עוגות לשבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
פאי תפוחים

פאי תפוחים עם קינמון וזנגביל דנית סלומון בצק: 100 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר 1/2 כפית קינמון 1 ביצה 3/4 1 כוס קמח תופח 1 כף חלב מלית: 4 כפות סוכר 2 כפות קורנפלור 1 קופסה רסק תפוחים משומר 600 ג' 1 כפית זנגביל טרי מגורר דק 1 כף מיץ לימון הכנה: מקציפים חמאה, סוכר וקינמון. מוסיפים ביצה וטורפים היטב. מוסיפים קמח, חלב ומערבלים לבצק אחיד. משטחים כולל 3 ס"מ שוליים בתנית קפיצית 26 ס"מ. לשטח דק דק כיוון שמאד תופח. מערבבים סוכר וקורנפלור בקערה, מוסיפים רסק, מיץ לימון וזנגביל ומערבבים. יוצקים על הבצק. אופים בחום 170 מעלות 75 דק' עד שהבצק משחים היטב טהמלית נקרשת. מגישים חם או קר. אפשרי עם קצפת. אני לא הוספתי זנגביל.

ak5

New member
שטרודל תמרים

המתכון ניתן בסדנת שמרים ע"י אורן גירון ולכן אייני מורשה להפיצו. 2 ממולאים בתמרים ושניים במלית שזיפים

האם אורן גירון ביקש לא לפרסם את המת

פעם ראשונה שאני שומעת דבר כזה אם זה סודי אז שישמור את המתכון לעצמו

ak5

New member
בהחלט אין טעם לכעוס. זה

ליגיטימי מבחינתו. היות והוא מתפרנס מכך יש בקשה לכל באי הקורסים שלו לא לפרסם באופן פומבי מתכונים. אורן במהלך השנים בתוכניות רדיו ובאתרים מפרסם ממתכוניו. היות ונתבקשתי כך אני אישית מכבד את בקשתו. גם קונדיטוריות מפרסמות חלק מהמתכונים שלהם ובעצמן לפי רצונן.

ak5

New member
פאי קוקוס וקיווי

מצאתי באינטרנט את המתכון. ייתכן כי נמצא בספר שהן הוציאו. הגדלתי את הבצק ב- 20% ואפיתי 2 עוגות בגדלים 20 ו- 24. מתכון: טארט קיווי וקוקוס רכיבים: טארט אחד בקוטר 26 ס"מ לקלתית בצק: 250 גרם קמח 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 1 ביצה 1 וחצי כפית סוכר שלושת רבעי כפית מלח 40 מ"ל מי קרח לקרם 100 גרם חמאה רכה 125 גרם סוכר 75 גרם קוקוס טחון 1 כף גדושה קורנפלור 50 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק (עם הקורנפלור) במטחנת תבלינים או במעבד מזון 1 כף רום בהיר (לא תמצית!) 1 ביצה שלמה, ועוד חלמון 75 מ"ל שמנת מתוקה לכיסוי הטארט 5 קיווי (בערך) מקולפים ופרוסים לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר לפחות כרבע כוס ריבת מישמש או אפרסקים אופן הכנה: שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומפעילים בתנועות קצרות וקצובות עד להיווצרות בצק פירורי (עיבוד יתר יפגע בפריכות). מעבירים את הבצק למישטח עבודה מקומח קלות ומאחדים במהירות לכדור בצק (אם אין מעבד מזון ניתן לעבד את הבצק בידיים בתוך קערה רחבה). יוצרים מהבצק דיסקית עגולה בעובי של כ-1.5 ס"מ ומצננים במקרר כ-30 דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח עבודה מקומח ומרדדים בתנועות קצרות מהמרכז החוצה לעלה בעובי 2-3 מ"מ. מקמחים מעט את הבצק ומגלגלים את העלה על מערוך נקי משאריות. פורשים את העלה מעל תבנית הטארט, מהדקים אותו בזהירות לתבנית ולדפנות בעזרת סכין קטנה ומורידים את עודפי הבצק מהשוליים. מכסים את התבנית ומכניסים למקרר לפחות לשעה, רצוי לכל הלילה (משאריות הבצק ניתן לקרוץ עוגיות קטנות. מברישים בביצה, מפזרים סוכר ואופים ב-180 מעלות עד להשחמה). מחממים תנור לחום בינוני-גבוה - 190 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקרר, מכסים אותה (כולל השוליים) בנייר כסף וממלאים את הקלתית בשעועית יבשה (השעועית משמשת כמשקולת ומונעת מהבצק להתנפח בזמן האפייה). מכניסים למרכז התנור החם ואופים 15-20 דקות, עד שהתחתית אפויה מעט והשוליים מתחילים לקבל צבע (מרימים את נייר הכסף ובודקים). מורידים את חום התנור לחום בינוני - 170 מעלות. מכינים את הקרם: במעבד מזון מעבדים את הסוכר, הקוקוס, השקדים והקורנפלור. מוסיפים את החמאה הרכה, הרום, הביצים והשמנת המתוקה ומעבדים לקרם חלק. משטחים את הקרם בקלתית האפויה, מכניסים לתנור החם ואופים עד שהקרם מתייצב ומזהיב מעט, כ-20 דקות. בקערה קטנה מחליקים את הריבה בעזרת מטרפה. טורפים עד שהריבה חלקה, ללא גושים (אפשר להוסיף כפית מים חמים או לחמם מעט במיקרוגל), טובלים בה את פרוסות הקיווי ומסדרים אותן על העוגה לאחר שהיא מתקררת.אפשר לסדר על העוגה גם תותים, ובמקרה כזה מחליפים את ריבת המישמש בריבה אדומה כלשהי. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר, בשום אופן לא במקרר. אורך החיים של העוגה קצר בגלל הפירות - רצוי לסדר אותם על העוגה סמוך לשעת ההגשה ולחסל אותה כמה שיותר מהר. הערות: מקור המתכון: קפה אורנה ואלה

מיכל63

New member
AK כרגיל אתה אלוף השבת...

העוגות נראות טעימות טעימות....
תודה רבה רבה על המתכונים והצילומים הטעימים....

דנייאלה

New member
../images/Emo127.gif AK נראה מיצוייןןןן. הפאי תפוחים

נראה מענין. כתבת שהמלית נקרשת, מה המרקם שלה?

נראה מצויין.. אהבתי את הרולדות תמרי

ם. תגיד משהו, בפאי תפוחים המלית הזאת- זה לא צבע קצת מוזר? מעניין איך העוגה יוצאת. כתבת לדנייאלה שהמלית נקרשת קצת- היא לא מוצקה ממש? מה אמרו הסועדים? אהבו את העוגה הזאת? (תחקיר בטחוני אני עושה..

ak5

New member
הצבע בסדר. של הרסק רק בהיר יותר

בגלל הקורנפלור. ממש לא קשה אלא רכה. רוב הסועדים זה אני ואני מחסל חתיכה אחר חתיכה. זו לא עוגת המאה אך בהחלט טובה.

למעלה