עוגת גבינה קרין גורן - HELP

איליי1

New member
עוגת גבינה קרין גורן - HELP

במתכון שרשמה מיכל, רשום 750 ג' גבינה לבנה. אז קניתי גבינה רגילה, כי במקום שאני גרה בו אין גבינות מיוחדות לאפיה.. יש צורך להגיר נוזלים או לא? רק שתשב יותר זמן במקרר (ממילא אני עושה אותה יום מראש). תודה רבה, איליי.

היא כתבה את זה כהמלצה אבל לא חובה

עם גבינה רגילה - העוגה תתקשה יותר טוב ביום השני ועם הגבינה לאפיה - העוגה תתקשה מיד לאחר האפיה

איליי1

New member
מדינה, הרשי לי לנצל את זה שאת פה...

וקודם כל, כל הכבוד על פורום טעים. לא רואים אותי הרבה פה, אבל אני לוקחת מפה הרבה רעיונות עכשיו אבקש את עצתך הבן שלי חוגג יומולדת 6 (חמסה חמסה) ביום ד'. הסתבר, כי הדבר הופך להפנינג ומצאתי את עצמי עם צורך לארח גם הורים (שרואים ביומולדת הזדמנות מפגש ונשארים בצד לפטפט). אז אני אכין 3 עוגות (שיש-תפוז של ניקי.ב., או עוגת התפוז של ארומה, עוגת תפוחים ועוגת הגבינה של קרין גורן). אני צריכה גם איזה מאפה מלוח ואני מתלבטת אם להכין בואיקוס או בצק עלים עם מילויים שונים (גבינה בולגרית, פיצה) אשמח לקבל רעיונות, רק בתנאי שהם קלים, כיוון שאני גם צריכה עוד לעשות עוגת יומולדת מעוצבת עם בצק סוכר וגם עובדת בין השאר במשרה מלאה..

pirge

New member
איליי, יש את מאפה גבינות סגור../images/Emo3.gif

21:50 | 03/10/04 מאפה גבינות קלו pirge / מתכונים ו בצק שקם מרגרינה + קמח תופח 350 גרם + שמנת 9 אחוז ללוש ולאחסן שעה במקרר. לחלק לשניים לשטח חלק אחד בתבנית. לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה. כדאי להוסיף מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5% לרדד ולכסות בחלק השני של הבצק. לחתוך לריבועים או מעוינים. לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה ומעט פלפל שחור . לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה.רצוי עם כף. ולאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי. אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.טעים אפילו אחרי חודש. תבנית 27X33 משומנת. תהנו.

ניקי ב

New member
שבלולי פיצה

בצק רב שימושי - ניקי ב שבלולי פיצה מצרכים: 500 ג' קמח 2 כפות גדושות סוכר בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים כף שמרים יבשים 2 כפיות מלח שטוחות 50 ג' חמאה מומסת 1 חלמון 1 ביצה שלמה 1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר) ביצה טרופה להברשה רוטב עגבניות: 2 קופסאות רסק קטנות 2 כפיות שום כתוש שמן זית סוכר אופן ההכנה: להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים לתת לשמרים כמה דקות לתסוס. לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו) חמאה, חלמון, ביצה , אבקת חלב , מלח , תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש. להתפיח עד שמכפיל את הנפח. לחצות את הבצק לשניים, לרדד. למרוח רוטב עגבניות, לפזר זיתים חצויים ופתיתי גבינה צהובה. לגלגל את הבצק בעדינות לרולדה אחת גדולה. להניח במקרר לחצי שעה. (לעשות אותו דבר עם החלק השני של הבצק) לחתוך את הרולדה לשבלולים,להניח בתבנית מרופדת . בנייר אפיה, להתפיח חצי שעה נוספת. להבריש בביצה, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. 10-15 דקות

anana

New member
וואי ניקי השבלולים האלו נראים...

מה זה טובים... ואפילו לא מסובך העניין.. אעשה אותם השבוע אני בטוחה:)

ניקי ב

New member
הן מעולים.

