עוגות..

• פותח הנושא ezrz
  • פורסם בתאריך

ezrz

New member
עוגות..

בערב השנה החדשה (ואני מקפיד שלא להגיד את המונח המפגר "סילווסטר" המוכר רק במדינתינו היהודית) רציתי לקנות לאשתי הצאליאקית עוגת שלוש שכבות-טריו. לאשתי גילו את המלחה לפני כחודשיים, היא לאט לאט אוכלת מוצרים ללא גלוטן אך לא ממש מקפידה על זיהום משני. שאלתי- האם קיימות עוגות קרם (לא עוגות יבשות סטייל עוגות הבית)נורמאליות ללא גלוטן? האם ניתן לקנות גם במקומות רגילים? בקיצור-איזה קינוח מותר?

נטלי22

New member
ברור שקיימות עוגות קרם או מוס

נורמליות נטולות גלוטן. חמותי עושה עוגות נפלאות עבור הבת שלי וכולנו מלקקים את האצבעות. לקנות - נסה להתחיל מרשימת הקונדיטוריות באתר של העמותה (יש קישור לאתר של העמותה מצד שמאל של הפורום, ושם לך למדור של "קניות ופנאי"), ואולי גם לעשות חיפוש כאן בפורום - הרבה פעמים מתפרסמים כאן פרטים של קונדיטוריות או סתם קונדיטורים עצמאיים שמכינים דברים מדהימים נטולי גלוטן. בהצלחה (ואני מסכימה איתך לגבי המונח של "סילבסטר". בכל העולם המערבי אף אחד לא שמע על השם הזה וכולם חוגגים את ערב השנה האזרחית החדשה וכאן נתפס השם "סילבסטר" וכולם מצקצקים בלשון על "למה חוגגים חג שהוא לצורר יהודים?").

מית צאן

New member
עוגות

כשאנחנו רוצים ממש להתפנק עם עוגות מדהימות אנחנו קונים ב"בן עמי" .יש כמה סניפים, מופיע באתר העמותה. אצלינו מקפידים לגמרי , בלי זיופים ולדעתי זה חשוב לכולם. לכן אי אפשר לקנות בכל מקום. גלידות יש הרבה סוגים שמותר ואפשר לעשות קינוחים שונים עם גלידות. בחנויות המיוחדות (גלוטן פרי ונטורל קייקס ) יש עוד מבחר קינוחים.

למעלה