עוגת גבינה קלה

limim

New member
עוגת גבינה קלה ../images/Emo91.gif

הערב החלטתי להתפנק ולהכין עוגת גבינה. שימו לב להערות בסוגריים - עשיתי הסבה לנ"ג. לדעתי היא יצאה לא פחות טעימה מהגרסה הרגילה... מתכון: עוגת גבינה קלה שתמיד מצליחה רכיבים: קלתית: 1.5 כוס פירורי ביסקויטים (שמתי פצפוצי אורז במקום) 1 כוס קמח (השתמשתי בקמח תפו"א) חצי כוס סוכר (אפשר פחות) חבילת מרגרינה 100 גר' אגוזים (לא שמתי) מילוי: 2 ביצים חצי כוס סוכר 2 גביעי גבינה לבנה (5% או 9%) 2 כפות מיץ לימון. אופן הכנה: לערבב את כל החומרים ולשטח על תבנית. לאפות כ – 30 דקות. לערבב 2 ביצים + חצי כוס סוכר. להוסיף 2 גביעי גבינה לבנה (5% או 9%) + 2 כפות מיץ לימון. לשפוך על התחתית האפויה ולאפות עוד כ – 15 דקות. **לילדים - אפשר בלי האגוזים בתחתית . הערות: הערות בסוגריים: לימור מקור המתכון: פורום בישול לילדים-רוני ר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
ועוד ../images/Emo91.gif נ"ג: עוגת פלאן גבינה

אני לא מקציפה את החומרים, סתם מערבבת ביחד. מתכון: עוגת פלאן גבינה רכיבים: אופן הכנה: במחבת ממיסים כוס סוכר, עד שהוא נעשה נוזלי וחום אבל לא שרוף ומיד שמים את הסוכר הנוזלי בכלי פיירקס או קרמיקה שיכול להיכנס לתנור. בקערה שמים את המצרכים של הפלאן: חצי קילו גבינה לבנה שמונה ביצים שלמות שלוש כוסות חלב כוס סוכר שתי כפות קמח מקציפים את כל החומרים ביחד. שמים בפיירקס שהכנו עם הסוכר נוזלי. שמים לאפות בתנור בחום בינוני חצי שעה עד שהגבינה מקבלת צבע. את כלי הפיירקס מניחים בתנור בתוך תבנית יותר גדולה עם מים. ניתן לגוון ולשנות את הטעם של הפלאן על ידי הוספת שקית קוקוס או פרוסות בננה או פרוסות אננס. הערות: מקור המתכון: גילה בורובוי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

איך קלה עם חבילת מרגרינה?

הבסיס נראה אטרקטיבי בכל מקרה.... חבל שאני נמנע ממרגרינות וחמאות לאחרונה, אחרת כבר היום הייתי עושה אותה. לי יש מתכון שיחסית לעוגות גבינה אחרות אני מוצא אותו רזה: קודם מחממים תנור אפיה לחומו הגבוה ביותר, ולא שוכחים להפעיל מזגן, כי אחרת ילך עלינו במטבח הקייצי הזה. במעבד מזון מקציפים 6 חלבונים עם 3-4 כוס סוכר; מקפלים אל תערובת המורכבת מ: 6 חלמונים, חצי קילו גבינה לבנה 5 אחוז (שתי קופסאות רגילות של גבינה), מעט תמצית וניל, שקיק סוכר וניל, חצי כוס סוכר (אפשר מעט יותר). יוצקים לתבנית עגולה. מכניסים את התבנית לתנור ומיד מנמיכים את חומו לחום בינוני-נמוך, ואופים לפחות 45 דק'. מחכים שהטמפרטורה של העוגה תגיע לזו של החדר, מצננים במקרר ורק אז מגישים. בשבועות אני מורח מלמעלה כל מיני דברים טובים (מצרפים בד"כ לגבינות כל מיני ציפויים כשי לחג). אין בה שמנת, לא מרגרינה, והשומן היחידי הוא החלמונים (שגם ככה אינם הרבה. פעם אחת השתמשתי רק ב-5 חלמונים ויצא אותו דבר) וטיפה סוכר. בהחלט עוגה שלא "כואב" לטעום מימנה.

אולי עם מניחים את העוגה על משקל

אז יוצא שהיא קלה? מזכיר לי את השיר: "בואי קלה"... של לאה'לה גולדברג יקירתי... (-:

למעלה