עוגת גלידה קרוול

• פותח הנושא nnxh
  • פורסם בתאריך

nnxh

New member
עוגת גלידה קרוול

שלום לכם! כבר הרבה זמן אני חולמת להכין את העוגה הכי טעימה שיצא לי לטעום אי פעם - עוגת הגלידה של חברת CARVEL. פעם היה לה סניף [או סניפים] בארץ, אני יודעת רק שהסניף בירושלים נסגר. יש לי יום הולדת השבוע, והלואי ויש למישהו כאן את המתכון - כך אוכל לשחזר חווית ילדות מתוקה... ומי שלא מכיר את העוגה הזאת - אני ממליצה לטוס במיוחד רק כדי לטעום אותה. כמה רושם רגעים קטנים יכולים להשאיר... תודה רבה מראש לעוזרים.

WiKi

New member
תוכלי לתאר אותה?

היא מורכבת משכבות? באיזה טעמים? יש ציפוי? איזה?

nnxh

New member
אני לא זוכרת במדויק,

הייתי קטנה אז, אבל אנסה לתאר - הגלידה היתה רכה במיוחד, הייתה בפנים שכבה של פירורים כאלה, אני חושבת שפירורי עוגיות, אבל זה ממש לא היה דומה לפירורי בסקויטים או משהו כזה - זה היה שחור ממש, נראה כמו אדמה, אבל עם טעם שמיימי... מבחוץ היתה קצפת כזו בצבעים, שוב - לא משהו רגיל. קשה לי לתאר, האמינו לי שאם הייתם טועמים גם - לא הייתם מחליפים אותה בשום עוגה אחרת

nnxh

New member
מממ בת כמה הייתי?...

הייתי ילדה, בטח בת 6-7. אני אהיה בת 22, אם זה אומר לך יותר. טוב, התיאור הוא תיאור של אחת מחוויות הילדות שלי, ממש כך. זה היה מין יום חגיגי ללכת לקנות גלידה אמריקאית שלהם, וכל יומולדת בה קנינו עוגת גלידה היתה סיבה כפולה למסיבה. יכול להיות שזה בגלל שההורים שלי חזרו מחו"ל, אז הם כבר לא היו מסוגלים להתפשר על הגלידות של הארץ... בטח אנשים כאן חושבים שאני מגזימה, רק מי שטעם יכול להבין.

ואני חושבת שאת צודקת לחלוטין../images/Emo45.gif

גלידת קראוול בירושלים היתה לשם דבר
אני קשישה לידך
והזכרון שלי אאוט, אבל התיאורים שלך החזירו אותי אחורה בשנים וכל מה שתיארת נכון
על רענון הזכרון. אם וכאשר תמצאי מתכון תבואי לעדכן בסדר
טנקס

nnxh

New member
כמובן

שאעדכן אם אמצא... שמחה שמישהו שותף לזכרונותי!

אוח איזו נוסטלגיה../images/Emo40.gifעוגות הגלידה

שלהם היו להיט
מקררים עמוסי כל טוב, עוגות בכל הצבעים והצורות
אני זוכרת איך שוטטתי בחנות ולא ידעתי במה לבחור
הגלידה בגביע היתה
לא הייתי מתנגדת עכשיו לאיזה גביע עתיר קלוריות
הסניף היה ליד מרכז כלל והוא אכן נסגר מזמן
לא נראה לי שיש למישהו מתכון זהה אבל דומים יש הרבה ולפירגה אף יש עוגת גלידה

נירהמ1

New member
בבקשה - עוגת גלידה/נירהמ1../images/Emo39.gif

עוגת גלידה - יפה וחגיגית/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי פשוטה וקלה להכנה. המצרכים: 1 קופסה גלידת וניל (500 גר') 1/2 טורט חצוי לשניים (את החצי השני שומרים בפריזר לפעם אחרת) 1/2 כוס נס קפה (לא ממותק), או ברנדי מדולל במים, או ליקר כלשהו להרטבת הטורט 1/2 מכל שמנת מתוקה (להמסת השוקולד) 1/2 מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 סוכר וניל לעיטור השוקולד וצדי העוגה (אפשר גם לוותר על השלב הזה ולהישאר רק עם שכבת שוקולד) 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות הכנה: - מפשירים מעט את הגלידה עד שהיא הופכת רכה (אבל לא נמסה) - אפשר להוסיף לגלידה - עם רוצים - פירורי עוגיות שוקולד ו/או שוקולד מרוסק לפירורים גסים - שמים את מחצית הטורט בתוך רינג - בקוטר 22 או 24 – לפי הטורט שיש לנו - מרטיבים (בעזרת כפית) את הטורט בנס קפה לא ממותק, או בברנדי, או בליקר - מכניסים את העוגה חזרה להקפאה עד שהיא קופאת לגמרי - מחממים 1/2 מכל שמנת מתוקה על האש עד לדרגת רתיחה (לא להרתיח), - מורידים מהאש ומכניסים את השוקולד לשמנת, בוחשים בחוזקה עד להמסה ומקררים לטמפרטורה של החדר. - מוציאים את העוגה מהפריזר מורחים עליה את השוקולד ומקפיאים שוב - מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל ומעטרים את צדי העוגה ואת פני העוגה בצדדים עם פרחי קצפת. הערות: מקור המתכון: נירהמ1

nnxh

New member
תודה רבה!!! אנסה את זה אם לא אמצא

את המתכון המקורי...

נירהמ1

New member
נדמה לי שבגלידה של בן אנד ג'ריס

או של האגן דאז (לא זוכרת בדיוק של איזה מהחברות) מכניסים עוגיות אוריאו. עוגיות האוריאו שנמכרות מלאות בכל מיני חומרים לא בריאים (חומרי טעם מלאכותיים, חומר משמר, משפרי אפיה [אמוניה] ועוד). יש מתכון של עוגיות אוריאו שניתן ע"י רוני ונציה ב-ynet, להכנה בבית, אם אמצא אותו אביא אותו לכאן. אני אוהבת יותר עם עוגיות שוקולד ביתיות רכות (עם הרבה שוקולד ופחות קמח) כמו: שוקולד- קינמון, שוקולד-תפוז או שוקולד-קפה. לדעתי, זה הרבה יותר טעים (וגם יודעים מה מכניסים לתוכן) - יוצא מעולה.

WiKi

New member
טוב, הלכתי לחפש...

לראות על מה המהומה... פה מצאתי את המצורף, לזה הכוונה? (יש שם פירורים שחורים!)

WiKi

New member
אז לפי דעתי

גלידת וניל למעלה ולמטה, גלידת שוקולד\אגוזים באמצע ובין לבין פירורי עוגיות ומסביב קצפת.

למעלה