עוגיות לפסח

אייר19

New member
עוגיות לפסח

שלום
מחפשת מתכון לעוגיות מענינות לפסח.
יש למישהו רעיון?
אשמח לקבל קישורית.
תודה מראש

eietmo

New member
חייב להיות עוגיות או אפשר גם עוגות?

אפשר לחפש מתכונים raw ששם בד"כ לא יהיה חיטה...את אוכלת קיטניות?

אייר19

New member
לארוחת חג משפחתית

אני וכולנו אוכלי קטניות ובכלל .
אבל רוצה להכין עוגיות ועוגה לארוחת החג למשפחה.
מאחר ואני צמחונית שאוכלת מוצרי חלב ובייצים (אבל לא שום דבר חי או מת) אז יכול להיות מיגוון של דברים.
תוד מראש

merav999

New member
היי אייר, ברוכה הבאה

(לא זוכרת אם כתבת פה בעבר).

בפורום הזה לא ממליצים על מוצרי חלב וביצים (כי גם שם לא חסר מוות, אם את מעוניינת במידע על כך את מוזמנת לשאול
).

אני לא מכירה מתכונים טבעוניים לקינוחים לפסח (אפיה זה לא הצד החזק שלי), מקווה שיוכלו להמליץ לך כאן על מתכון מתאים

ג ל ע ד א

New member
קוביות קרם חלבה ופיסטוקים

קוביות קרם חלבה ופיסטוקים
לבסיס:
80 גרם ביסקוויטים
50 גרם פיסטוקים טבעיים
20 גרם שקדים מולבנים שלמים
1 כפית שטוחה הל טחון (לא חובה)
50 גרם מחמאה
1 כפית דבש תמרים
למלית:
150 גרם חלבה
60 גרם סוכר
100 מ"ל חלב סויה
50 גרם מחמאה
1 כפית תמצית וניל (אין צורך אם משתמשים בחל"ס בטעם וניל)
1 כפית דבש תמרים

250 מ"ל שמנת צמחית
60 גרם שקדים טחונים
לקישוט:
חופן פיסטוקים טבעיים, קצוצים דק
כלים:
תבנית מלבנית קטנה, 20X25 ס"מ
אופן ההכנה:
לבסיס:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
במעבד מזון לטחון יחד ביסקוויטים, פיסטוקים ושקדים, כך שיוותרו חתיכות של פיסטוקים קצוצים גס. להוסיף הל ולערבב.
להמיס את המחמאה עם דבש התמרים, להוסיף אותה פנימה ולערבב בקצרה כך שהפירורים יצופו היטב במחמאה.
לשטח את התערובת בתבנית ולאפות למשך 15 דקות עד שהתחתית מקבלת צבע שחום-זהוב והפיסטוקים מתחילים להשחים. לצנן היטב.
למלית:
לפורר היטב את החלבה במזלג. לבשל בסיר קטן סוכר, חלב סויה ומחמאה תוך ערבוב עד שהמחמאה והסוכר נמסים לחלוטין והחל"ס רותח.
להסיר מהאש ולהוסיף את החלבה המפוררת, לערבב עד שתימס לחלוטין. להוסיף תמצית וניל ודבש תמרים ולצנן לחלוטין.
להקציף את השמנת הצמחית לקצב יציב ולקפל לתוך בלילת החלבה לסירוגין עם השקדים הטחונים. לצקת את הקרם על הבסיס האפוי והקר,
לפזר מעל פיסטוקים קצוצים ולהעביר להקפאה ללילה.
יש לאכול ישירות מהמקפיא כי הקוביות נמסות מהר.

אייר19

New member
נראה נפלא

תודה על המתכון אבל הבנתי שזה לא הפורום המתאים לי.איני טבעונית אלא אובו-לקטו צמחונית (כבר הבה שנים).
קיבלתי כאן תגבה ממנה הבנתי שזה בעצם פורום טבעוני ולא צמחוני גם.
תודה

purplegiraff

New member
היי אייר, יש כאן אי הבנה קלה

הפורום אכן מתקרא פורום צמחונות וטבעונות ויש כאן גם לא מעט כותבים ומשתתפים שהם צמחונים, ואף כאלו שאינם
צמחונים או טבעונים כלל אלא רק מתענינים לומדים, בתהליך או מתנסים...
היתה כאן בעבר החלטה בעקבות דיונים סוערים (למיטב הבנתי כי זה לפני זמני פה) שעל מנת שכולם ירגישו פה בנוח,
לא יומלצו כאן מוצרים מהחי, ובכל מקרה למרות שאנחנו מדברים כאן על אוכל לא מעט, זה לא פורום מתכונים או בישול- ולכן איסור זה אינו פוגע באופי הפורום או בדיונים שבו- בנוסף יש פורום מקביל בשם "בישול צמחוני וטבעוני" שבו מדסקסים ומחליפים מתכונים מכל המגוון הצמחוני טבעוני.
הפורום הזה הוא אידיאולוגי במהותו וצמחונים הם בהחלט חלק מהדיון האידיאולוגי ויש כאן לא מעט שאלות וענינים שמטרידים או מעסיקים את שתי האוכלוסיות.

