עוגת טירמיסו

דנייאלה

New member
עוגת טירמיסו ../images/Emo91.gif

הכנתי ביום שישי עוגה א-ל-ו-ה-י-ת ממש, מקור המתכון הוא של אהרוני, יש לי גזיר עיתון עם המתכון שאני חושבת ששמור אצלי כבר שנים, והנה- הגיע הזמן להכין.... ביום שישי נפגשנו כמה חברים לארוחה משותפת שכל אחד מביא משהו, אחד הדברים שהכנתי היה העוגה הזו. ולמתכון..... הוא כבר עם ההתאמות שאני עשיתי: המצרכים: 350 גר' גבינת מסקפונה (חבילה וחצי) 2 מיכלי שמנת מתוקה 4 חלמונים 1 כוס סוכר 2 כפיות תצמית אפיה 2 חבילות בישקוטים 1 כוס קפה חזק (אספרסו או פילטר) 5 כפות ליקר קפה אבקת קקאו 1. שמים בקערה את החלמונים והסוכר ומקצפים במיקסר 6-7 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 2. מוסיפים פנימה את הגבינה ומקציפים יחד עוד דקה. 3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מערבבים יחד בעדינות את שתי התערובות ואת תמצית הווניל לתערובת אחידה וחלקה. 4. שמים בצלוחית את הקפה והליקר. 5. טובלים ביסודיות משני הצדדים את הבישקוטים בתערובת הקפה, (לטבול הרבה, שירגישו היטב את טעם הקפה) ומניחים מחצית מכמות הבישקוטים בתחתית תבנית. 6. יוצקים על שכבת הבישקוטים מחצית מתערובת הקרם, מחליקים ומפזרים מעל שכבת קקאו (הכי קל- עם מסננת וכפית). 7. חוזרים על הפעולה- מרטיבים בישקוטים בקפה, מניחים בשכבה אחידה על הקרם מצופה בקקאו, יוצקים עליהם את שאר הקרם, מחליקים יפה ומפזרים קקאו. 8. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעות מספר, עדיף למשך לילה. נשמע מסובך? בכלל לא... חוויה להכין וללקק את השאריות על הכפות
עוגה זו אינה נחתכת לפרוסות יציבות ויפות, ניתן בהחלט להגיש אותה עם כף גדולה. אך האסטטיות מתגמדת לעומת הטעם הנפלא שמתקבל!!! כפי שתראו בתמונה, גזרתי מקרטון פסים אלכסוניים באמצע-(השארתי את המסגרת של הקרטון כמובן) ובעזרת מסננת וכפית ציפיתי את העוגה עם קקאו. הסרתי בזהירות את הקרטון, ויצאו פסים של קקאו...

דנייאלה

New member
הכנתי גם תאנים ממולאות גבינת מסקרפו

תאנים ממולאות בגבינת מסקרפונה. המתכון לקוח כלשונו מהאתר של ג'אקומו. לא יודעת אם הייתי מכינה אותה שוב, מהסיבה הפשוטה שההתעסקות עם עלי הלזניה היא התעסקות ארוכה, מייגעת, לא הצלחתי למצוא עלי לזניה שאינן לבישול ובישלתי את הרגילים, נדבקו לי, ובקיצור-
לא מעט.. זו אינה העונה של התאנים, אך לבעלי ניתנה משימה- אתה חוזר הביתה עם 18 תאנים בשלות ויפות...או.....(לא אומר את ההמשך) הנה המתכון, והתוצאה גם: תאנים טריות עם שקדים, גבינת מסקרפונה ועלי לזניה : החומרים: 4-6 עלי לזניה לא מבושלים (לא מן הסוג שאינו דורש בישול) שמן זית לטיגון 1 חלבון (הלבן) של ביצה 100 גרם שקדים קצוצים, מולבנים קלויים מעט או צנוברים קלויים 1 כוס סוכר אבקת סוכר 1 כף יין אדום 2 כפות ליקר דובדבנים 4 תאנים 1 קופסה גבינת מסקרפונה. אופן ההכנה: 1. מבשלים את עלי הלזניה אל דנטה. מייבשים את העלים המבושלים וחותכים למשולשים. 2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את עלי הלזניה המבושלים, עד שהם מזהיבים. 3. מניחים את העלים המטוגנים על נייר סופג . 4. מורחים את עלי הלזניה המטוגנים בחלבון של הביצה וטובלים בשקדים מטוגנים. 5. אופים בתנור בחום גבוהה במשך 5 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר. מפזרים מעל אבקת סוכר. 6. מערבבים את הסוכר הרגיל עם המים והיין. מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ. מורידים מהאש ומניחים בצד. 7. חותכים כל תאנה במרכזה ל-4 חלקים (לא חותכים עד למטה ומקפידים שהתאנה תישאר עדיין בחתיכה אחת. 8. שמים על כל תאנה תערובת של גבינת מסקרפונה ומעט סוכר, שופכים מעל ליקר דובדבנים וסירופ סוכר. שינויים שלי: לא שמתי ליקר דובדבנים, פשוט השמטתי את החלק הזה.. לא מצויין במתכון כמה מים לשים, אני שמתי עם הסוכר 1/4 כוס יין אדום יבש, ו1/4 כוס מים. השתמשתי בחבילה וחצי גבינה מכיון שהייתי צריכה ליותר תאנים, אל לא הגדלתי את כמויות הסירופ. פיזרתי על התאנים בוטנים טחונים דק.

