עוגות השבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת שוקולד במיקרו

שזוגתי הכינה עוגת שוקולד למיקרו הובא ע"י פירגה אחרי המון נסיונות של כל מיני מתכונים זו זכתה אצלי בכתר. קשה להאמין שהעוגה יוצאת מהמיקרו. של עטרה שאער כוס קמח כוס סוכר 2 כפות שוקולית 2 כפות קקאו חבילה סוכר וניל חבילת אבקת אפיה 3 ביצים שלמות 100 גרם מרגרינה ללא מלח כוס מים רותחים ציפוי: 50 גרם שוקולד מריר כף מרגרינה 3 כפות מים לערבב בקערה ולהכניס למיקרו לדקה. לערבב לקרם. לערבב היטב את החומרים היבשים ולהוסיף את הביצים. להמיס את המרגרינה במים הרותחים ולצקת ליתר החומרים. לערבב ביחד. לצקת לתבנית משומנת למיקרו ולאפות בדיוק 9 דקות. העוגה נפרדת מעט מהדפנות כשהיא מוכנה. לא לאפות יותר מ-9 דקות. כשהעוגה חמה לצקת עליה את הקרם החם. טעים לזלול מיד. חם. אפשר כמובן לקרר.

עוגת שוקולד במיקרו- הערות:

1. אם אין שוקולית אפשר להמיר בכף נוספת של קקאו. 2. ניסיתי להכין גם עם 1 כוס שמן במקום המרגרינה (לקצר תהליכים, עצלנית שכמותי
) ויצא בסדר, אם כי המרגרינה מוסיפה לה מירקם אחר שלטעמי עדיף. אני לא ממליצה להמיר בשמן.

ak5

New member
עוגת מוס קפוצינו של ניקי

עוגת מוס שוקולד וקפוצ'ינו - ניקי ב (נהדרת לפסח) 5 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 1 כוס קוקוס 1 כפית סוכר וניל מוס שוקולד: 200 ג' שוקולד מריר 1 כפית ברנדי 5 חלמונים 1 שמנת מתוקה 2 כפיות סוכר מוס קפוצ'ינו: 1 שמנת מתוקה 1 פודינג אינסטנט וניל 1 כוס חלב 1 כפית אבקת נס קפה להקציף את החלבונים עם הסוכר והסוכר וניל לקצף יציב להוסיף בתנועות קיפול את הקוקוס. לאפות בתבנית 26 חום בינוני 200 ג' שוקולד מריר מומס בבן מארי להוסיף לשוקולד המומס כפית ברנדי להקציף את החלמונים לתערובת תפוחה ובהירה. להוסיף את החלמונים לתערובת השוקולד, לערבב להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפיות סוכר לקפל את תערובת השוקולד עם השמנת המתוקה. לשפוך על הבסיס שהכנו. להקפיא לכמה שעות. להקציף שמנת מתוקה עם איסטנט וניל, חלב , נס קפה לשפוך על שכבת המוס שוקולד. להקפיא לכמה שעות את כל העוגה הערות: *תבנית 26, בתבנית 24 תצא גבוהה יותר *ניתן להכין את העוגה כעוגת פרווה. להחליף את השמנת בריץ ואת החלב בחלב סויה. *ניתן לקשט את העוגה בתלתלי שוקולד,פרחי קצפת, לגרד מקופלת , כל מה שעולה בדימיון.

ak5

New member
מאפינס

עוגת לימון ואוכמניות - אני עשיתי עם חמוציות יבשות - מקור המתכון רוני ונציה החומרים ל2 כיכרות 22 ס"מ 3 כוסות קמח 3/4 כפית מלח 1/2 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה 1/8 כפית אגוז מוסקט(לא שמתי בכלל) 225 גרם חמאה בטמפרטורה החדר 3/4 1 כוסות סוכר 2 כפות קליפת לימון מגוררת(לא לוותר) 4 ביצים 2 כפות מיץ לימון טרי(לא לותר ולא לשים משומר) 1 כוס ריוויון 1 כוס אוכמניות קפואות(לא מופשרות- אני בכלל הוספתי חמוציות יבשות) הכלים: 2 תבניות כיכר באורך 22 ס"מ, משומנות ומקומחות אופן ההכנה: 1.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2.מנפים ביחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה, אבקת הסודה ואגוז המוסקט. 3.בקערת מערבל מקציפים מעט את החמאה לריכוך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת קליפת הלימון, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 4.במהירות נמוכה, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים לתערובת אחידה. 5.במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הריוויון, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (3 הוספות של קמח ו-2 הוספות של ריוויון). מערבלים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה. 6.שוטפים את האוכמניות הקפואות בזריזות במים קרים ומייבשים היטב במגבות נייר. מקפלים לתוך התערובת במרית. 7.מחלקים את התערובת ויוצקים לתוך 2 התבניות. התערובת תגיע לגובה ל כ-2/3 מהדפנות. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב שחום, וכשמחדירים קיסם במרכז הוא יוצא נקי. מצננים על רשת 15 דקות. מעבירים סכין מסביב לדפנות, הופכים וממשיכים לצנן על רשת. מקור המתכון: רוני ונציה רשמה: fairy_mi

kalah

New member
אני ראשונה לצעוק "ווואו"