אני תמיד מכינה ומקפיאה. ככה תמיד יש זמין מתי שרוצים.

ניקי ב

New member
אצבעות שום

בצק רב שימושי - ניקי ב אצבעות שום מצרכים: 500 ג' קמח 2 כפות גדושות סוכר בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים כף שמרים יבשים 2 כפיות מלח שטוחות 50 ג' חמאה מומסת 1 חלמון 1 ביצה שלמה 1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר) ממרח שום שמיר: 150 ג' חמאה רכה שמיר קצוץ 3-4 כפיות שום כתוש מלח גס אופן ההכנה: להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים לתת לשמרים כמה דקות לתסוס. לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו) חמאה, חלמון, ביצה, אבקת חלב , מלח , תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש. להתפיח עד שמכפיל את הנפח. לרדד,לחתוך למלבנים . לערבב את תערובת השום שמיר. למרוח מתערובת השום שמיר על כל מלבן. להניח בתבנית על נייר אפיה. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. 15 דקות. הערות: 30 אצבעות שום. אפשר להקפיא. טעים טעים

איליי1

New member
ניקי. עשיתי מהבצק חלות לפני שבועיים

סוף הדרך.

pirge

New member
מבחר מאפים בבצק שק"ם שהמרתי את

המרגרינה לשמן.....אבל לא חובה כמובן. בצק שק"מ בשמן 4\3 כוס שמן קנולה 2\1 2 כוסות קמח תופח מיכל שמנת חמוצה מעט מלח ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף תוך כדי לישה כל פעם כף קמח. הבצק צריך להיות נוח מאד וגמיש. אני מיד מקמחת את השיש (לא מקררת) ופותחת עלים. מחלקת ל-3 חלק אחד אני פותחת לעלה ומורחת במלית את כל העלה בנדיבות מגלגלת לכרוכית. מורחת ביצה טרופה ומפזרת שומשום. אחרי האפיה חותכת לפרוסות. חלק שני אני מרדדת לעלה ע ג ו ל חותכת משולשים בכל משולש אני שמה כפית מלית ואפשר גם זית מגולען ומגלגלת מהצד הרחב לצר. גם פה מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום. חלק אחרון אני מכינה כרוכית כמו בחלק הראשון. חותכת את הכרוכית לפרוסות . מניחה את הפרוסות בשכיבה בצורת שבלול על ניר אפיה. מורחת בביצה טרופה ומפזרת שומשום. (ראה תמונה) אפשר להכין צורות כיד הדמיון. אפשר למלא עם כל מלית. את המאפים מניחים על ניר אפיה. אופים בחום 175 עד שהמאפים מתחילים לקבל גוון זהוב חומי. מלית: חבילה גבינה "טוב טעם" 150 גרם בולגרית מפוררת או "פטינה" בהמלצה. 150 גרם גבינה צהובה מגוררת איזה שיש בבית. ביצה שלמה ואפשר להוסיף קורט מלח - תלוי במליחות הגבינות. במידה והמלית מאד קשה, להוסיף מעט שמנת מתוקה או שמנת חמוצה. המלית צריכה להשאר סמיכה לא דלילה. בבקשה ובהצלחה. מזל טוב

היי לך איליי1רצוי מאוד להגיר נוזלים

אני למדתי מלליינה=יהודית היקרה שלנו שכדאי לעשות חורים קטנים בתחתית ואז להניח על משהו כמו כוב או כלי כלשהו והמלצה שלי ואם את לא מתעצלת ואם יש לך חיתול או סתם חולצה טריקו לבנה ישנה שימי הגבינות והניחי לנוח כל הלילה או ביום מה שנוח לך וז תיראי איזה יופי של גבינה יש לך הנה ראי דוגמא במקרה זה יורגורט ללבנה >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ולמה רצוי כי העוגהתהייה מאוד רטובה ולא תתיצב ואכן יקח לה זמן להתקשות בהצלחה

למעלה