עוגת גבינה

ornavi

New member
עוגת גבינה

לפני שנתיים היה לכם מתכון של עוגת גבינה של רות סירקיס עם לימון, אני מבקשת בדחיפות את המתכון הנפלא שאבד. תודה
 

chef on line

New member
עוגת גבינה

עוגת גבינה פירורים בסיס: לתבנית עוגה מספר 24. 150 גרם ביסקויטים מפוררים 100 גרם חמאה מומסת לערבב הפרורים עם החמאה עד שכולם ירטבו לרפד 2/3 מהתערובת תחתית תחתית תבנית קפיצית 1/3 להשאיר לציפוי. מלית: 1.5 שקיות ג'לטין ללא טעם (20 גרם) 1/2 כוס מים רותחים 150 גרם יוגורט דנונה טבעי 3% 500 גרם גבינת סקי 5% כוס ורבע סוכר קליפת לימון מגוררת 2 מכלים שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל) אופן ההכנה: בקערה גדולה מערבבים את הגבינה עם הסוכר, הוניל, קליפת הלימון עד להמסת הסוכר. בקערה בינונית יוצקים על הג'לטין את המים הרותחים ובוחשים עד שהוא נמס לגמרי, צלול וללא גושים. מצננים מעט, בוחשים פנימה את היוגורט. מוסיפים לגבינה את היוגורט עם הג'לטין תוך ערבול. מצננים 5-10 דקות רק עד שהתערובת מסמיכה מעט. מקציפים את השמנת עד שנוצרת קצפת יציבה, מוסיפים אותה לגבינה מעבירים לתבנית עם הפירורי ביסקויטים ומקררים 8 שעות לפחות. לפני ההגשה מפוררים את הפרורים שנשארו.
 
למעלה