עוגן "נגרר"

yarivk16

New member
עוגן "נגרר"

שלום, ברשותי באווריה 32. בשבת האחרונה, עגנתי בפולינום בחיפה, ולהפתעתי,נגררה הסירה בכל פעם (היו כאלה 2 ) , כמה מאות מטרים והיה צריך למשוך את העוגן להתקרב ולזרוק שוב
העומק היה אזור 10 מטר וזרקתי די הרבה חבל כ-50 מטר לפחות.
האם יכול להיות שהעוגן אינו מתאים לסירה? האם יש סיכוי שאיבד נה"שקפיציות" שלו והוא לא ננעץ בקרקע.
חשוב לציין, זו פעם ראשונה ב 16 שנה שזה קרה לי, אבל לא יודע לשים לב למבנה המקורי של העוגן, מכיוון שהסירה ברשותי כ 2 שנים.
יש לעוגן שרשרת בערך כ5 מטר ואז חבל.
אשמח לטיפים / המלצות
האם להאריך את השרשרת ?
האם לסמן את אורך החבל ולזרוק כמו בספרים : 10 מטר -> 70 מטר חבל?
תודה

אז כדאי לבדוק תקינות ומשקל העוגן....

כמו גם משקל השרשת.
אם היתה רוח דרומית, אז יש משמעות לשיפוע הקרקע במקום.

gb228

Active member
5 מטר שרשרת לעוגן ראשי נראה לי קצר מדי

1. הייתי מאריך - כמה שיותר יותר טוב (והכי טוב רק שרשרת)
2. לאחר הטלת העוגן אפשר לנסות להוריד לאורך החבל משקולת (3-5 ק"ג?) על שקל כדי שזוית החבל הקשור לשרשרת תהיה חדה יותר (החבל בצד השרשרת יותר מקביל לקרקע) - קצת מסורבל

אור קדר

New member
מה היה גובה הסוול?

בכל ממקרה מצטרף שמומלץ מאוד להאריך את השרשרת.

zina71955

New member
היום עגנתי בפוליניום ברוח דרומית של 15 קשר

מכות רוח 20 ויותר. סירה 32 רגל 5.5 טון. משקל עוגן (ברוס) 15 ק"ג עומק 8 מטר. נתתי 25 מטר שרשרת נעיצה טובה ללא כל בעיית גרירת עוגן. יש פרמטרים שאתה לא מציין כאן, כגון סוג העוגן ומשקלו, משקל הסירה, עובי השרשרת. אבל, גם אם הנתונים חסרים ברור לחלוטין שמעבר לצורת עגינה נכונה, הציוד שלך מבחינת השרשרת אינו נכון. אצלי יש 80 מטר שרשרת 8 מ"מ קוטר משום שאני מפליג הרבה ורחוק ועלול להיקלע למצבי עגינה קשים. אם אתה מפליג באיזור שלנו אתה יכול להסתפק ב 30 מטר שרשרת ו40 מטר חבל נילון שזור. ועוגן של 15 ק"ג. אבל, לעולם אל תשאיר סירה על עוגן עם חלק החבל על גלגל החרטום ותלך לישון. ראיתי כמה כאלה שקמו בבוקר כשהסירה על הסלעים. תנועת הסירה על ציר העוגן קורעת את החבל. באזור שלנו 35 המטר הראשונים הם שעובדים למעט מקרים מאוד מיוחדים. ו - עזוב את מה שכתוב בספרים, אני לא יודע מי המציא את זה.

danielia1

New member
בשבת היו מכות מעל 20 קשר אני מתקרב עד

לעומק 7 מ' שכיום זה די קרוב למזח אחרי שמעמקים שם כל הזמן. תמונה של העוגן תעזור. האם 5 מ' שרשרת חוקי לספינה שלך? אם איני טועה, גם אין לך מתקן לעוגן ומערך איסוף. מה שמזכיר לי שעוד פעם שכחתי לכבות את המתח לעוגן
.

קובי ש

New member
עשה לך מנהג קבוע.... לשנרקל מעל העוגן

אני, שבהחלט לא בעל ניסיון רב, סיגלתי לעצמי מנהג "מגונה" לצלול עם שנורקל לאורך השרשרת ולראות איך נעוץ העוגן . זה בהחלט משהו שמלמד המון ונותן שקט נפשי ....
מצאתי לפעמים את העוגן נעוץ בזויות מוזרות, או במקומות לא אופטימליים ותיקנתי בהתאם....

onedin

New member
ומכאן השאלה שוב

מהי הטכניקה לנעוץ את העוגן - ממצב שעוגן ניצב תנועה איטית לאחור כדי לפרוש שרשרת ובשלב האחרון העלאת סלד כדי לנעוץ?
תודה

zina71955

New member
הטלת העוגן נעשית כאשר הסירה בתנועה לאחור

תנועה איטית. עצירת השרשרת ב 20 מטר ואז מודאים נעיצה ופריסה. על פי העומק וסוג הקרקע מוסיפים אורך שרשרת במידת הצורך אחרי שמודאים שהעוגן לא נגרר. זה מכל מקום מה שאני עושה. תזרוק עוגן בניצב תערום עליו את השרשרת

רון 198

New member
לפי הכתוב זה כנראה עוגן משני..

לא נראה לי שבבואריה אין עוגן ראשי עם שרשרת.וכנראה הוא קטן מדי לגודל הסירה.

lunatick

New member
אין ספק ששרשרת לכל האורך עדיפה אבל

אם בכל זאת תעדיף 5 מטר שרשרת והשאר חבל תנסה את השילוב הזה: 5 מטר חבל מחובר לעוגן אליו תחבר קטע שרשת והיתרה חבל. (גם שרשרת 6 ממ חזקה יותר מכל חבל שתשתמש מה שחשוב זה המשקל ולכן עדיף שרשרת דקה וארוכה על פני שרשרת עבה וקצרה באותו המשקל) יואב

papra

New member
גרירת עוגן

אנחנו עגנו לידך וראינו את הניסיונות שלך לעגון ואיך אתה נגרר. הרוח הייתה מאד חזקה סביב ה20 קשר ובעומק 7 מטר שם עגנו שחררתי כ40 מטר שרשרת והדגש הוא על שרשרת. התחושה הייתה שבקושי העוגן מחזיק. אבל החזיק. לכן לפי התיאור שלך אם יש כוונות לעגון כאשר יש רוח חזקה כדאי לשקול להחליף את החבל בשרשרת ואולי גם עוגן יותר כבד.

למעלה