיך לחלקים היותר ארוכים וישרים של הכוכב.

גם קרם חמאה זה לא רע, הבעיה עם עוגה שחותכים שאם היא לא עוגה "יציקה" יש המון פירורים, וצריך לדעת איך לעבוד עם הקרם בצורה כזו שלא ימשוך פירורים. בגדול כשמצפים עוגה בקרם חמאה , יש צורך לעשות מה שנקראה crumb coating שזה בתרגום- ציפוי הפירורים... מורחים את העוגה בעדינות בריבה מדוללת במים או סירופ סוכר, על מנת , להדביק " את הפירורים. ואז אחרי שזה קצת מתייבש, אפשר למרוח את הקרם חמאה ביתר קלות.

תודה רבה לתשובתך, ועוד...

החלטתי לעשות ניסיונות מקדימים לשתי האופציות ולראות מה יהיה יותר מוצלח.

בהנחה שהעוגה אותה אני מכינה היא בקוטר 24-26 ויש גם את המשולשים בצדדים, מה הכמות של בצק סוכר שאני צריכה לקנות? עם איזו חברה הכי נוח לעבוד?

וגם קרם חמאה - האם להכפיל את הכמות הסטנדרטית של קרם? האם להשתמש בצבע מאכל נוזלי/ג'ל לקרם?

תודה רבה!

net the jet

New member
נתחיל מהסוף- צבע מאכל רק על בסיס ג׳ל/משחה

לא נוזל.
כמות הבצק לדעתי שהו באזור ה800 גר לציפוי. השאר לסגירה קישוט קטן

תודה נטע

אני אקנה קילו וחצי ואנסה. מקסימום - אצליח

תודה רבה!

לא כזה קשה לעשות crumb coating

זה אומנם דורש קצת סבלנות אבל זה מאוד קל לדעתי. יותר קל מבצק סוכר אני חושבת.

עשיתי שנה שעברה לאחי עוגת יום הולדת בצורת המספר 27, שזה היה מורכבמ כמה חלקים שונים שלא נדבר על הצדדים שגם היו חתוכים אז היה דיי הרבה פרורים.
השתמשתי בטיפים מהסירטון הזה http://www.youtube.com/watch?v=vwqaF8f3VW0 וישמתי אותם על העוגה שלי.
יצא מאוד יפה ואסטטי גם שזה היה ציפוי שוקולד

net the jet

New member
לא קשה רק צריך לדעת מה לעשות כמו כן זה תלוי

מאד בעוגה. עוגות נימוחות ורכות, מתפוררות מאד ויותר קשה לעבוד איתן מאשר עוגה יבשה ודחוסה.

עוד שאלה/בקשה

איזו עוגה מומלצת לדעתך כך שלא "תתפורר"? האם העוגה שלך כאן טובה? אני מתכוונת לשני סוגי העוגות.

וגם - כשאני מצפה עוגה בקרם חמאה אז דין החומר המקשר הוא כמו בעוגה עם בצק סוכר?

המון המון תודה, אתן מקסימות!

net the jet

New member
העוגה שלי קצת בעייתית כי היא רכה ונימוחה

מה שניתן לעשות זה לאפות אותה, להקפיא, להפשיר אבל לפני שהיא מופשרת לגמרי ועדיין קשה, לחתוך, ואז ליצור את הצורה, ולחכות שתפשיר על מנת למרוח קרם.

כשמצפים בקרם חמאה, אז בגדול לא מריך עוד משהו, אלא אם כן יש המון פירורים. או שאפשר לעשות שתי שכבות קרם חמאה. ראשונה דקה, לקרר, ואז עוד שכבה ״נקייה״ מעליה

תודה!

הסרטון ממש נחמד ודרכו ראיתי עוד סרטונים שעזרו לי.
האם השתמש בקרם חמאה או בציפוי שוקולד סטנדרטי? או שלא הבנתי וציפוי השוקולד היה ה"מקשר"?

אפשר ללמוד הרבה מיוטיוב :)

הרבה ממה שאני יודעת היום זה בגלל שממש שיעמם לי בקיץ האחרון וסירטונים שעושים על עוגות ניראים כלכך יפה שמבחינתי זה אומנות של ממש.השתמשתי בציפוי שוקולד

זאת העוגה. בני דודים שלי (בני 11 ו6) מתים עליה. היא דיי לחה אבל גם פרורית למדי. וכעיקרון היא פרווה (למרות שהמרתי אותה השבוע לחלבית ולדעתי היא ממכרת בטרוף ככה)
השתמשתי בציפוי שוקולד ביתי, אני חושבת שזה סוג של גאנש רק שוקולד ושמנת מתוקה (אם תרצי אני אשלח לך מתכון). הציפוי הזה נקרש לא רע שהוא מתיבש.
השתמשתי בו כדי לצפות את כול העוגה, אחד לאחד כמו בסירטון: נייר פרגמנט מלמטה שכבה ראשונה מרוחה דק יחסית כדי לאטום, מכניסה למקפיא ומצפה שוב, בדיעבד זה גם עזר לשוקולד להיקרש יותר מהר.

בשביל עוגת הכוכב הייתי עושה בדיוק את אותו דבר רק עם קרם חמאה

iWrite

New member
הצעות לעיצוב

אחת האופציות היא שתאפי איזו עוגה שמתחשק לך ומעליה תוסיפי בסמליות קישוטים של כוכבים בבצק סוכר.

אני מצרפת תמונות של עוגות בסגנון ששאלת - אחת עגולה, מצופה בבצק סוכר עם עיטורי כוכבים, השנייה בצורת כוכב מצופה בקרם חמאה והשלישית בצורת כוכב ובציפוי סוכר.

התמונות לקוחות מהאינטרנט מאופות שונות מחו"ל, בהצלחה.

מגניב

האדומה למטה משמאל ממש נחמדה.
כאמור אנסה לעשות משני הסוגים (יש לי ידיים לא רעות... אני מקווה שהן תצלחנה לי).

ושאלה: הכוכבים ש"קופצים" מהעוגה - האם הם בצק סוכר "טהור"? כלומר, רק לרדד ולקרוץ? (יש לי קורצנים לבצק סוכר בצורת כוכב שאני משתמשת בהם ליצור צורות ממזונות שונים שפיצקי יאכל
)
ואיך קוראים ל"שיפודים" הדקים ממתכת הללו?

תודה על המאמץ לחפש לי תמונות!

למעלה