עוגן בחלומות

Devani

New member
עוגן בחלומות

מאז 2 החולומות הצלולים הראשונים שלי(לפני בערך שבועיים) לא היו עוד. גם זאת תקופה לחוצה אז קשה לי להתמיד עם הכתיבה והבדיקות מציאות.
אבל גיליתי על עוגן מאוד מובהק שמופיע לי כמעט כל לילה.
מה לעשות איתו ואיך זה יכול לקדם אותי?
DEVANI

שימוש בעוגנים

הרבה פעמים קורה שאחרי החצלולים הראשונים יש "נפילה". כבר אין את ההתרגשות הזו של הפעמים הראשונות וכל הנושא מעסיק פחות את המחשבה.
עבור הרבה אנשים זו סיבה לוותר, ופשוט לזכור שיש דבר כזה "חלומות צלולים. מקווה שזה לא מה שיקרה..

לגבי עוגנים- הם משרתים שתי מטרות עיקריות:

מודעות חלום. ככל שאנחנו לומדים להכיר את החלומות שלנו והמאפיינים שלהם כך גובר הסיכוי שנצליח לזהות שאנחנו חולמים.

בדיקות מציאות, שזה בעצם מעין מינוף של הרעיון הקודם. העוגנים הרי מופיעים הרבה בחלומות, נכון? אז אפשר להרגיל את עצמנו לעשות בדיקת מציאות בכל פעם שהעוגן מופיע במציאות, וההרגל אמור להיכנס לחלום. לדוגמה- העוגן שלי היה מראות למשך הרבה מאוד זמן. בחלומות שלי הופיעו מראות בהרבה מקומות, אז ניסיתי להרגיל את עצמי לבצע בדיקת מציאות בכל פעם שאני רואה מראה גם במציאות. אם העוגן הוא משהו לא מציאותי בעליל כמו תעופה בחלום אז אפשר לעשות את אותו הדבר, אבל בדימיון.

עוגנים הם כלי חביב שיכול לעזור בהשגת חצלולים, וגם פשוט כי נחמד להכיר את החלומות שלנו, ודרכם את עצמנו.

בהצלחה, ואל תוותרי. החצלולים עוד יחזרו.

Devani

New member
ממש לא מוותרת,להפך

אני מאד בתוך זה, אני פשוט את עצמי מאד עסוקה ולכן אני לא מספיקה להשקיע בזה את כל הזמן שאני רוצה.
העוגן שלי הוא העיר ניו יורק כי מישהו מאד קרוב אליי עבר לגור שם וגם ביקרתי אותו לפני שבוע -שבוע וחצי(בניו יורק היה לי את החצלול הראשון!! פתאום נפל לי האסימון הזה...אולי זה קשור?), אני מוצאת את עצמי הרבה נמצאת בעיר בחלומות(גם אם זה לא בדיוק אותו הנוף, אני יודעת שאני ב"ניו יורק") וגם ראיתי אותה פעם מלמעלה.

אני ינסה לעשות תרגילי בדימיון ותוך כדי לבצע בדיקות מציאות, אולי זה יביא להתקדמות.

תודה

Devani

New member
ובקשה לחברי הפורום

אם אתם יודעים על הרצאות בנושא חצלולים(או סתם חלומות, או נושאים קרובים), ספרים, סרטים, מאמרים, אומנות בנושא
אני מאד אשמח שתמליצו לי, (ספרים ומאמרים עדיפות לעברית אבל גם אנגלית סבבה).

המלצות

אין הרבה חומר בעברית על חלומות צלולים, אם אין לך בעיה עם אנגלית עדיף.
סרטים- יש את ההתחלה (שהוא סרט טוב אבל בעיקר מטעה בנוגע לחלומות צלולים. רוב מה שנאמר בו לא נכון), יש את מדעי החלום (סרט צרפתי לא רע, אבל צריך סבלנות), ויש את waking life שעצבן אותי נורא ועזבתי באמצע (לפחות הוא מדוייק). אולי יש עוד, אבל אני לא מכיר.
הרצאות- יש את ההרצאה שלי בעברית, והרבה סרטוני יוטיוב מועילים באנגלית. יש גם את ההרצאות מהזווית הבודהיסטית שעלו פה לא מזמן.
ספרים יש באנגלית לא מעט, ובעברית רק את (השטויות של) קסטנדה שאני ממש לא ממליץ עליהן. הכי טוב לקרוא את הספרים הבסיסיים של סטיבן לברג' שנותנים המון מידע על הנושא.

מקווה שעזרתי :)

makron2

New member
המלצות...

בערוץ הזה יש כמה טיפים וסיפורים על חצלולים

http://www.youtube.com/user/stephenberlin?v=42UARqe-H9U&lr=1
בערוץ הזה יש כמה סרטונים על *שכבות* הצלילות

http://www.youtube.com/playlist?list=PLCD2ADE63BB187AB5

וכמובן כמו שקינג ציין - בספר של סטפן לה ברג' חקר עולם החלומות הצלולים יש את כל מה שצריך כדיי לחוות חצלולים ועצות עיניניות.

http://users.telenet.be/sterf/texts/other/exploring_the_world_of_lucid_dreaming.pdf

למעלה