עוגות טבעוניות ללא שמן?

עוגות טבעוניות ללא שמן?

עד היום כשרציתי להכין עוגה טבעונית, ללא ביצים השתמשתי בהמון שמן, על פי המתכונים באתר הצמחונות. לאחרונה יש לי בעיה עם מאכלים שומניים, לא רק בגלל הקלוריות, אלא זה פשוט עושה לי כאבי בטן איומים. האם יש אפשרות להכין עוגות טבעוניות ללא שמן או בכמות מועטה של שמן? אם כן, אשמח למתכונים כאלו.

בואי נגיד..

בעוגות שהכנתי עד עכשיו, היה 3/4 כוס שמן לעוגה. זה המון! השאלה היא אם אפשר להכין עוגה עם לא יותר מרבע כוס שמן, או אם אפשר, עדיף בכלל בלי שמן.

1winnie

New member
אפשר להחליף חלק מהשמן ברסק תפוחים

עקרונית 3/4 כוס שמן זה לא בהכרח הרבה - זה תלוי מאד בגודל העוגה. בד"כ אחת הדרכים להחליף שמן היא להחליף כמחצית הכמות (או אפילו קצת יותר) ברסק תפוחים. ניסיתי את זה, רק כי זה סיקרן אותי לראות אם העוגה תצליח, וזה עבד. אבל בעוגה היו גם קצת ביצים - ושזה גם שומן (החלמון) וזה כמובן חשוב כדי שהעוגה לא תצא יבשה מדי. לדעתי כדאי לך לעשות ניסיון.

אפשר גם להחליף את כל כמות השמן ברסק תפוחים!

רסק התפוחים, אגב, לא משנה את הטעם. כלומר, משום מה הוא לא נותן למאפים טעם של תפוחים - הוא נייטרלי במתכון. אני כבר הרבה זמן משתמשת רק ברסק תפוחים לעוגות ולמאפינס - בכלל בלי שמן. זה עושה את הבצק קצת דביק יותר ואת המאפה פחות אוורירי, אבל הטעם נשאר מעולה.

1winnie

New member
עם ניסיון לא מתווכחת ../images/Emo13.gif

לי לא היה אומץ לנסות להחליף את כל השמן (ובכל מקרה זה היה רק בשביל הניסיון) אבל אם את ניסית אז את יודעת. ואגב - זה באמת משונה שזה לא משנה את הטעם, אבל זה באמת לא משנה

למעלה