עוגיות לפורים

עוגיות לפורים

אשמח לקבל מתכונים לעוגיות טובות למשלוחי מנות יש לי כמה אבל כולן עם מרגרינה ואני מנסה למצוא מתכונים בלי רוצה להכין כמה סוגי עוגיות ואוזני המן אז שתפו אותי בעוגיות שלכם

עוגיות לא הכנתי כבר ה-מ-ו-ן זמן... אין לי זמן לזה. אבל אפשר גם להכין מאפינס (או מיני מאפינס), לחתוך עוגת פרג עם שוקולד לריבועים ולשים בסלסילות נייר יפות. מתאים? אם כן, אתן לך מתכונים.

הנה למשל עוגת פרג קלה עם שוקולד מקציפים 100 גרם חמאה רכה עם 3/4 כוס סוכר מוסיפים 4 חלמונים ומקציפים מוסיפים לסירוגין 1/2-3/4 כוס חלב ו150 גרם פרג טחון מעורבב ב-1/2 כוס קמח תופח וקורט מלח מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצב יציב ומקפלים לתערובת החלמונים. לזה מוסיפים צימוקים ו/או אגוזים (אני שמה רק צימוקים). אופים כ-40-45 דקות בחום בינוני. תאפי בתבנית מלבנית, וככה יהיה לך יותר קל לחתוך אחר כך לריבועים נחמדים. עוד כשהעוגה חמה תשפכי עליה קרם שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר+50 גרם חמאה+2 כפות סוכר+3 כפות חלב. להמיס בסיר קטן. אחרי שהקרם מתקרר ומתיצב (אפשר גם לקרר במקרר שיהיה יותר קל לחיתוך), תחתכי לריבועים ושימי בעטרות נייר יפות. לגבי מאפינס: אם יש לך תבנית סיליקון של מיני מאפינס אפשר להכין במקביל כל מיני סוגים של מאפינס על תערובת בסיסית. התערובת הכי בסיסית: להמיס 100 גרם חמאה, לטרוף לתוכה 1 כוס סוכר, 4 ביצים (אחת אחרי השנייה) ו-1/2 1 כוסות קמח תופח. עם זה אפשר לעשות המון דברים: לערבב פנימה 2 כפות רכז קפוא תפוזים + שוקולד צ'יפס חום לערבב פנימה 2 כפות רכז קפוא לימונים + אוכמניות מיובשות לערבב פנימה מגוון פירות יבשים קצוצים לערבב פנימה שוקולית - והנה מאפינס שוקולד השילוב האהוב עליי - 1 כף רכז תפוזים+1 כף רכז לימונים+שוקולד צ'יפס לבן+חמוציות מיובשות בקיצור, כיד הדמיון טובה עלייך. את יכולה לחלק את התערובת הבסיסית לכמה קערות ולכל אחת להכניס תוספת אחרת ואז יהיו לך כמה סוגים של מאפינס. והנה גם מתכון קל למאפינס שוקולד בננה מעולים: 150 גר' שוקולד מריר 150 גר' סוכר (כוס וחצי) 150 גר' חמאה 4 ביצים טרופות 4 כפות קמח תופח 2 כפות שקדים טחונים (או עוד 2 כפות של קמח תופח במקום) 1-2בננה מעוכה ממיסים ביחד סוכר, שוקולד וחמאה. מוסיפים את הביצים ומערבבים בעדינות עד שהן נבלעות בעיסת השוקולד. מוסיפים את הקמח והשקדים ובוחשים בעדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את הבננה ומערבבים. אופים כ-40-45 דקות ב-170 מעלות. אם עושים בייבי מאפינס במקום מאפינס גדולים, זה יכול להיות גם פחות זמן. וחוץ מכל זה, הנה קישור לאתר של פירגה עם מלא רעיונות למשלוח המנות של פורים:http://www.pirge.co.il/?

למעלה