דנייאלה

New member
וגם- ../images/Emo3.gif מרק:

מרק עגבניות ויין, מקור של חנה שאולוב, שכבר כתבתי את המתכון שלו פה בעבר ויש אותו במאמרים, אבל ממש ממש ממליצה לכם להכין אותו, הוא קל להכנה, וטעים מאודדדד.
תוספת שלקוחה מתכנית שראיתי של אהרוני בשבוע שעבר, וניתנת ליישום על כל מרק: לטגן פרוסות בגט מרוחות בחמאה, על מחבת פסים. להניח על הבגט כפית גבינת מסקרפונה, ועל הגבינה אספרגוס חלוט. ** פה תראו שנחלטה שעושית ירוקה במי שום, והונחה לה על הבגט.. מתכון המרק:(השינויים שלי משובצים כבר בתוכו): 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות 3 כפות שמן 1 קופסא עגבניות מרוסקות 5 עלי בזיליקום טריים קצוצים (ניתן בהחלט להכין עם 3 קוביות בזיליקום קפוא) 1/2 כוס יין אדום יבש פלפל לבן ופלפל שחור גרוס פפריקה מתוקה מלח 2 כוסות מים 1 שמנת לבישול ואפיה של השף הלבן מטגנים הבצל עד גוון זהוב, מוסיפים את העגבניות, בזיליקום, יין, תבלינים ובוחשים. מוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את השמנת תוך בחישה. כשהמרק מגיע לסמיכות רצויה מורידים מהאש

RUTHIE1

New member
הכל נראה מעולהההההההההההה

כל הכבוד דניאלה, גם יפה וגם אסתטי.

satr

New member
YYYנראה ../images/Emo59.gif כל הכבוד ../images/Emo45.gif

דניאלה אני קוראת אותך לסדר
ככה עושים על הבוקר
עוד לא הכנסתי כלום לפה
. הלכה לה הדיאטה (אוף האיקון לא עולה היה אמור להיות פרצוף צוחק) שהכל יצא מדהים כבר אמרתי נכון!!!! ורד

../images/Emo12.gifדנייאלה על הבוקר

לראות תמונות קשות ויפות כ"כ. העיצוב של הטירמיסו יפהיפה והטעם בטוח מעולה

pirge

New member
דנייאלה, העוגה ממש פגזית. וגם יתר

המטעמים שהכנת. תודה על הצילומים היפים.

וואו, אני מתה על טירמיסו. מי שבאמת

אוהב טירמיסו יודע שלא ניתן לחתוך אותו לפרוסות מדוייקות, כי הוא כזה רך. הרגת אותי על הבוקר הקינוח האהוב עליי ביותר.

אילנית12

New member
YYY דניאלה.ניראה פצצה../images/Emo59.gif

כול הכבוד,
משקיענית,אשת חיל כבר אמרתי?

למעלה