עוגת כדורסל

ב ה י ר

New member
עוגת כדורסל

בפעם העשירית שאני מנסה אולי הפעם יצליח לי עוגה שהכנתי לאחיין שלי

ב ה י ר

New member
הסברים:

בעיקרון זה 2 עוגות הנאפות בקערת נירוסטה. כלל חשוב להניח לעוגה להצטנן הייטב עדיף לאפות בערב ורק למחרת להוציא מהקערה כמובן שלשמן ולקמח לפניי הכנסת הבלילה לקערה. ולמה אני מזכירה זאת כי כבר כמה פעמים עוגות בקערה לפניי שבועיים היו לי פשלות רצניות שלוש פעמים העוגה התפרקה לי ולא יצאה שלמה מהתבנית מפאת חוסר סבלנות שלי. את שניי החצאים מדביקים עם קרם חמאה בכדיי שעוגה לא תזוז : מתכון לקרם חמאה וקקאו: 100 גרם חמאה או מרגרינה 300 גרם אבקת סוכר 4 כפות קקאו 2 כפות תמצית וניל להקציף חמאה עם סוכר להמיס את הקקאו עם רבע כוס מים רותחים לערבב היטב שכל הקקאו ימס ויתקבל מעין קרם, להוסיף לקצף החמאה לערבב ולהוסיף תמצית בניל לערבב עוד קצת והקרם מוכן. למרוח באמצע ולהדביק את החצאים ולהכניס למקפיא ל20 דקות בכדיי לתת לחמאה להתקשות וגם שהעוגה תהיה יותר יציבה. ואז בתפר למלא בבצק סוכר ולשטח עם האצבע (לזה ממש מתאים הג'קסון כי הוא הרבה יותר רק ודביק) כמו שאתם רואים בתמונה. ולהכניס שוב למקפיא. בנתיים לרדד את הבצק סוכר לעיגול . ופה הטריק בכדיי לקבל עור מחוספס כמו כדורסל אמיתי לקרחתי כדורסל חדש קרצפתי אותו יבשתי הייטב וקמחתי אותו במעט קורונפלור ואז גילגלתי אותו על הבצק וכך קיבלתי את "עור התפוז" המחוספס של כדורסל. בעזרת מברשת עם מעט מים מהולים הליקר הרטבתי את העוגה ואז ציפיתי אותה בבצק המחוספס . הקפתי שוב ל 10 דקות ואז עם מכחול ציירתי את הקוים. את העוגה הנחתי על סטנד של הקערת נירוסטה זה מין עיגול עם חור על מנת שהעוגה תעמוד יציב. בסה"כ עוגה קלה , וזאת הפעם הראשונה שעשיתי אותה.

ב ה י ר

New member
../images/Emo122.gifכמה טעויות כתיב...

אני מקווה שבכל זאת הבנתם. זאת עוגת ברבי שהכנתי לפניי שבועיים בהרבה הכנתי את הבסיס עצמו 3 פעמים!!! בגלל שהוא התפרק לי כל הזמן ולא יצא חלק מהקערה. ככה זה שממהרים גם התוצאה לא כל כך מושלמת ... רציתי לעשות לה שימלת שכבות יצא פחות מוצלח ממש שדימינתי.

t a l talim

New member
עוגה נהדרת!!!../images/Emo87.gif

לצפות עוגה עגולה בבצק סוכר זה לא כל כך פשוט, וזה נראה נפלא! תודה רבה על השיתוף וההסברים.

ב ה י ר

New member
בהחלט!

זה היה החלק הכי מסובך ...עוד טיפ לפעם הבאה לעבד כמה שפחות את הבצק בקורנפלור בעיגול הסדקים יותר מורגשים והבצק ניקרע יותר מהר.

1נרקיס

New member
זה נראה מדהים ../images/Emo87.gif

העוגה מאד מאד מרשימה, ותודה על ההסברים. שיחקת אותה עם הכדור

שירי ל

New member
ושאלה נוספת: מה המטרה של הקפאת

העוגה לאחר הציפוי בבצק סוכר? זה לא מזיק לבצק?

ב ה י ר

New member
על מינת שהבצר יתקשה מהר

בהתחלה ניסיתי לצייר את הקוים עם טושים (מצבעיי מאכל) אך זה לא הצליח לי הבצק היה רך מידי. הקפאתי אותו לכמה דקות ואז המשכתי עם מכחול. אפשר לותר על השלב הזה אם הציפוי כבר התיבש מספיק

carmits

New member
כמו שאת יודעת - מתה על הכדור../images/Emo87.gif

נראה באמת מסובך לצפות את זה...כל הכבוד... נשיקות

טלולה1

New member
מורידה את הכובע../images/Emo61.gif

חתיכת אתגר לצפות כדור. העוגה התחתונה עמדה במשימה בלי סימני קריסה?

למעלה