עוגיות קיחלך עוגיות סוכר רקיקי סוכר
יש עוד תמונות....אך ההליכה היומית שלי לעת ערב כעט על הפרק.... אז אשוב יותר מאוחר.... עוגיות קיחלך או עוגיות תה או עוגיות סוכר מטריפות... תקראו להן מה שבא לכם.... מתכון של מורתי משיעורי כלכלת בית בתיכון.... ולמה אני יודעת שקוראים להן כיחלך? כי היא הסבירה לנו גם איך קוראים לעוגיות סוכר, או תה..בתפוצות שונות... רקיקי סוכר גם הולך.... מן הסתם מהתפוצה שאני מגיעה ממנה(מרוקו) הן נקראות רייפאת.. מוסיפים להם אניס.הרידוד שלהן טיפה יותר עבה..וצובטים אותן. את הקיחלך מרדדים דק מאד. אפשר לפזר עליהן סוכר. הכל ענין של צורה ושם... מתכון עוגיות קיחלך המורה של WAN מצרכים: 4 ביצים בינוניות. 140 גר' סוכר 550 גר' קמח תופח שלושת רבעי כוס שמן צמחי=שמן רגיל(כוס מידה של 200 סי.סי) או משקל השמן בגרמים=140 גר'. הכנה: טורפים ביצים במזלג...או היום בעידן המודרני...עם גיטרה של מיקסר. מוסיפים סוכר לביצים טורפים קצת... מוסיפים שמן. ובהדרגה קמח..עד לקבלת בצק לא דביק. להוציא מהמיקסר כשמתאחד...ולשים קצת ביד. משאירים למנוחה כ- 5 דקות. מחלקים לחלקים בגודל שיהיה לכם קל לרדד. צריך לרדד דק דק עד שקוף. כי הן תופחות קצת... לקרוץ צורות שאוהבים . אפשר לפזר סוכר. לחמם תנור ל-160 מעלות אם אופים על טורבו-לי יש רק את האופציה הזו בתנור. או בחום 170 בתנור רגיל. כשהעוגיות מזהיבות קלות.להנמיך את החום ,ולאפות עוד כמה דקות לייבוש . לקרר על רשת צינון. הערות של WAN: עוגיות פריכות ומופלאות. בצק שקל מאד לעבוד אתו. נפלא לעבודה עם ילדים. רידוד לעצלנים:****** לרדד עלה בצק דק מאד בגודל נייר האפיה. לגלגל על מערוך:להרים להניח על הנייר. ושם לקרוץ ישירות את הצורות. או עם גלגלת משוננת לחתוך לצורות. להסיר את שאריות הבצק מסביב. ולאפות. תהנו זה טעים...ראו הוזהרתם... תודה למורתי.... מקור: מחברת המתכונים שלי משיעורי כלכלת בית -WAN
יש עוד תמונות....אך ההליכה היומית שלי לעת ערב כעט על הפרק.... אז אשוב יותר מאוחר.... עוגיות קיחלך או עוגיות תה או עוגיות סוכר מטריפות... תקראו להן מה שבא לכם.... מתכון של מורתי משיעורי כלכלת בית בתיכון.... ולמה אני יודעת שקוראים להן כיחלך? כי היא הסבירה לנו גם איך קוראים לעוגיות סוכר, או תה..בתפוצות שונות... רקיקי סוכר גם הולך.... מן הסתם מהתפוצה שאני מגיעה ממנה(מרוקו) הן נקראות רייפאת.. מוסיפים להם אניס.הרידוד שלהן טיפה יותר עבה..וצובטים אותן. את הקיחלך מרדדים דק מאד. אפשר לפזר עליהן סוכר. הכל ענין של צורה ושם... מתכון עוגיות קיחלך המורה של WAN מצרכים: 4 ביצים בינוניות. 140 גר' סוכר 550 גר' קמח תופח שלושת רבעי כוס שמן צמחי=שמן רגיל(כוס מידה של 200 סי.סי) או משקל השמן בגרמים=140 גר'. הכנה: טורפים ביצים במזלג...או היום בעידן המודרני...עם גיטרה של מיקסר. מוסיפים סוכר לביצים טורפים קצת... מוסיפים שמן. ובהדרגה קמח..עד לקבלת בצק לא דביק. להוציא מהמיקסר כשמתאחד...ולשים קצת ביד. משאירים למנוחה כ- 5 דקות. מחלקים לחלקים בגודל שיהיה לכם קל לרדד. צריך לרדד דק דק עד שקוף. כי הן תופחות קצת... לקרוץ צורות שאוהבים . אפשר לפזר סוכר. לחמם תנור ל-160 מעלות אם אופים על טורבו-לי יש רק את האופציה הזו בתנור. או בחום 170 בתנור רגיל. כשהעוגיות מזהיבות קלות.להנמיך את החום ,ולאפות עוד כמה דקות לייבוש . לקרר על רשת צינון. הערות של WAN: עוגיות פריכות ומופלאות. בצק שקל מאד לעבוד אתו. נפלא לעבודה עם ילדים. רידוד לעצלנים:****** לרדד עלה בצק דק מאד בגודל נייר האפיה. לגלגל על מערוך:להרים להניח על הנייר. ושם לקרוץ ישירות את הצורות. או עם גלגלת משוננת לחתוך לצורות. להסיר את שאריות הבצק מסביב. ולאפות. תהנו זה טעים...ראו הוזהרתם... תודה למורתי.... מקור: מחברת המתכונים שלי משיעורי כלכלת בית -WAN