עוגיות ג'ינג'ר - שאלה.

arnonr

New member
עוגיות ג'ינג'ר - שאלה.

הי לכולם, מצאתי את המתכון הזה לעוגיות ג'ינג'ר שפירסמה אלונה בעבר: עוגיות גינגר ושקדים המתכון מידיעות אחרונות 200 גר' חמאה-השתמשתי במחמאה. 50 גר סוכר-שמתי 1/3 כוס. 150 גר' סוכר חום-שמתי כוס. 8 גר קינמון-שמתי כף. 3 גר ציפורן-שמתי 1/4 כפית.7 גר' גינג'ר-שמתי 1 כף גדושה. 480 גר קמח. 90 סמ"ק מים. 1/2 אבקת אפיה. 100 גר' שקדים-השתמשתי באגוזי לוז שבורים. 1 ביצה-לא צויין במתכון אבל נדרש. מערבבים היטב במעבד מזון את החמאה, הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.מוסיפים לתערובת החמאה את החומרים היבשים, השקדים והביצה. לשים עד קבלת תערובת אחידה. מגלגלים את הבצק ויוצרים ממנו "נקניקים" בעובי 3 ס"מ. מכניסים אותם להקפאה משך 12 שעות. מוציאים מההקפאה ופורסים בעזרת סכין לעוגיות בעובי 8 מ"מ. מרפדים תבנית אפיה בניר. ומניחים את העוגיות. אופים בחום של 17 מעלום 12-15 דקות. הערות שלי: את כל החומרים לשתי הקערת מקסר קרס לישה. כל פעם להוציא נקניק אחד מהקפאה, כי הבצק מפשיר מהר וקשה לחתוך אותו. להכין כמות כפולה כי מתחסל מהר. בהצלחה. העתקתי אותו לכאן בדיוק כמו שהוא הופיע. השאלה שלי לגבי הכמויות של הקמח ואבקת האפייה בסוף. יש שם טיפונת בלאגן. 480 גר' קמח לא נשמע לכם טיפה יותר מדי? ולמה שייך ה- 1/2 בסוף? לאבקת אפייה? שאלתי את אלונה במסר אבל היא כנראה לא זמינה לאינטרנט, אז אולי מישהו אחר פה ניסה את המתכון. תודה וחג שמח!
 

bali

New member
מנהל
תשובות

480 גרם קמח לא נשמע יותר מדיי, יש גם הרבה חמאה וביצה אחת ומים. לגבי ה 1/2 כן, נראה כמו חצי שקית אבקת אפייה, שזה כפית גדושה. צריך להתקבל בצק במרקם אחיד של בצק פריך בערך.
 

arnonr

New member
../images/Emo51.gif רבה!!

חג שמח לכולם
 
למעלה