עוגנים

עוגנים

בירחון Yachting World האחרון (ינואר 2004) יש מאמר ארוך על סוגיי עוגנים ונסיונות שעשו בהם. יחד עם זאת כתוב כי כל סקיפר מתאהב בסוג העוגן שלו ומשוכנע שזה העוגן הנכון והמוצלח מכולם. מה חושבים חברי הפורום: איזה עוגן המתאים ביותר לאזורינו ולמפרצים של תורכיה?

zina71955

New member
כמה שנאמר בממלכה המאוחדת

כל אחד עם עוגן אהבתו. אני הצחברתי עם Bruce Abchor. כשאני סבור שהיחס בין משקלו ורמת אחיזותו טובה. אין לי הוכחה מדעית לזה.

Alex33

New member
אין לי התנסות עם סוגים רבים, וגם...

לא בתנאי אחיזה גרועים או יוצאי דופן. ה CQR שבא עם הסירה עבד בסדר עד כה,אין תלונות. ה DELTA ( של Simson Lawrance )הוא עוגן נוסף עכשיו וראשי בסירתי הקודמת, והוא נחשב כיום עדיף ברוב התנאים ,איזו שהיא סינתזה בין BRUCE ל CQR . אישית הייתי סקרן לנסות סוג חדש יחסית הקוטף שבחים בכל המבחנים שקראתי, עוד לא ראיתי אותו בארץ , ה SPADE ,והוא יקר קצת יותר ( מצ"ב בקובץ). בתור עוגן "מישני" ולתנאים קלים ,אני משממש ב Fortress ( מתקפל ) לא השתמשתי בו מספיק כדי לומר עליו משהו מלבד נוחיות האחזקה והתקן תליה קטן ונוח על הRAIL האחורי..גם הוא מקבל ציונים טובים בטסטים בחו"ל, בתור עוגן מישני מתקפל. זה בעיה לשייט ה"רגיל" במקומותנו, שנעזר בחופי הארץ ובקפריסין רק במרינות ורק בבואו לתורכיה והלאה נדרש להשתמש בעוגן. על כן גם הנסיון וגם מגוון העוגנים בהם יוצא לו בכלל להשתמש הוא קטן..

Alex33

New member
CQR ,פופולרי מאד בעבר

כל סוג פופולרי, בעיקר לDELTA ו CQR קמו "מעתיקים" רבים, חברות שמייצרות עוגנים זולים יותר..הנראים במבט ראשון זהים, חלקם טובים חלקם חיקויים..פחות טובים. יש גם פירמות שעושות שינוי "קל" לעוגן פופולרי ואז הן לא נחשבות לכאורה לחיקוי.

Alex33

New member
Fortress , עוגן הניתן לפירוק

נוח לאחסנה ולשימוש כעוגן משני בסירות קטנות-בינוניות, בנוי מסגסוגת אלומיניום חזקה, גם לו קמו חיקויים..

למעלה