חוץ מזה יש כאן אחלה אנשים וגם בתור צמחונית תוכלי לקבל לא מעט מתכונים מצויינים כמו שגלעד נתן (את הרי יכולה גם להכין מתכונים טבעוניים, אין בזה כל סתירה לצמחונות, נכון?
) אז את מוזמנת להשאר ולהנות.

אוקיי.... רק עכשיו הבנתי את ההבדל בין הפורומי

אז בעצם מתכונים זה לפורום המקביל! למה לא אמרו לי

merav999

New member
למה לא מתאים? מקווה שלא נעלבת ממה שכתבתי

כי זו ממש לא הייתה הכוונה. רציתי רק להסביר שכאן אין המלצות למתכונים הכוללים חלב וביצים מתוך התחשבות באלו שנמנעים מצריכתם. אבל אין מניעה לקבל כאן מתכונים מתאימים, שיכולים להיות נפלאים ביותר

את בהחלט מוזמנת להישאר ולהשתתף

ג ל ע ד א

New member
לא - אין בסקוויטים כשל"פ למיטב ידיעתי

אבל אפשר להמיר את הביסקוויטים באגוזים, שקדים וכו' (ולטחון אותן היטב)

RSPA

New member
אתה בטח יודע איך מכינים עוגיות יין לפסח....

למד אותנו, במטותא...

ג ל ע ד א

New member
בחיים לא שמעתי את המושג עוגיות יין

אז הלכתי לחפש בגוגל (מצורף המתכון למטה).
אני לא מכין עוגות או עוגיות מקמח מצה כי זה לא יוצא (לי) טוב.
אם אני רוצה קינוח כשלפ בפסח, אני אוכל שוקולד, חלבה וכיוצ"ב.
הפסח הזה אני בונה על בומב שוקולד של קרין גורן.

1/2 ק"ג קמח
3/4 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 חבילה (200 גר') מרגרינה, ללא מלח
3/4 כוס יין אדום מתוק
קורט ציפורן טחון

אבקת סוכר, לקישוט
+ מאחדים את כל החומרים לבצק רך ואחיד. יוצרים גלילים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-175 מעלות 15 דקות עד להזהבה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

gs1234

New member
הכוונה היא למוצר מסחרי בשם "עוגיות יין"

הכוונה היא למוצר מסחרי בשם "עוגיות יין" שמוכרים בסופר, מתוצרת "פפושדו" או יצרנים אחרים. בדרך כלל בצורה של פרח עם חור באמצע, או בצורת טבעות.

זאת גירסה כשרה לפסח של עוגיות איטלקיות שמכילות יין. זה מאד שונה מהמתכון שנתת למעלה.

יש גירסה ביתית לא-טבעונית של עוגיות יין לפסח, בקישור הבא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=75&MessageId=96555163

לדעתי אפשר לנסות לטבען את המתכון על ידי שימוש בתערובת של קמח תפוחי אדמה עם קצת מים במקום הביצים.

aurora0

New member
שלוש הצעות שאני אוהבת: פאי לימון, מרציפן ביתי

וטראפלס שוקולד.
טראפלס שוקולד - פשוט ממיסים שוקולד משובח עם שמנת\צמחית או קרם קוקוס ומגלגלים לכדורים. כל גיגול פשוט יניב לך שלל מתכונים מפורטים.
כשאני מכינה אותם לפסח (באופן קבוע כבר שנים) אני מגלגלת את הטראפלס באגוזי לוז מסוכרים לתוספת חגיגיות. ניתן למצוא בסופר באגף מוצרי האפייה.

מרציפן ביתי הכנתי לאחרונה לפי המתכון הזה:
http://zetaim.com/archives/2013/marzipan
יוצא מאד מוצלח.

ופאי לימון (או עוגיות חיתוך לימון) אפשר להכין לפי המתכון הזה:
http://bishulimktanim.blogspot.co.il/2014/02/blog-post.html

דרך אגב, אני יודעת שהתעורר פה דיון קטן בנוגע לצמחונות.
אני לא נכנסת לדיון ורק רוצה לציין שלפחות לגבי הטראפלס והמרציפן, מדובר בקינוחים מאד מאד אהובים בקרב בני משפחתי מכל הסוגים (אלו שאוכלים כל, צמחונים וטבעונים ואפילו הסבתות שלא מבינות מה זה טבעונות).

למעלה