עוגת הגבינה שלי.................

עוגת הגבינה שלי.................

מוקדש לגיברת מינהלת, גחלולה. אני תמיד עוצר אצל בנצי מהפלאפל כדי להאביס את קיבתי לפני שאני מגיע לביתי. הרי בלאו הכי היא לא יודעת לבשל, למסקנה זו הגענו במשותף לאחר שפעם כמעט שרפה את הבית לאחר שניסתה להפוך ביצה לצידה השני במחבת.......לא היה לה אכפת שהבית יישרף,וכל הערב קוננה על הלק שנשרט בעת ניסיון ההפיכה.....! עוד במעלה המדרגות ,נמלא חלל הבניין בריח מאפה מהמם, וחשבתי כמה כיף למר רוזנצוויג שאישתו יודעת לאפות למלעון הזה עוגות גבינה כיד המלך. איך,איך אלוהים נותן אגוזים לאלה שאין להם שיניים,ייחרב ביתו, הרוזנצוויג הזה......! ככל שהתקרבתי אל דלת ביתי גבר חשדי שמא הריח בוקע מדירתי. נכנסתי לביתי וכרגיל ,פתק על המקרר,אני אצל הספרית..... הסתובבתי בסלון אנא ואנא,מסוחרר מהריח,ולא העליתי על דעתי שבתנור האפייה מסתתרת לה עוגת גבינה גדולה. הכנתי לעצמי קפה ולצידו ביסקוויט שהואילה הגבירה לקנות לפני שבועיים והתיישבתי על כורסתי. קיבינימט,מאיפה הריח המשכר הזה,וזה כל כך קרוב אלי,משגע אותי. אולי בכל זאת הריח מהתנור שבמטבח.....השליתי את עצמי. ואולי בכל זאת אני אקום ואבדוק?, קמתי ! אדיוס סנטוס,עוגה....!!!! אלוהים אדירים,התנור שבביתי הצליח לעשות עוגת גבינה לאחר כעשרים שנות נישואים.....!! הסתכלתי ימינה ושמאלה בחשד,והעזתי לפתוח את דלת התנור,ואכן ניצבה לה שם עוגת גבינה ענקית על תבנית מלבנית........יאממייה.....! פתחתי לרווחה את דלת התנור ולהפתעתי ראיתי שלטים קטנים על העוגה. היא חילקה את העוגה לשלשה חלקים. חלק א' לאסיפת הורים,חלק ב' לישיבת מורים,וחלק ג' למסיבת יום הולדת......וממתי היא יודעת לעשות עוגות? צקצקתי בלשוני, וכחכחתי בגרוני....נמלאתי ייאוש, ולמה לי לא מגיע עוגה לאחר שנים כה רבות שבהן עמד התנור כקישוט? הרהבתי עוז וחתכתי פיסה קטנה מהחלקה של המורים...ועוד פיסה מהחלקה של אסיפת ההורים...הבטתי בשעון וקויתי שהפן של הספרית יחרוך את שערותיה..... הזמן נקף לו,ולא יכולתי להתאפק יותר ולכן גירדתי פיסה גדולה גם מחלק ג' של מסיבת יום ההולדת. חשבתי על שנות הנישואים הרבות שבהן סבלתי סבל רב בעת שהייתי מריח עוד בכניסה לבניין את ריח עוגות הגבינה שאפתה גיברת רוזנצוויג.......הכנתי לי עוד כוס קפה ונעמדתי מזועזע למול התנור..... לא ,אני לא יכול יותר,מי יודע מתי יהיה לי עוד צ'נס לאכול עוגות בביתי שלי.....? התנפלתי בחמת זעם על התבנית ,וחפנתי בידי גושי עוגה גדולים שמצאו דרכם בהינף יד אל פי, שלעס ...ולעס...ובתאווה רבה..... היא איחרה,כנראה שהתור למניקור פדיקור השבועי התארך לו....אך בטני לא ידעה שובע, שוב ושוב חפנתי בידי את שארית העוגה....אוי,כמה שזה טעים! וכמה שהייתי מסכן כל השנים הללו.....! נשכבתי באפיסת כוחות על הספה בסלון. במשך חודשים תהו אנשי השכונה איך חמולה של עכברים דילגה על כל הקומות והגיע לפנטהאוז של משפחת קונן.....כך בכל אופן סיפרה זוגתי כשהגיע בידיים ריקות לחדר המורים.....!

קוננילההההההההה חזר!!!

אני מבינה שההצריף כבר מסודר וסבטלנה שתלה את כל השתילים החדשים?! ואולגה עשתה סדר בארונות והחליפה מצעים ואני חשבתי שאתה לא אוכל מוצרי חלב??? שולחת לך בונבוניירה מיוחדת Welcome home dear רק טוב!!!

kessem

New member
הזיז את הגבינה , ../images/Emo174.gif-לקונן היקר

בעיר מגוריו קונן כבר מוכר כל יום הוא גורע סכום כסף מהשכר כי את בנצי פלאפל הוא מפרנס בקביעות אח"כ מלטף את כרסו :לבריאות,לבריאות כולו קנאה בשכן שבקומה מתחת שם ריח האפיה מדהים, ועובר גם לצלחת בעוד בבית, אוי ואבוי, למען לא ישרט הלק בקושי הגברת מבשלת לו מרק. השבוע כהרגלו אכל לו שוב בחוץ ואץ לו רץ הביתה, כי קונן איש חרוץ. על דלת ביתו מצא מכתב על פתקית הגברת הלכה לה, היא אצל הספרית. מאיפה הריח? שאל בעודו מהקפה לוגם אחרי הריח הלך למטבח כחולם הביט בתנור כלא מאמין למראה עיניו עוגת גבינה ענקית על תבנית מלבנית לפניו. עוגה?בתנור שלי? איך זה יכול להיות? הביט מסביבו ,זה המטבח שלי? ולא הפסיק לבהות אכן עוגה מחולקת לשלושה חלקים ןעל כל חלק שלט אזהרה תקוע בקיסמים. חלק ראשון - לאסיפת הורים חלק שני - לישיבת מורים חלק שלישי - יומולדת לילדים אין כאן חלק בשבילי? בקולו הרעים מצוייד בסכין "יישר" חתיכה אחת גדולה והרהר לעצמו - זו ממש הילולה יישר וסימן, חתך אכל ועיכל ובתאווה גם לעס, עד ש- זהו ! חיסל! ליטף את בטנו, יישר את שערותיו נגרר לסלון ועל הספה נשכב עצם את עיניו וחיבר סיפורים מהאגדות שתמצא רעיתו, כשתגיע לישיבה בידיים ריקות. תגיד, קונן, זה למה נעלמת לנו כמה ימים?

הרחתי ריח של העוגה../images/Emo24.gif

הגעתי בשיא הזריזות על מנת לגלות שלא נותר לי ולו כזית? ככה עושים יא קונן?? מה יש? אז מה אם לא היה לי מחשף בבית בגלל הילדים אהה? מילא לא היית שומר להם פיסת עוגה,(דיאטה לא תזיק להם) אבל אני? אני צריכה דיאטת השמנה,אז למה לא לשמור? יודעת אם היה לי טיפת מזל,לבטח היית משאיר לי מהעוגה

למעלה