אבל זה רק מתוך נימוס, אחרת הייתי צועקת "תביא לטעום".. נראה מצויין, כמו כל סופ"ש אצלך. יישר כח. אגב, כולם אוכלים? אני רק מחשבת קלוריות ומוותרת..

ak5

New member
עוגת השכבות של פירגה

עוגת שלוש השכבות פירגה מתוך מחברת של אמא שלי - עוגה נפלאה --של פעם.לא טורט ----יוצא סוג של בצק פריך. מכינים יום לפני ההגשה. שומרים במקרר. תבנית עגולה קפיצית מספר 24 -משומנת. בצק : 4\3 חבילה מרגרינה מזולה רכה 4\1 כוס חלב 3 חלמונים כוס סוכר קמח תופח קטן = 2\1 2 כוסות ללוש היטב לבצק רך ונעים. להוסיף קמח וללוש עד שהבצק לא נדבק לידיים –והוא רך ונעים למגע. לחלק ל-3 חלקים שווים חלק אחד להכניס לפריזר ---והוא ישמש כפירורים. מילוי: 3 חלבונים מוקצפים עם 2\1 כוס סוכר---כשהקצף יציב... מוסיפים בערבול איטי גם: 2 כפות קקאו כפית רום כפית נס קפה שטוחה באבקה (לא גרגרים) את השכבה הראשונה של הבצק--- אין בעיה לשטח ולהדק בתחתית התבנית. את השכבה השניה מרדדים—ואם היא נקרעת,מסדרים אותה בפיסות מעל למלית). הסידור בתבנית: בצק , 2\1 מכמות המילוי, בצק, יתר המילוי שכבה עליונה----הבצק כפירורים,או כטלאים -איך שרוצים...... את פני הבצק העליון מחוררים לפני האפיה במזלג עד לקרקעית התבנית. אופים בחום 175 מעלות - 40 דקות . פני העוגה שחומים. כשהעוגה חמה מיד עם הוצאתה מהתנור יוצקים בכף כוס חלב קר באופן שווה על פני כל העוגה. מצננים היטב במקרר. אחרי הצינון----בוזקים ביד נדיבה אבקת סוכר. שומרים את העוגה תמיד במקרר. כדאי להוציא שעה לפני הפריסה., לטמפרטורת החדר. אפשר לחמם ממש כמה שניות במיקרו את העוגה לפני ההגשה. מצויין. אפשר להכין ציפוי, ולצפות את העוגה מיד אחרי שיוצקים את החלב. 5 עוגיות\פתי-בר\בישקוטים\ופלים וכו'....... 4 כפות אגוזים חצויים, כף סוכר חום או 2 שורות של שוקולד מריר – כמו בתמונה. מעבירים במג'ימיקס ב-2-3 פולסים . מרקם גס. תהנו.

pirge

New member
ak חסר לי ב"פינלה" של עוגת השכבות

אבקת סוכר בנדיבות. יש סיבה שאתה לא שם? התוצרת השבת מקסימה. תודה לך.

pirge

New member
ak,ברשותך,עוד שאלה.אף פעם

לא הכנתי בתבנית כזו. תמיד הכנתי בעגולה קפיצית. לא מפריע למרקם של העוגה? יוצא אותו דבר? תודה

ak5

New member
עוגת תפוז ללא סוכר

עוגת תפוזים ללא סוכר אמא של ים- שיניתי את המהדורה ------ המהוללת ----במהדורת ללא סוכר....... 3 ביצים 15 מ"ל "דיאטיפ" כוס שמן אינסטנט פודינג וניל דייאט כוס מיץ תפוזים כולל ה"חתיכות" 1.5 כוס קמח תופח חצי כוס קוקוס הכנה===== כל החומרים הרטובים לקערה. לצקת עליהם חומרים יבשים ולערבב. ללא הקצפות בכלללללל.לאפות בתבנית משומנת מספר 24 כ-40 דקות חום 175 מעלות.

אהבתי את שינוי המהדורה

והעוגה אכן "סוס מנצח", אצלי היא בקטיגוריה של השוות. טעמת כבר מהעוגה? אין לה טעם לוואי כזה של הממתיקים המלאכותיים?

למעלה