עוגיות עם פלפל שחור?

viki yair

New member
עוגיות עם פלפל שחור?

שלום, אני נכנסת לעיתים לפורום תרבות הלאדינו ונהנית לקרוא את התכתבותכם, אני נזכרת בסבתא שלי ובהווי שליווה אותי בילדותי בחיק המשפחה, בשכונה-בחולון הישנה, כשמסביב היו הרבה שדיברו לאדינו. אני פונה אליכם בבקשה: האם מישהו יודע את המתכון של עוגיות עם פלפל שחור? אבא שלי מתגעגע לעוגיות שסבתא שלו הייתה אופה לו עוד באיסטנבול. אנחנו אמורים לחגוג לאבא שלי יום הולדת והוא בבית אבות, אני מאוד רוצה להפתיע אותו, אבל אין לי את המתכון....אשמח לקבל תגובות בנדון.

tsiporganeden

New member
ויקי את לא זוכרת את שם העוגיות?

בכל אופן אם מדובר באותן עוגיות עגולות ששמו למעלה גבינה צהובה, ובתוך הבצק עצמו שמו מלח ופלפל שחור אז הנה המתכון. החומרים: קילו קמח, כוס מים, מרגרינה אחת, כוס שמן, כף שטוחה מלח, חצי כף פלפל שחור. לשים בצק רך וגמיש מכל החומרים, יוצרים כדורים ומשטחים אותם, מפזרים מעל גבינה צהובה הכי טוב מסוג מוצרלה, או קשקבל, ואופים בחום 180 מעלות כחצי שעה עד 45 דקות, או עד שיזהיבו. את התבנית לשים מתחת לאמצע התנור כדי שהגבינה לא תישרף. אפשר לעשות את אותן עוגיות ולגלגל לביסקוצ'וס (כעכים) ובמקום הגבינה הצהובה למרוח ביצה ולפזר שומשום או קצח, או פרג.

viki yair

New member
ביסקוצ'וס עם פלפל שחור

תודה תודה לך, אני יודעת שאין ציפוי של גבינה מעל, סביר שזה ביסקוצ'וס.

כוונתך לקורביאס קון פימיאנטה

לצערי אני לא יודעת את המרשם, אולם, אשתדל להשיגו עבורך בימים הקרובים.

tsiporganeden

New member
סניוריקה הקוראביאס היו מתוקים? כי

בהרבה מתכונים מהמזרח, חריף הולך יופי עם מתוק. יש אפילו צ'ילי מתוק, הבת שלי הביאה לי מתאילנד.

למעלה