עוגת טורט..

סליפ

New member
עוגת טורט..

בוקר טוב! יש לי בסיס לעוגת טורט, ואני רוצה לעשות איתו עוגה.. מה אפשר לשים באמצע (יש מתכון טוב עם אינסטנט פודינג?) העוגה צריכה אפיה או קירור? ובכלל- יש מתכונים מומלצים?

ניקי ב

New member
עוגת טורט עם תותים

עוגת טורט עם תותים סבתא של ניקי ב הבסיס: 6 ביצים מופרדות 170 ג' סוכר 1 כוס קמח תופח 1 כפית תמצית וניל 3 כפות שמן חצי קילו תותים פרוסים 100 ג' סוכר קרם וניל: 1 אינסטנט וניל 1 שמנת מתוקה / ריץ לפרווה 1 כוס חלב / חלב סויה לפרווה אופן ההכנה: להשרות את התותים עם 100 ג' סוכר למשך הלילה. לחמם תנור ל170 מעלות. להקציף חלבונים עם 170 ג' סוכר לטרוף חלמונים עם שמן , תמצית וניל, להוסיף למיקסר. להנמיך מהירות ולהוסיף את הקמח. להעביר לתבנית משומנת היטב. 30 דקות בתנור. שהעוגה יוצאת מהתנור ליצוק עליה את המיץ שנוצר מהתותים שהושרו. שהמיץ יספג היטב בכל העוגה. להניח לעוגה להתקרר. להקציף את האינסטנט , שמנת , חלב יחד. למרוח על העוגה, על הקרם לסדר את התותים הפרוסים. הערות: תבנית 24 אפשר לחצות את הטורט לשניים, לשפוך את המיץ של התותים על הבסיס התחתון, למרוח את מחצית מקרם הווניל ועליה לסדר תותים. להניח את החלק העליון של הטורט, לשפוך את מיץ התותים, מעל למרוח את המחצית השניה של קרם הווניל ולסדר את התותים הפרוסים. במקרה כזה להשתמש בקילו תותים וכוס סוכר אחת בשבילה השרייה

סליפ

New member
תודה רבה!

העניין הוא- שיש לי כבר את הבסיס של 3 השכבות לעוגה.. (בסיס קנוי..)

ניקי ב

New member
אז תכיני קרם וניל

שמנת מתוקה אינסטנט כוס חלב להקציף ותמרחי על הטורט אני מאמינה שתצטרכי עוד קרם מקסימום תכיני עוד. תנסי להשיג תותים, אולי יש עוד...

clcl

New member
עוגה מהירה וטעימה

עוגה מהירה וטעימה.ו clcl / מתכונים ו 14:45 | 25/01/04 עוגת טורט (או איך שקוראים במקומותינו עוגת ספוג) לחצות ל - 3 (או עוגה קנוייה שכבר חצוייה) להקציף 2 שמנת מתוקה + 2 אינסטנט וניל + 2 כוסות חלב 1 קופסה של קוקטייל פירות את יכולה להרטיב את העוגה בנוזל קוקטייל הפירות או ביין מתוק למרוח קרם וניל ועליו לפזר את הפירות המסוננים, כך גם בשכבה הבאה, את העוגה להרטיב לאחר הנחתה על השכבה הקודמת לה ושוב את הקרם והפירות. לצפות את כל העוגה בקרם ולקשט - או בחצאי אגוזי פקאן מסביב פני העוגה, לפזר שוקולד מגורר . . . אם נשאר לך קרם בעזרת מזלף לקשט ואז להוסיף השוקולד המגורר. זה אולי יראה לך פשוט מידי אך העוגה מאוד טעימה ומרשימה.

סליפ

New member
נשמע מצוין, תודה!

