עוגות דמה

nati120

New member
עוגות דמה

חייבת לשאול- אני רוצה ליצור מספר עוגות דמה כדי לא להיות לחוצה לפני אירוע שמתקיים אצלי במשפחה עוד בערך 4 חודשים, כשהתחלתי לברר על קלקרים לעוגות גיליתי שאי אפשר לחתוך אותם כי הם דחוסים מאד (אם למשל אני רוצה לעשות עוגה נמוכה או עוגה שגיונית או צורה של בקבוק כמו רולדה) לכן שאלתי היא : האם אפשר להשתמש בקלקרים הפשוטים שבדרך כלל עוטפים מוצרי חשמל? או איפה אפשר לקנות קלקרים לא דחוסים כל כך שאין בעיה לחתוך אותם (יחסית כמובן) ...אשמח לעצות
דרך אגב שאלה אחרונה- איך עושים עוגת רולדה? שתהיה עגולה\? למשל אם אני רוצה להכין בקבוק שוכב- בסגנון של טלטלים בחוברת של תינוק נולד... תודה מראש על העזרה!

נלי שור

New member
במקומות שמספקים חמרי איטום אפשר להזמין בכל

מיני גדלים ועוביים - בד"כ זה בקוביות ולא בגלילים. אני מכירה את קלקר עין כרמל בצפון ואת הרמן בורג בתל אביב. אם את לא צריכה גדלים גדולים מאד אפשר לקנות בחנויות חמרי בנין (בלוק טיב כזה) לוחות קלקר 50X100 לא דחוסים בעובי של 3 ו- 5 ס"מ. אני פחות אוהבת את הקלקר הלא דחוס כי הוא נורא מתפזר בחיתוך וגם פחות יציב אבל נראה לי שלמה שאת צריכה זה יספיק. כעקרון קלקר חותכים בסכין חד מאד - יפני או סכין מטבח מושחזת ביותר בשום פנים ואופן לא בחימום כי זה פולט אדים רעילים.

י ו ד1

New member
אין שום בעיה לחתוך

פשוט מעבירים סכין חד מעל להבת הכיריים ואז הוא חותך את הקלקר כמו חמאה. כדאי מאד לסמן בעיפרון על הקלקר על מקום החיתוך משום שהסכין החם (חמה?) ממיס את הקלקר בנקודת החיתוך, ואם לא עובדים מהר ומדויק הוא ממיס יותר מדי

נטעים

New member
ולי יש דעה בענין

אם זה לתצוגה נהדר אבל אם זה להתאמן אז ממש לא לעבוד עם קלקר רק על אמת התוצאה כל כך שונה וצורת העבודה גם אז אם את רוצה להצליח תנסי ישר על עוגה אפשר 2 קומות אפשר קטנה אבל עוגה וחוץ מזה אפשר להסיג קלקר בכל צורה וגודל ולחתוך במקום במפעל ביערות הכרמל הכל ענין של מחיר

nati120

New member
../images/Emo51.gif לכל המשיבות, נטע- את צודקת

אבל במקרה הזה יש לי ארוע שבא לי להכין כמה עוגות- הוא אחרי פסח ואני בטוחה ששבוע לפניו אני פשוט לא אכין...לכן חשבתי על קלקרים- שאז אני יכולה להכין כל פעם שיש לי חשק עוגה עד הארוע עצמו... תודה לכולן על התשובות! ונלי שור- וואו - אפילו קישצרת לי את הדרך לגוגל
תודה!

יש לי שאלה על עבודה על קלקר

אם רוצים להכין דמויות מראש,כדי להשתמש בהן יותר מאוחר,גם אז לא מומלץ קלקר?

הכנת רולדה

מכינים בלילה לעוגה בחושה, אופים בתבנית של התנור בשכבה יחסית דקה - בערך חצי מגובה התבנית - נאפה מהר מאוד. מוציאים ומיד הופכים על מגבת מטבח שפוזר עליה אבקת סוכר או קקאו, מגלגלים עם המגבת ומצננים, כשקר - פותחים ומורחים בפנים קרם. מגלגלים שוב. חשוב לא לאפות הרבה מדי כי אז זה נשבר בגלגול. והכי קל - לקנות מוכן.

nati120

New member
../images/Emo51.gifאבל איזה קרם למרוח?

לי יש מתכון לקרם שצריך קירור- ואת העוגה אי אפשר לקרר- יש לך מתכון מוצלח?

קרם חמאה

כן יש לי כמה אבל היום אין לי זמן לחפור אותם - אפשר תחילת שבוע הבא? אם כן - תזכירי לי במסרים.....

למעלה