עוגיות,,

ליMור

New member
עוגיות,,

שלום, אודה לקבלת מתכון להכנת עוגיות פשוטות עם ילדים תודה...

ניקי ב

New member
עוגיות קוקוס פשוטות

עוגיות קוקוס - ניקי ב מצרכים: 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות קוקוס 1 ביצה 200 ג' חמאה / מחמאה 1 כוס סוכר סוכר חום לפיזור אופן ההכנה: לעבד לבצק, לקרוץ צורות. לפזר סוכר חום על העוגיות להכניס לתנור על 160 מעלות עד שמזהיב לשים לב . לאכסן בקופסא סגורה בצק טוב לעבודה עם ילדים

ניקי ב

New member
עוגיות חמאה

עוגיות חמאה - ניקי ב מתקבלות כ 75 עוגיות 200 ג' חמאה רכה 180 ג' סוכר 40 ג' אבקת סוכר 2 כפיות סוכר וניל 1 ביצה 320 ג' קמח אופן ההכנה: 1. לערבל חמאה , סוכר, אבקת סוכר, סוכר וניל. 2. להוסיף ביצה , אחרי דקה להוסיף קמח , ליצור בצק. 3. לעשות מהבצק כדור, לעטוף בנייר נצמד לצנן במקרר כשעה 4. לחלק את הבצק לשניים , לרדד את החלקים לעלה ולקרוץ עוגיות. 5. להכניס לתנור שחומם לחום בינוני 6. שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית הן מוכנות

ניקי ב

New member
עוגיות הדרים

עוגיות הדרים- ניקי ב מצרכים: 150 ג' חמאה 350 ג' קמח (שתים וחצי כוסות) 1 כוס קוקוס 2 חלמונים חצי כוס מיץ קלמנטינות 1 שקית אבקת אפיה 220 ג' סוכר (כוס+ כף) 1 כפית סוכר וניל אופן ההכנה: 1.לערבב את כל החומרים, ליצור בצק. 2.לעטוף בניילון נצמד,להניח במקרר לשעתיים. 3.לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק לקרוץ צורות. 4.להניח את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להכניס לתנור שחומם מראש בחום בינוני. העוגיות מוכנות שהדפנות מזהיבות מעט, כמה דקות. 5.לצנן את העוגיות

pirge

New member
עוגיות סבתא פשוטות

עוגיות סבתא הכי פשוטות שישו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 14:23 | 02/01/07 עוגיות פשוטות מאד מחומרים שיש בבית . מתאימות גם למכונה. הבצק עדין ואחרי האפיה מתפצפץ בפה. רוצו להכין הנה המתכון: עוגיות פשוטות לתה: 2\\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה 200 גרם חמאה או מחמאה או מרגרינה רכה בטמפרטורת חדר כוס סוכר שקית סוכר וניל נהדר להוסיף תמצית שקדים או רום ,או קליפת לימון. ביצה שלמה ללוש לבצק. להכין עוגיות במכונה או--.......... או כמו שאני הכנתי. רידדתי על משטח מקומח לבצק (לא דק) קרצתי בכוס עיגולים. או במכשיר צורות. הנחתי על ניר אפיה וסימנתי לאורך במזלג.פיזרתי סוכר. אפיה כ-20 דקות בחום 175. יוצאות כ-40 ויותר עוגיות. תהנו, מפירגה.

pirge

New member
שלל עוגיות בבצק לבן

בצק בצבע לבן..... מתאים למגוון עוגיות - מתאים מאד לעוגיות צורות לעבודה עם ילדים נפלא ביותר לאזני המן בצק עדין לכל מיני מאפים – אחרי האפיה הבצק נשאר לבן. מהמחברת המשפחתית שלי-כלומר מתכונים ישנים שאספתי במשך השנים מקרובי משפחה. הבצק במקור הוא לסהרוני מיני ממולאים. היום החלטתי להכין ממנו גם מעמולים וגם שבלולים. המעמול שווה את ליבי. המלית :ממרח חלבה קנוי , אגוזים גרוסים, ושוקולד צ'יפס לבן. המלית לא מעורבבת. על כל עוגיה שמים כפית מהממרח-מעליו מפזרים אגוזים-ומעל את השוקולד צ'יפס. הערה חשובה: הבצק נשאר לבן גם אחרי אפיה של כ-30 דקות—שלא יטעה אתכם. הוא מוכן. הבסיס חום והעוגות לבנות. ראו בתמונה. חומרים לבצק: חבילה מרגרינה מזולה רכה 4\1 כוס שמן קנולה 2\1 כוס מים מהברז 3 כפות סוכר 4 כוסות קמח שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-5 כדורים שווים. לרדד או לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים. אופים על ניר אפיה ---מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים. אפיה בחום 175. כ-30 דקות מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

tamarhp

New member
שאלה

איך מערבבים חומרים עם מרגרינה? גם אחרי שעתיים מחוץ למקרר היא עדיין גושית ולא ממש מתערבבת...

