עוגת דגלים...

ענתבר

New member
עוגת דגלים...

ביוני אכין עוגה לסיום ביה"ס של טל. זהו ביה"ס אמריקאי ובו לומדים ילדים ממדינות דונות בעולם. מאחר ואנחנו עוזבים החלטתי להכין את העוגה. בכוונתי להכין עוגת דגלים. בכיתה זו יש 11 מדינות, כך שעל העוגה צריכים להופיע 11 דגלים. מעוניינת ברעיונות לעיצוב העוגה. מלבנית? עגולה? איך לסדר הדגלים עליה? וכו... כל רעיון יתקבל בשמחה!!!

ניסף

New member
בדפנות העוגה להניח את הדגלים השונים

על העוגה לכתוב את שם הבהס או את שמות הילדים. או להכין עוגה בצורת ספר פתוח ואז להניח בפנים את הדגל וליד כל דגל לרשום את שם הילד. אני בעד עוגה מלבנית.

H i l a 1

New member
אולי עוגה עגולה ועליה יושבים במעגל

11 ילדים שכל אחד מחזיק דגל אחר?

אפשר להכין 11 בובות לציון 11 ילדים

ומעל כל ילד תלוי על חוט/ספגטי הדגל של המדינה שלו. העוגה יכולה להיות עגולה והילדים יישבו במעגל, גב אל גב.

אוקה

New member
אפשר גם ילדים יושבים על שפת העוגה

ועל העוגה ציור של ילדך

MP826

New member
אפשר גם...

11 דגלים על מקלות מסביב לעוגה ( עגולה לדעתי ) ובפנים כמו שמישהי כבר אמרה שם הכיתה או הבי"ס או ברכת חופש נעים או משהו כזה

MP826

New member
אגב את יכולה להוסיף

דגלים על מקלות כמספר הילדים ולחלק בנוסף לעוגה לכל ילד את דגל המדינה שלו בתור סוכריה

יעלים

New member
ענתי כמה רעיונות

1. לצייר על עוגה עגולה אחת מהתמונות שאני מעלה בשבילך ואז לקשט בדגלים מסביב, או מסביב לעוגה בדופן או כמו סוכריות דגלים. 2. להכין עוגה חצי כדור ולצפות בבצק כך שיראה כמו כדור הארץ אפשר להוסיף גם ילדים מסביב שכל ילד מחזיק ביד דגל.

ענתבר

New member
בנות, תודה תודה על הרעיונות!!!

יש פה כמה רעיונות שלא חשבתי עליהם וממש נראים לי - כמו עוגת חצי כדור או עוגת ספר. ובנוסף - רעיום הדגלים על מקל - העניין הוא שזה לא על כל ילד מדינה יש כמה ילדים מאותה מדינה - למשל - מישראל יש 2 ילדים, מארגנטינה יש יותר...לכן זה אומר שאני צריכה לשאול את המורה כמה ילדים יש מאותה מדינה ואז אולי להכין כמות מתאימה של דגלים ולחלק כסוכריה... יופי של חומר למחשבה ותהייה קבלתי מכן...אם יש עוד אשמח...ובסוף נחליט!!!

יש מקום לעוד רעיון?

אני הייתי לוקחת משטח מרובע או עגול, מכינה שטיח של דגלים ועל השטיח ממקמת עוגה שמעוצבת כגלובוס או משהו כזה... אולי חצי עיגול ועליו חצי גלובוס.... בהצלחה.

דלית 3

New member
מאפינס עם שמות הילדים ודגל תואם? או

עוגה מלבנית, באמצע כדור הארץ "פרוס" (כמו באטלס) ומסביב הדגלים על מקל או כמו שעשית ליום העצמאות אבל בקטן. את יכולה למשוך חוט מכל דגל למיקום המדינה במפה.

t a l talim

New member
תוספת-

בכדי לתת "ערך מוסף", אפשר להכין, כפי שהוצע לך, סוכרית דגל לכל ילד, ולצרף אליה פתק- אם רוצים, אפשר לשלב פעילות קודמת בכיתה בה המורה תבקש מכל ילד לכתוב על פתק משהו שקשור למדינה שלו- מנהג, עובדה מעניינת וכו', והפתקים יעברו אליך. אם לא- תכתבי את משפט קטן לכל מדינה, ותחברי כמובן לדגל מתאים. כל ילד יקבל דגלון עם פתק (לא של המדינה שלו, כמובן), וחוץ מההנאה מהעוגה- גם ילמדו משהו מעניין!

ענתבר

New member
תודה על הרעיונות...

ובכן - נראה לי שאכן מה שאעשה זה עוגה מלבנית עליה אצייר את כדור הארץ פרוס (כמו באטלס) ומסביב אכין את הדגלים על מקלות ואמקם הדגלים או במקומם על המפה או שמסביב - על זה עוד אחשוב.. ולגבי הפעילות - הילדים שם ממש מלאים פעילות לגבי ארצות. לכל ילד שם יש מושג לגבי מדינות ומנהגים יותר מאשר יהיה לי אי פעם. כך שאני מתעסקת עם ה"מומחים"...

Nיכל

New member
גם אני לא חושבת שצריך לתת לכל ילד

דווקא את הדגל של המדינה ממנה הוא בא, להפך! והרעיון של חצי כדור כגלובוס עם ילדים מסביב נראה לי מדליק!

למעלה