עוגיות חלבה

ziliyoni

New member
עוגיות חלבה

בא לי מאוד להכין עוגיות חלבה, מחפשת נואשות וממש לא מוצאת אשמח עם מישהו יכול להעביר לי מידע בנושא תודה למפרע.

ו י ק י 3

New member
עוגיות טחינה/ בני סיידא

מתכון: עוגיות טחינה/ בני סיידא נימוחות בפה עם שקד קרנצ'י כמויות ל-40 עוגיות חומרים 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס טחינה גולמית בטעם טבעי 1 כוס סוכר 200 גרם חמאה רכה 40 חצאי שקדים לקישוט הכנה מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים לבצק אחיד. אם הבצק רך מדי, שומרים כשעה במקרר. מחממים את התנור ל-180 מעלות מחלקים את הבצק ל-40 כדורים ומניחים אותם בתבנית במרווח 5 ס"מ. משטחים מעט ושמים חצי שקד. אופים כ-15 דקות רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ושומרים בקופסה סגורה.

ו י ק י 3

New member
עוגיות טחינה של אהרוני

מומלצות ביותר לטעמי- המצרכים: 250 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר 3/4 כוס טחינה גולמית טובה, לא מתובלת. 2 כפיות תמצית וניל 2 כפיות קליפת לימון מגוררת רבע כפית מלח 3 כוסות קמח אופן ההכנה: 1. שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר, מקציפים כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 2 מוסיפים את הווניל, המלח, קליפת הלימון והטחינה ומערבבים לתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את הקמח לקבלת בצק, שנראה קצת כמו פלסטלינה. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה. 3.צרים מהבצק עיגולים ומשטחים מעט עם מזלג. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. העוגיות נשארות די בהירות, ולא נוגעים בהן עד שהן מתקררות. 4. מפזרים מעל אבקת סוכר. הערות: 1.אם רוצים את המתכון פרווה, אפשר להשתמש במחמאה. 2.אני שמה 200 גרם מחמאה(במקום 250 ג"ר) וכוס טחינה (במקום 3/4 כוס) 3.יש לערבב את הטחינה היטב לפני ששמים בבצק.כשפותחים קופסה חדשה יש המון נוזלים מעל ולכן רצוי לערבב אותם יחד עם הטחינה. 4.אני שמה את הקמח בהדרגה, לפעמים הבצק דורש פחות קמח ולפעמים יותר לכן לשים בהדרגה עד לקבלת המרקם המומלץ.

שרי49

New member
ויקי גם אני מחפשת מתכון חדש לעוגיות

טחינה. המתכון של אהרוני שהבאת נראה לי מאד אך לאחר ששינית אותו, הוא בדיוק כמו של בני סיידא.

ו י ק י 3

New member
אוי...ההערות אינן שלי!!

הן של מי שהביאה אותו לכאן...מצטערת שלא זוכרת של מי. אני מכינה את המתכון כלשונו והוא מעולה!!

ו י ק י 3

New member
קליפת הלימון מוסיפה המון..../images/Emo8.gif

זה גם ממש טוב לקרר את הבצק לפני העיבוד לכדורים, כמו שאהרוני כותב, הרבה יותר נוח לעבוד עם הבצק אח"כ.

שרי49

New member
../images/Emo39.gif גם אני אכין את המתכון כלשונו

וגם את המתכון שהביאה זיוי אני הכנתי פעמיים רבות את המתכון של בני סיידא והמירקם שמנוני מדי לטעמי שמחה מאד שהעלו מתכונים נוספים. בוקר טוב

עוגיות חלבה – רוני ונציה - ak5

עוגיות חלבה – רוני ונציהו ak5 / מתכונים ו 21:48 | 09/10/05 עוגיות חלבה – רוני ונציה חומרים (55-50 עוגיות): 100 גרם חמאה רכה 1/2 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל טהור 1/2 כוס (140 גרם) טחינה גולמית 1 כוס+2 כפות (160 גרם) קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/3 כוס (30 גרם) פרוסות שקדים מולבנים לקישוט כלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). 2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 3-2 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה. מוסיפים את הווניל ואת הטחינה, ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. 3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך התערובת במרית עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, לח ורך, קצת שמנוני, שכמעט אינו נדבק לידיים, רק פירורים מעטים (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה, אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח). 4. מעצבים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות: לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים. 5. מניחים את הכדורים במרווחים של 3 ס"מ מעל לתבניות. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגייה. אופים כ-14 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. הערות: עוגיות נימוחות ונמסות בפה. הסוד למרקם המיוחד טמון בהכנת בצק לח ובעיבוד מינימלי.

lala76

New member
עוגיות מ ד ה י מ ו ת

כל פעם שאני מכינה נעלמות באותו יום והן גם לא קשות להכנה

למעלה