עוגת הר געש

עוגת הר געש

שלום. מישהי יודעת איך עושים עוגה הר געש ? כזו עם הפטנט שעוטפים שוקולד בבלון וזה מכסה עוגה הפתעה מתחת ? מישהי שמעה על זה ? תודה , רות

תודה רבה

לזה בדיוק התכוונתי. נראה לי שזה די סיכון לעשות עוגה כזו פעם ראשונה ליום הולדת. נראה לי שאם "שניצל 13" שנראת לי מאוד מיומנת עשתה 3 פעמים את הציפוי, אולי כדי שאחשוב פעמיים לפני שאעשה אותה. המון תודה !

KarinDi

New member
אני סקרנית

ספרי אם ניסית ומה יצא! בא לי לנסות גם...אני בטוחה שזה יעבוד גם על מבוגרים!

היום הולדת ב3/12 כך שאספר

לך בסוף שבוע הבא. בא לי להפתיע עם עוגה כזו. נראה לי שאנסה השבוע את הציפוי ואם יצא טוב וקל אעשה בשבוע הבא שוב. בכל מקרה אני אעדכן כאן בפורום. שוב תודה רבה

אז עשיתי את הניסוי היום

לפי ההוראות שנתת לי מ"שניצל 13" . בפעם הראשונה נעשה סדק בשוקולד וממש חור באמצע ההר. השוקולד הפך לכדורי קורנפלקס. בפעם השניה שמתי שכבה עבה יותר של שוקולד כלומר את כל ה 400 גרם ולא רק 2/3 מהכמות ויצא ממש טוב. הדבר היחידי שמפריע לי זה סימנים שנוצרים בגלל שהניילון לא נצמד בצורה אחידה. השיטה עם המים היתה מאוד קלה ונוחה. שבוע הבא סיבוב שני..... מחר ביום ההולדת של גיסתי כל הילדים יחגגו ! אלפי תודות

../images/Emo207.gifיש חומר כימי (לא אכיל!!!!!!!!)../images/Emo59.gif

שקוראים לו אמוניום בכרומט. בשיעורי גאולוגיה כהייתי מלמדת על התפרצות הר געש ומדמה התפרצות בעזרת החומר הכימי הזה. שלא תעיזו לקשר אותו לעוגות חלילה
האפקט נפלא ומדהים............

למעלה