pirge

New member
תמרי, תמיסי כמה שניות במיקרו כדי

שתהיה ממש רכה. לא נוזלית, אבל ממש רכה. רכה מאד. אם אין לך מיקרו תמיסי בשיטת הבן מארי. לשים את המרגרינה בסיר קטן - לא הנייר כמובן.....בתוך מחבת עמוקה מלאה במים רותחים. ע"י בישול איטי המים הרותחים ימיסו את המרגרינה שבסיר. בבקשה.

tamarhp

New member
../images/Emo24.gif תודה!!!

מה לדעתך המתכון הכי מומלץ לבצק של אוזני המן? והאם כשמכינים אוזני המן במתכון הנ"ל, אופים עדיין כמו בהוראות שכתבת באותו חום ואותו זמן?

pirge

New member
הבצק הלבן משגע. אופים כמו כולם בלי

שינוי כל העוגיות מכל הסוגים חום תנור 175 כ-30 דקות שימי לב, הבצק נשאר די בהיר לא להוסיף זמן אפיה. את יכולה להוציא עוגית אחת (אזן המן) ואם חום למטה,אז מוכן. ממליצה מאד להכין. בבקשה

tamarhp

New member
אני אוהבת שהאוזני המן לבנים

זה לא הרבה מרגרינה? ואנחנו קונים מזולה שנראית כמו חמאה למריחה - יש גם מרגרינה מזולה ב"גוש"? יש סיבה דווקא מזולה למתכון הזה, או שזה רק מבחינה בריאותית? יש לי סוכר וניל שקנינו בטעות אבל אני מתלבטת אם לפתוח את החבילה ולהשתמש בה או לנסות להחליף, אז אם לא אשתמש בסוכר - מה לשים במקום?

pirge

New member
תמרי,המרגרינה מזולה היא רק המלצה את

יכולה להחליף לאחרת רק שתהיה בלי מלח ולאפיה לגבי הסוכר וניל,הוא מוסיף המון.תשתמשי. כדאי.. אם יש לך במקום....וניל בנוזל שימי מעט לטעם. תהני.

tamarhp

New member
תודה :)

מה המיוחד בסוכר וניל? מה זה בעצם? מתי משתמשים בו?

