עוגה רומנית

jisack

New member
עוגה רומנית../images/Emo92.gif../images/Emo53.gif

עוגה רומנית אכלתי פעם עוגה שעשויה מבצק פריך על בסיס דבש. עוגה היא כמו רוגלה או כמו בקלאוה כלומר בפנים הבצק המגולגל יש בוטנים אגוזים קצוצים רחת לוקום. עוגה או יותר נכון לומר עוגיה. צבע הבצק הפריך או כצבע הדבש. טעימה מאד מאד. אשמח לקבל את המתכון בתודה
 

clcl

New member
עוגת קמח תירס רומנית / שיגריס

מלאי – עוגת קמח תירס רומנית רכיבים: כוס קמח תירס קורט מלח כוס חלב רותח 50 גרם מרגרינה 2 קופסאות גבינה לבנה רכה 5% 1 יוגורט 3% או שמנת חמוצה 1 כוס קמח תופח 1 כוס סוכר+2 כפות (לחלבונים) 2-3 ביצים מופרדות תמצית וניל 2 כפות קליפות לימון ותפוז מגוררות אופן הכנה: שופכים חלב רותח על קמח התירס והמלח. מוסיפים את החלמונים ושאר המצרכים (מלבד החלבונים) ומערבבים היטב עד שהעיסה חלקה ואחידה. מקציפים חלבונים לקצף נוקשה עם 2-3 כפות סוכר ומקפלים לתערובת קמח-התירס והגבינות. אופים בתבנית מרובעת כ-30 דקות בחום בינוני (180 מעלות) ומגישים עם שמנת חמוצה וסוכר רגיל מעל. מומלץ לאכול טרי וחם. הערות: מקור המתכון: אמא של שיגריס
 

דלן

New member
אני חושבת שהיא מתכוונת לעוגה

שנקראת "סראילייה" שממש דומה לבקלווה.
 

jisack

New member
עוגה רומנית

בוקר טוב קוש קוש לצערי אין לי את השם!
 

sjarjar

New member
חפשי באתר התוכנית טעמים

(של צחי בוקששתר) בתוכניות על רומניה. נתנו שם מס´ גירסאות לעוגה הנ"ל.
 

shneke

New member
מדובר בעוגה/עוגיות בשם הוניג-שטרודל

כפי שכתבתי זאת בעבר אבל מתכון אכן לא ניתן עדיין הוניג = דבש.
 
עוגיות לוקום רומניות - יש !!!

בצק: 1/2 2 כוסות קמח רגיל מעט מלח 200 גרם מרגרינה ללא מלח 2 כפות חומץ 9 כפות מי סודה מערבבים את חומרי הצק . עושים כדור ושמים במקרר ל 3 שעות. מחלקים את הבצק ל 4 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה דק. מילוי: 250 גרם אגוזים כ 6 ביסקוייטים 1 כוס סוכר לוקום טוחנים יחד את האגוזים והביסקויטים. מוסיפים את הסוכר. מפזרים על על עלה של בצק, רבע מתערובת האגוזים+ביסקויטים+סוכר מגלגלים רחת לוקום לגלילים בעובי אצבע ומניחים לאורך העלה בתחילתו ומגלגלים לרולדה. מחלקים את הרולדה לעוגיות לפי האורך הרצוי. אופים בתנור מחומם מראש בחום בינוני
 

shneke

New member
עוגיות נהדרות אבל זה כנראה לא אלו

שכן הבצק שונה. הבצק הזה אמור לצאת בהיר-זהוב ואלו הבצק לעוגיות ה"הוניג שטרודל" יוצא שחום יותר (בגלל הדבש שבתוכו). כפי שכתבה jisack בבצק ל"הוניג שטרודל" יש דבש (הוניג = דבש). האם יש לך במקרה גם את המתכון אליהם? בכל מקרה תודה על המתכון. כפי שאמרתי גם אלו עוגיות נהדרות וטעימות.
 

shneke

New member
אין לך בכלל על מה להצטער

זכינו לקבל מתכון נוסף לעוגיות רומניות מצויינות. הרווח כולו שלנו. אצלי זה כבר נכנס לתיקית המתכונים. תודה לך פרח|
 

