עוגת יום הולדת

עוגת יום הולדת

שלום, (אני מהסמויים) אני צריכה להכין עוגת יום הולדת לבתי שתהיה בת שנתיים. מישהו מכיר אתר עם הוראות לצורות מעניינות של עוגות? אפשר גם לעשות צורה רגילה אבל לקשט עם בצק סוכר. אבל מה זה בצק סוכר? איך מכינים אותו ואיך נמנעים מצבעי מאכל? תודה למי שיודע לענות.

pirge

New member
כושית מדהימה לימי הולדת

שוקולדית במיוחד גם ללא הקרם. יש תבנית מיוחדת חד פעמית הכי הכי מתאימה 30X22. או עגולה קפיץ מס' 24. אפיה 45 דקות בחום 175 מעלות. מתכון של פירגה: כוס קקאו 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן 2 כוסות מים רותחים מערבבים הכל לבלילה דלילה - לא להוסיף קמח. אפשר לתבל בכף רום\קוניאק\ליקר ציפוי: מיכל שמנת מתוקה – אפשר פרווה 100 גרם שוקולד מריר מחממים שמנת לסף רתיחה ומכבים להבה. מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה. מערבבים ויוצקים חם , על עוגה חמה. העוגה מתמלאת עד גדותיה ברוטב שוקולדי. לחכות כמה דקות עד שכל הרוטב יחלחל פנימה, לקשט בסוכריות או שוקולד צ'יפס--------- ואז להכניס למקרר.

הוראות לחיתוך העוגה

אני התכוונתי לשאול אם מישהו מכיר אתר עם הוראות חיתוך לעוגות בצורות מעניינות שיתאימו ליום הולדת שנתיים. כמו כן רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הציפוי עם צבעים בלי להשתמש בצבעי מאכל?

RUTHIE1

New member
מזל טוב ובעניין צבעי המאכל

מנסיון, אני מבינה את החשש אבל כמות צבעי המאכל שצריך כדי לצבוע עוגה מצופה בבצק סוכר היא כ"כ מזערית... רובנו נותנים לילדנו צבעי מאכל כל יום מבלי לדעת זאת - בארטיקים, במשקאות קלים, בממתקים למיניהם ועוד. אני מאמינה שעוגה כזו מדי פעם לא תעשה שום נזק רציני (זו דעתי בכל אופן). לגבי עיסוק בבצק סוכר יש בתפוז פורום בשם "אמנות בעוגות למתחילים", שם יוכלו לעזור לך. שוב מנסיון, ילדים מאוד אוהבים עוגות כאלה...

למעלה