עוגיות

iririr22

New member
עוגיות

שלום לכולם יש לי שאלה לגבי עוגיות מקושטות בבצק סוכר... אין לי ניסיון בבצק סוכר אך הכנת העוגיה לא תיהיה בשבילי בעיה. אני אשמח לטיפים קטנים כמו איך מערבבים את צבע המאכל עם הבצק (ואיזה צבע מאכל) ואיך אני מקשטת בקוים דקים וכדומה. תודה רבה מראש.

t a l talim

New member
הסבר מתוך מאמרי הפורום-

אמנם מדובר ברויאל אייסינג ולא בבצק, אך זו טכניקה קלה ונהדרת. לגבי עבודה עם הבצק עצמו- ממליצה להכנס למאמרים ולקרוא- יש שם יופי של הסברים. " ...אז מה צריך: עוגיות מבצק פריך - עוגיות חמאה או משהו דומה. מתכון מומלץ- מתכון: עוגיות מבצק פריך רכיבים: 200 גרם חמאה 200 גרם סוכר 2 ביצים 3 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה אופן הכנה: לשים הכל ביחד מצננים מעט במקרר מרדדים וקורצים צורות אופים בחום בינוני 7-10 דקות. הערות: מתאים במיוחד לעוגיות מקושטות מקור המתכון- גילגולית קורצים צורות ואופים רגיל. לעוגיות על מקל תנעצי שיפוד (של מנגל) בעוגיה לפני האפיה, או מקל נייר המיועד לסוכריות על מקל. (מישהי הציע לנעוץ את השיפוד ממש כשהעוגיות יוצאות מהתנור כשהבצק עדיין רך). רויאל אייסינג - חלבון ביצה + 250 ג"ר אבקת סוכר ( בערך, מוסיפים עד שכפית עומדת בעיסה והמרקם שלה משחתי) + מעט מיץ לימון. מערבבים טוב טוב וזה מוכן. צבעים - לרויאל את יכולה להשתמש בצבעים מהסופר (לתוצאה בהירה מאוד), בג´ל או בצבעי מאכל באבקה. הציור - לקונטור (קו המתאר החיצוני) משתמשים ברויאל הסמיך, לבפנוכו של הציור ניתן להשתמש ברויאל דליל יותר (מדללים עם מים) ניתן לעבוד עם שקית זילוף, קונוסים מנייר (יש הדרכה במאמרים), שקית סנדוויץ עם חור קטן או מזרק. את הרויאל הדליל ניתן למרוח גם עם סכין. אם את רוצה לעבוד עם כמה צבעים או כמה שכבות על כל עוגיה כדאי לחכול ליבוש בין צבע לצבע."

למעלה