עוגת חתונה

greaty

New member
עוגת חתונה

שלום. רציתי לדעת אם יש בפורום מי שהתנסה בהכנת עוגות חתונה. אתמול קרתה לי פשלה רצינית מאוד. הכנתי עוגת חתונה לבן אחותי. זו פעם ראשונה שאני מתנסה בכך, ועשיתי זאת כמחווה בגלל שמדובר בבן אחותי. העוגה נראתה מדהים (הייתי מצרפת תמונה, אך עדיין לא הספקתי להעלות), עבדתי עליה יומיים רצופים. יום לפני החתונה הכנתי את כל הורדים והחרוזים, ביום החתונה ציפיתי את העוגות בקרם משמנת מתוקה ואינסטנט פודינג. קומה ראשונה הכנתי עוגה מלבנית גדולה מבראוניס. קומה שניה טורט וניל עגול, עם פצפוצי שוקולד. לאחר שציפיתי עטפתי בבצק סוכר ועיצבתי עם כל הקישוטים שהכנתי. הכל היה מושלם עד לשינוע. בשינוע, מייד עם תחילת הנסיעה התחילו בקיעים בבצק סוכר, הקרם התרכך, הכל נתחיל לנזול, ועד שהגענו לאולם (מרחק של 20 דקות), כל העוגה התפרקה. מיותר לציין את עוגמת הנפש והבאסה שהיתה לי, ויש לי עד היום. אם יש מישהו שמנוסה בתחום, אשמח לקבל התייחסות, גם למה היו הטעויות שלי, וגם ייעוץ, לעתיד. חשוב לי לדעת כיצד ניתן לעשות זאת בצורה בטוחה למקרה שאדרש לכך שוב בעתיד. תודה

net the jet

New member
קודם כל נשמע מבאס ביותר.

אז ככה...קרם שמנת עם פודינג לא מתאים כקרם מקשר ( מלבד העובדה שמצריך קירור ) הוא רך מדי ונוטה להתפרק בלי קירור וגם במקרר השמת המתוקה נפרדת אחרי כמה זמן ( אפשר לראות אם שמים בקערה שיש נוזלים בתחתית )
אז זו יכולה להיות הסיבה שזה התחיל להתפרק ולנזול.
לא יודעת על איזה משטח הנחת את העוגה, אבל עוגות מצופות חייבות משטח מאד יציב שיאכל לשאת את המשקל, במיוחד שזו עוגת קומות.
כשאין משטח מתאים, התזוזה הכי קטנה תגרום לסדקים, החל מוקטנים ועד גדולים ביותר.
כשאני מכינה עוגות קומות, ובטח בעוגות ״חשובות״ כמו עוגת חתונה, אני משתדלת שתהיה מחומרים עמידים ( למשל ריבה ולא קרמים כקרם מקשר ) ואני נותן לה להתייבש ותתייצב יממה בבית לפני שינוע. מה שבטוח בטוח.

היי נטע, כשאת אמרת ריבה לא קרמים כקרם מקשר, א

את מתכוונת שאת שמה בתוך העוגה רק ריבה, את לא שמה קרמים כלשהם, למשל חמאה או גנאש. או שלא הבנתי נכון?

שאלה נוספת, אני רוצה להתנסות בקרם חמאה. הבעיה היא שאני לא בטוחה באיזה חמאה להשתמש. לא ממש ברור לי למה הכווונה בחמאה, יש את המרגרינות למיניהן (שקית תכלת ושקית צהובה) יש את המחמאה, יש את החמאה (המלוחה) עם שקית בצבע כסף. למה מתכוונים בקרם חמאה, מה הכי טוב להשתמש.
קראתי גם על קרם חמאה שוויצרי, מה זה החמאה הזו, איפה ניתן להשיג אותה?