כמה שאלות.. האם אפשר להחליף את השמנת בשמנת פרווה (ואם כן, על איזו את ממליצה?) האם אפשר לפזר מעל שוקולד-צ'יפס? איזה פירות עדיף לשים? (עדיף, נניח, אפרסקים משומרים?) ושוב, תודה!

clcl

New member
אני משתמשת בקוקטייל פירות (לא טרופי

קופסה גדולה.... מעדיפה סוג זה מכיוון שהפירות מגוונים בצבעם. לא לפזר שוקולד צ'יפס ... הם קשים.... עדיף לגרר שוקולד בפומפייה. אני מניחה שניתן להמיר בשמנת פרווה (אני לא חסידה, אך אם אין בריריה) ריצ'.

סליפ

New member
ועוד שאלה, אם אפשר..

(ושוב, תודה רבה על העזרה!) האם צריך לקרר אותה?

clcl

New member
עקרונית כן... למרות שהייתי ממתינה

כשעה+ לספיגת הטעמים והתייצבות הקרם.

pirge

New member
עוגת טורט עם כל הפיצ'יקריייי-חלומי

באמצע קרם שוקולד גנאש ולמעלה קרם וניל ענק במראה וגם בטעם. טורט לייקח אמא נוסטלגיה תבנית מספר 28----- משומנת היטב גם בדופן העליון (שפת התבנית) את קרם השוקולד מכינים יום לפני הכנת העוגה. הטורט: 9 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר 4\1 1 כוסות סוכר כוס ורבע קמח רגיל ------- לא לשים קמח תופח------ וגם לא צריך אבקת אפיה. כף מיץ לימון כף גרורת לימון 3 כפות שמן 4\3 כוס שוקולד מריר וחלב מעורבים מגוררים במגררת גסה 4\3 כוס אגוזים גרוסים ציפוי קרם שוקולד לאמצע העוגה החצויה: מיכל שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר מבשלים את השמנת עד לסף רתיחה ושוברים אליה קוביות שוקולד בוחשים היטב לקבלת קרם ומכניסים למקרר לכל הלילה. למחרת מקציפים לקרם סמיך. קרם לציפוי העוגה: שמנת מתוקה להקצפה 38 % חבילה אינסטנט פודינג וניל כוס חלב 3 כפות סוכר כפית אבקת נס קפה קישוט: אגוזים ושוקולד גרוסים עבה. לקציף חלבונים עם הסוכר לקצף קשה להנמיך את פעולת העירבול ולהוסיף את החלמונים בבחישה איטית. להוסיף את מיץ הלימון, וקליפת הלימון והשמן לערבל רגע אחד ו.... להוסיף את הקמח כל פעם כף. לא את כל הקמח—4\1 כוס להשאיר בצד לסוף כשכל הקמח בפנים להפסיק את המערבל ולהמשיך לקפל בעדינות בעזרת מרית להוסיף שוקולד ואגוזים ולערבב לאט לאט בעזרת המרית צריך להיות מרקם כמו של שמנת חמוצה במידה ודליל מדי להוסיף את יתרת הקמח בתנועות קיפול עדינות. לצקת לתבנית וליישר. להכניס לתנור בחום 165 מעלות לכ-35 דקות. בודקים אחרי 20 דקות—במידה והטורט משחים למעלה—יש לכסות ברפיון בניר כסף עד תום האפיה הטורט יוצא גבוה מאד. מיד אחרי האפיה פורשים מגבת נקיה על השולחן----והופכים את הטורט עליה. יש לשחרר קודם את הטורט מהדפנות של התבנית בעזרת סכין חדה. מקררים היטב היטב. חוצים ל-2 אין צורך להרטיב. העוגה לחה מהאגוזים והשוקולד. למלא חצי בקרם השוקולד : לכסות בחצי השני של הטורט להקציף שמנת מתוקה+כוס חלב+חבילה אינסטנט פודינג+3 כפות סוכר+כפית אבקת נס קפה-שטוחה לצפות את העוגה כולה גם בדפנות. לפזר אגוזים ושוקולד מגורר מסביב לכל העוגה. תהנו

למעלה