pirge

New member
תמרי,יוצא לפחות 3 תבניות מלאות ו

מאפים. אני לא מכינה רק אזני המן אלא,עוד מאפים מאותו בצק כפי שראית בתמונות. רק אזני המן יוצא לפחות 3 תבניות גדולות מלאות. המליות שאת יכולה למלא: מליות לשמרים\עלים\שק"מ מאת: pirgeו 07/04/06 | 08:30 שלל מליות לשמרים או עלים או שק"מ או בצק לכרוכיות אחר.....וגם לאזני המן מלית אגוזים: 300 גרם אגוזים מרוסקים 125 מ"ל חלב רותח לערבב יחד להוסיף 150 גרם סוכר, 2 כפות פירורי לחם, 30 גרם חמאה מומסת, 3 כפות שמנת עתירת שומן, 2 חלמונים, חצי כפית קינמון, חצי כפית ציפורן, להקציף לקצף נוקשה את 2 החלבונים שנשארו לנו, ולקפל לתוך התערובת בעדינות 16:20 | 20/07/05 מלית תפוחי עץ לשמריםו pirge ו מלית תפוחים בסילאן 6-8 תפוחי גרנד קלופים חתוכים לפרוסות מבשלים כ-15-20 דקות -----ב-3 כפות סילאן מתוק. בוחשים מדי פעם. עד שהתפוחים יקורמלו. ואין נוזלים. מוסיפים כף קינמון צימוקים אגוזים מורחים על העלה ריבה מפזרים פירורי עוגיות או פירורי לחם ואת המלית מלית פרג שאני מתה עליה חשוב ביותר--- חשוב..... פרג --לקנות פרג טחון טרי במעדניות..(לא בסופר) פרג טחון טרי שומרים בפריזר---- מיד אחרי הקניה. על חצי קילו פרג. לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש.להוסיף כוס סוכר. כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות דבש ו50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש. כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון ---וצימוקים אם רוצים. אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין. אפשר לפזר שוקולד צ'יפס או אגוזים. מלית שקדים לעוגת שמרים לא זוכרת את המקור הביאה נירה1 מחלבי מלית טעימה מאוד ומומלצת (נ.מ.) חומרים: 100 גר' חמאה 1/2 כוס סוכר 1 קינמון 1 כוס שקדים קלופים שמים את השקדים בבלנד, טוחנים מוסיפים את הסוכר, החמאה והקינמון, ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים מלית נוטלה עשירה לערבב אותה כמות של נוטלה עם שמנת מתוקה כמו 400 על 400 וכך הלאה........ מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה----סוגרים אש. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם. ומכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי. אם את שוכחת והקרם מתקשה--להוציא בטמפרטורת החדר לשעה. מורחים כמובן בנדיבות. מלית קקאו לשמרים 200 גרם מרגרינה רכה 3 כפות קקאו כוס סוכר 2 כפות קינמון 3 כפות ברנדי או יין מתוק לערבל במיקסר לקרם. מלית קינמון ובוטנים 1 כוס ממרח תמרים או קונפיטורה 4\1 כוס סוכר 2 כפות קינמון בוטנים גרוסים גס למלית גבינה ופודינג וניל 750 גרם גבינת ריקוטה או מסוג טוב-טעם" 4\1 כוס סוכר 50 גרם צימוקים מושרים ביין או רום שקית סוכר וניל 2-3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל לדלל מעט בשמנת חמוצה, או גבינה 5% בכמות של כף או שתיים. מלית טחינה סילאן אגוזים מורחים את העלה במעט טחינה מכסים בשכבה של סילאן מפזרים 2 כפות שוקולית כף או שתיים סוכר חום\לבן משלבים אגוזים או בוטנים קלויים אפשר לפזר גם חלבה מגוררת. בבקשה,מפירגה. בהצלחה.

tamarhp

New member
וואו.. אני מקווה שהכל שמור במאמרים!

אם אני רוצה להכין כמות קטנה יותר (אנחנו שני אנשים...), פשוט להוריד את הכמויות בחצי, או שהחישוב שונה? ועוד שאלה - אפשר לאפות גם בתבניות אלומיניום, או שרק בתבניות של תנור? (ככה זה כשיש אמא עקרת בית, לא נגעתי בסיר/תנור עד החתונה...)

pirge

New member
תמרי,תשובות ../images/Emo140.gif

כמות קטנה להוריד כמויות בחצי. תאפי באיזה תבנית שאת רוצה אבל על ניר אפיה לא משומן. סוכר וניל קונים בשקיות קטנות בסופר . מוסיף המון באפיה. ריח וטעם עדין של וניל. שקית אחת קטנה מוסיפה המון. יש גם סוכר וניל בנוזל ויש גם מקלות וניל. בבקשה.

ניקי ב

New member
תיקון קטן , מה שיש בסופר בשקיות

זה לא סוכר וניל, זה איזה תחליף זול שלא שווה כלום.

pirge

New member
מהבצק הלבן תכיני עם הילדים../images/Emo154.gif

הבצק הכי נפלא שהכנתי עד היום בצק בצבע לבן..... מתאים למגוון עוגיות בצק עדין לכל מיני מאפים – אחרי האפיה הבצק נשאר לבן. מהמחברת המשפחתית שלי-כלומר מתכונים ישנים שאספתי במשך השנים מקרובי משפחה. נפלא לכדורים ממולאים בממרח תמרים נהדר לאזני המן משהו משהו לעוגיות ריבה ממולאות (מזכיר את האלפחורס) הערה חשובה: הבצק נשאר לבן גם אחרי אפיה של כ-30 דקות—שלא יטעה אתכם. הוא מוכן. הבסיס חום והעוגות לבנות. ראו בתמונה. חומרים לבצק: חבילה מרגרינה מזולה רכה 4\1 כוס שמן קנולה 2\1 כוס מים מהברז 3 כפות סוכר 4 כוסות קמח שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-5 כדורים שווים. לרדד או לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים. אופים על ניר אפיה ---מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים. אפיה בחום 175. כ-30 דקות מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

../images/Emo41.gifיש לי טיפ קטן ../images/Emo62.gif

אני מכינה הרבה פעמים עוגיות עם הילדים שלי , מנסיוני, הוספה של כמה כפות שמן לבצק, הופכות אותו נעים לעבודה והוא לא נדבק כשמכינים צורות

למעלה