net the jet

New member
אז ככה, בעוגות שצריכות תחזיק מעמד

בקיץמעמד קיץ, אני לא שמה קרם בין שכבות של עוגה, וגם לא מצפה בקרם אלא בריבה או בגנאש חמאה ( 200 גר שוקולד ל 100 גר חמאה, להמס יחד ) זה יותר עמיד.
קרם חמאה אני מכינה עם חמאה, זו בעטיפה בצבע כסף- ז״א חמאה לא מלוחה. לא מרגרינה ולא שום דבר אחר.
ונעשה סדר בקטע השווייצרי.
יש מרנג שוויצרי, שזה מרנג שבו מחממים סביר כפול את החלבונים כמ הוסגר, זה מבטיח שהסוכר ימס לגמרי והמרנג יהיה עמיד, משתמשים בעיקר לקישוטים ועוגיות. ( לפי התאוריה הקונדיטאות, הכנת מרנג רגיל ביום לח למשל, פחות מוצלחת, לכן עדיף להשתמש בשיטה של החימום. אישית, מעולם לא היתה לי בעיה עם הכנת מרנג... אבל זה לא ממש קשור )
יש קרם חמאה חמאה ״שוויצרי״ שהוא יותר עדין מסתם קרם חמאה , הוא קצת מפחיד בהכנה שלו, קודם מחממים חלבונים וסוכר, אח״כ מעבירים למיקסר ומוסיפים חמאה בהדרגה, כל פעם שמוסיפים חמאה העסק קצת נפרד ומתפרק אבל אחרי עירבול חוזר להיות קרמי...
הקרם הזה מאד נד שצריך לזלף למשל על קאפקייקס, אבל מניסיון הוא לא עמיד הרבה זמן מחוץ למקרר גם לא כשלא הכי חם בחוץ.

כל הקצרים האילו, בשידרוגים של טעמים שונים, זה מאד טוב ונחמד, אבל לדעתי לא הכי עובד במטבח הביתי, בעיקר בגלל שלא ניתן לקרר עוגות כמו שצריך ( לעומת מטבחים מקצועיים עם מקרר מתאים וכ״ו )

net the jet

New member
לנסות להתעלם מכל מיני שגיאות... זה הסיוט עם

האייפאד שמחליט בעצמו מה לכתוב, וגם אחרי שאני מתקנת לפעמים הוא מחליט שהוא יודע יותר טוב מני מה רציתי לכתוב....
יאוש.... הבעיה שכרגע יותר מהיר לי לגלוש ממנו מאשר מהמחשב הזקן שלי שעובד ל-א-ט.
אז סליחה

היי נטע, תודה על התשובות. לשים ריבה בין השכבו

השכבות, לדעתך זה מספיק. אני שמה לפעמים ריבת חלב, זה טוב?
לגבי חמאה, סוף סוף הבנתי למה הכוונה בחמאה, בילבל אותי כל הקטע הזה עם החמאה.
לגבי גנאש חמאה, האם אני ממיסה את השוקולד והחמאה ביחד בסיר, כמו גנאש עם קצפת? או שעושים זאת במיקרו...

לגבי המחשב, גם לי יש בעיות כאלה כאשר אני כותבת משהו, העכבר בורח לי למקום אחר במשפט, כל פעם צריך להחזיר את העכבר למקומו.
תאמיני לי עבור קלדנית שעובדת בבית משפט ומקלידה מהר, להפסיק כל שני מילים, זה מעצבן מאוד.....

כדי לכתוב לך את התגובה הזו, לקח לי כמה דקות ארוכות.....חחח

net the jet

New member
ריבת חלב זה מצוין, מאד עמיד.

לגבי ריבה בין שכבות, תלוי.. העוגות שאני מכינה ממש לא מצריכות שום קרם באמצע, הן מאד עשירות. אבל אפשר בכיף.