ששק

New member
מתכון: שושני בצק פריך (של סופי) -

מתכון: שושני בצק פריך (של סופי) - נמשופר רכיבים: לבצק: 2 חלמונים (צהוב) 1 ביצה שלמה 1 מרגרינה או חמאה בטמפ´ החדר 3/4 כוס סוכר 1/3 כוס מיץ תפוזים 1/2 שקית אבקת אפייה 1/2 חבילה קטנה של קמח תופח. (אם אני לא טועה חבילה שלמה היא 250 גר´) חבילת סוכר וניל ותוך לישה להוסיף קמח רגיל לפי הצורך (כ-חצי קילו) למילוי: 5 כפות גדושות אגוזים טחונים דק 4 כפות גדושות סוכר לקום (אנחנו קוראים לו חלקום ) אופן הכנה: שמים את חומרי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד (מוסיפים קמח לפי הצורך-עד שהבצק נעים למגע ולא דביק. לוקחים מחצית מהבצק ומרדדים לעלה בעובי של 3 מ"מ ובצורת מלבן.(20 ס"מ על 50 ס"מ.) מורחים מעט שמן באמצעות מברשת, ואז מפזרים שכבה דקה של אגוזים וסוכר. (משאירים בצד הרחוק לאורך 50 הס"מ פס ללא אגוזים כדי שאפשר יהיה להדק את הבצק.) מגלגלים כמו רולדה ארוכה ומהדקים בעדינות. חוכים גלגלים ברוחב 1.5 ס"מ. מהדקים למטה קצת ובחלק העליון מפרידים בעדינות את העלים. מניחים בתבנית ובמרכז כל שושנה שמים חתיכה קטנה של חלקום. אופים עד לקבלת גוון זהוב בחום של 180 מעלות. (אין צורך לחמם את התנור מראש) כשהעוגיות מוכנות- מיד להפריד מהתבנית ולקרר על תבנית קרה. כשממש קר ניתן לאחסן לתקופה של כ-3שבועות בקופסא אטומה. הערות: מתאים לפורים מומלץ- כמות כזו של בצק- יוצא 2 תבניות גדולות. (אפשר בחצי מהבצק להכין אוזני המן- יש מתכון נפרד). מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.3 http://www.mai.co.il
 

ששק

New member
רולדות...

מכינים את הבצק הפריך מהשושנים של סופי (או לחילופין משתמשים בבצק עלים). מורחים במברשת מעט שמן ומפזרים תערובת סוכר ואגוזים כמו במתכון השושנים. שמים לאורך פסים של חלקום מכל מיני צבעים וחותכים רצועות.אופים כמו את השושנים. יוצא מאוד טעים- הכי טעים לדעתי עם בצק עלים...
 

ששק

New member
זה לא בדיוק מה שביקשת אבל...

עוגיות פשוט "סופניות"..... שווה לנסות....
 

jisack

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gifרומניה

תודה רבה לכולם
 

clcl

New member
סרלייה – עוגה רומנית

סרלייה – עוגה רומנית ********************************* המתכון באדיבות מאיר השמן פורום אורט חבילת בצק פילו (12 עלים) 200 גרם חמאה ½ כוס שמן למלית ***** 500 גרם אגוזים טחונים פירורי לחם קינמון סירופ. 3 כוסות סוכר 2 כוסות מים מי ורדים או מי זאהר 1 לימון. 1. משמנים תבנית עם מברשת בחמאה מומסת בשמן. 2. מניחים עלה (על משטח עבודה) פילו ומשמנים מעל. 3. מערבבים את תומרי המלית (יבשה) ומפזרים על העלה המשומן. 4. לוקחים עוד עלה ומניחים על המלית ומשמנים מעל. 5. לוקחים מקל עגול. (טוב להשתמש תחתון של קולב עץ שמניחים עליו מכנסיים) מניחים בקצה הפילו ומגלגלים מהודק עד סוף הפילו. משני הצדדים של המקל מכווצים את הבקלווה ומוציאים את מהקל. 6. מסדרים את הממולאים בתבנית צפוף צפוף. 7. מורחים מעל וחותכים את הבקלווה בערך באורך אצבע. 8. אופים בתנור עד שמזהיב, מוציאים מהתנור ועוברים פעם נוספת על החתכים ליצור הפרדה מושלמת. ומקררים. סירופ ****** 1. מבשלים את הסוכר במים עד שנמס. 2. לתוך כלי סוחטים את מיץ הלימון. 3. את מה שנשאר מהלימון חותכים לפרוסות (סחוטות) ומוסיפים למים עם הסוכר תוך בחישה ל 5 דקות. 4. מוסיפים את מיץ הלימון, מי הורדים או מי זאהר תוך בחישה ומורידים מהאש. 5. יוצקים את הסירופ על הבקלווה בעודו חם.
 
למעלה