אני לא מצטטת משום מקור, חבל שהתעלמת מחלק מדבריי
כתבתי "גלוטן הוא חלבון חיטה והוא נמצא באופן טבעי בדגנים",כלומר לא כתבתי שהוא קיים רק בחיטה; אבל חיטה היא הדגן הפופולרי ביותר במאפים, פסטות וכו' ולכן גלוטן מזוהה בראש ובראשונה עם חיטה. נכון, יש גם דגנים ללא גלוטן, אבל כתבתי בצורה כללית ותמציתית בלי להיכנס לפרטים (הוא בלאו הכי לא חולה דגנת כך שזו לא הייתה הנקודה).
"דווקא מוצרים ללא גלוטן (למעט כאלה שאין בהם ממילא) הם מוצרים שעברו עיבוד מיוחד כדי להוציא אותו."
וכוונתי בכך היא שבמוצרים ללא גלוטן שמיוצרים מרכיבים שממילא אין בהם גלוטן, מן הסתם אין גלוטן (כל עוד לא מערבבים בהם גלוטן ושומרים על פס ייצור נקי). אם מדובר, למשל, בקמח חיטה ללא גלוטן, הרי זה מפני שהוציאו ממנו את הגלוטן באופן מלאכותי.
לסיום רק אציין שהמילה "דגנת" נבחרה במקום "כרסת" לבקשת עמותת חולי הצליאק. לא בדקתי כמה מהם טורחים להשתמש במילה ולא אכפת לי; כל אחד מהם בוחר את המילים שלו, וכך גם אני נוהגת.