לגבי הגנאש, אני ממיסה ביחד בסיר קטן

desertm

New member
בנוסף להערות של נטע

ממש כאב לי הלב לקרוא את הסיפור שלך. התרומה שלי לנושא: חשוב לדאוג לתמיכות שיעזרו לקומה התחתונה לשאת במשקל של העוגה העליונה. האם השתמשת בתמיכות כשלהן? קשיות, דיבלים, עמודים נסתרים? חוסר בתמיכות כאלה עלול לגרום לקריסה של העוגה ולעגמת נפש גדולה

greaty

New member
עוגת חתונה

תודה על התגובות, עזרתם לי מאוד. לא העליתי על דעתי לצפות את העוגה בריבה, בעיקר בגלל שזה נראה לי פשוט מדי ולא הולם את העוגה האיכותית שהכנתי. אני מבינה שהציפוי היה עיקר הבעיה. כל כך רציתי שהעוגה תהיה טעימה, שלא חסכתי בה כלום, ובסופו של דבר הסתבר שזה היה בעוכרי. מקווה שיזדמן לי עוד להכין עוגת חתונה, וכמובן להפיק את הלקחים. בכל מקרה אני מבינה עכשיו מדוע אנשים נוטים להסתייג מעוגות חתונה מעוצבות, בטענה שהמראה יפה אך העוגה לא טעימה.

net the jet

New member
לא ממש נכון. אני משתדלת להכין עוגות עשירות

מאד, ככה שממש אין צורך בתוספות של קרמים וסירופים, הם ממש מיותרים. העוגה לחה, עשירה וטעימה. אני משדכת ריבה תוצרת בית שגם היא טעימה מאד והטעם נספג בעוגה ונותן מימד נוסף.
מעולם לא נאמר לי שהעגוות שי לא תעימות, נהפוך הוא, היו לי כמה קליינטים שבשעבר הזמינו במקומות אחרים וטרחו להתקשר ולציין ( ולהזמין שוב ) שהעוגות היו טעימות להפליא. ככה שה׳סטיגמה׳ שהעוגות המצופות של טעמות היא די מופרכת.
ברור שלא תמיד כל עוגה תמצא חן בעיני כל בן אדם, אבל בהחלט ניתן להכין עוגות שוות בלי קרמים למינהם!

net the jet

New member
עוד משהו לגבי עוגות ( ושוב התנצלות על השגיאות

בכיתוב ובכתב... )

בשביל עוגה טובה צריך חומרים טובים: חמאה, שוקולד משובח, ביצים טובות... לא צריך לסבך ענינים , חומרים טובים=מוצר טוב!

וסתם כהערת אגב- אינסטנט פודינג זה כימיה בהתגלמותה, אפשר להכין קרם פטיסיאר מחומרים טובים וטריים... שוב, לא לעוגות שלא מצריכות קירור, אבל אם כבר מדברים על עוגות 'איכותיות', אז בודאי שלא הייתי מכניסה שום דבר מהונדס ( שאני בלי קשר כמעט ולא משתמשת בגלל שלל סיבות )

נשמע ממש לא נעים

מקווה שפעם הבאה יצליח לך , ממש הזדהתי איתך ..

net the jet

New member
כל העוגות שאני מכינה כאן במאמרים

עוגת השוקולד, עוגת השוקולד של רביבה אפל בתור עוגה מובחת למבוגרים, עוגת תפוזים לימון ועוד.....
המאמרים למעלה תחת כילים ומידע

יפעת187

New member
לעוגת קומות איזה שילובים של עוגות את

מכינה? כי עכשיו שנכנזתי לראות את המתכון של העוגת שוקולד של רביבה אפל ראיתי שרשמת שהיא לא ממולצת בתור קומה ראשונה...

net the jet

New member
זה תלוי בהמון דברים. קודם כל מה מבקשים

לפעמים רוצים את אותה עוגה בכל הקומות, לפעמים לגוון.
תלוי אם זה לילדים או מבוגרים. או שילוב...
בקיצור, אין תשובה חד משמעית.
גם את העוגה של רביבה אפשר להכין כתחתונה, רק חשוב לשים תמיכות כמו שצריך. ושוב, זה תלוי בעוד המון דברים- כמה קומות, כמה קישוטים, וכ"ו.

greaty

New member
עוגת חתונה

המון תודה על התגובות. מאוד עזרתם לי. ניסיתי להעלות את התמונה של העוגה לפני, אבל לא הצלחתי למזער אותה (פער טכנולוגי), בכל אופן המון תודה

למעלה