עוגה לשבת - אופות או לא?

יעל י

New member
עוגה לשבת - אופות או לא?

קונות או לא? במה מכבדות אם באים אורחים? אצלי עכשיו בבית עוגת גבינה פירורים במקרר ואת כל אוזני ההמן שאפיתי עם הילדים לקחתי לאחותי

האמת שאני אופה כמה פעמים

בשבוע. פה בטנזניה כמעט קונדיטוריות וגם הכמה שיש הן לא טובות בכלל, מה שמאלץ אותי לאפות רק בבית. אני אופה כמה פעמים בשבוע. הרוב עוגות פשוטות שמתאימות לקפה של האיש. גם הילדים אוהבים מדי פעם. אני אישית משתדלת לא להתפתות. עוגות פחות עושות לי את זה. אני יותר בעניין של מאפים ובצקים מלוחים. כרגע יש בבית הר של אוזני המן ממסיבת פורים שעשינו פה אתמול.

jesie12

New member
הפסקתי לאפות

דואגת שיהיו עוגות קנויות ועוגיות לילדים אלה פחות מפתים אותי

מאחר והעוגה ( קנויה או אפויה ) היא

לרוב ממש לא בישבילכן, אז לאפות או לקנות

אצלי זה קל

אני אופה בדר"כ עוגת שוקולד עם קמח ואז אני לא יכולה לאכול - אני רגישה לגלוטן - צליאק בעבר הייתי מכינה עם הקמח שלי וכולנו היינו אוכלים היום כדי שאני לא אוכל לאכול אני פשוט מכינה עם קמח רגיל זה עובד

אור685

New member
../images/Emo41.gifאצלנו אין עוגות

יש בארון עוגיות,וופלים וכאלה. כשאני יודעת מראש שיבואו אורחים , לעיתים רחוקות מאוד מכינים עוגה , בד"כ בעלי. הבעיה שאת העוגות שהוא מכין-קשה לי לא לאכול. אז לא נורא אם האורחים יאכלו עוגיות וופלים.

לילית462

New member
אופה דברים שלא אוהבת ולא מפתים אותי

לעצמי דואגת לאספקה קבועה של עוגיות גרנולה. אורחים יוצאים אצלי תמיד עם 'משלוח מנות' כי אני לא משאירה בבית שאריות משמינות

ronanit

New member
אופה - אבל פחות..

לפני הדיאטה הייתי מכינה כשלושה ארבעה סוגים של מאפים מלוחים ומתוקים היום אני מכינה רק מתוקים - כי הם בדרכ לא משפיעים עליי ויתרתי על מתנה שחלמתי עליה המון זמן ליומולדת כדי להצליח בדיאטה על מיקסר מקצועי..

אפולו284

New member
אופה בעיקר בריא

ולא כל שבוע. אבל אני בהחלט לא מתנזרת כמעט מכלום, רק אוכלת פחות. וככה גם נראית הירידה שלי. איטית איטית. מצד אחד מייאש כי זה לא זז, מצד שני מעולם לא רבתי עם איזה שוקולד שמולי-בא לי אוכלת. אבל התפיסה בבית מימים ימימה (וגם מבית אמא) היא בישול בריאותי, אנחנו צמחונים, משתדלים לדבוק באורגני, מינימום מוצרים מוכנים (שום קפואים למשל), הכל מעשה בית, ממרחים, תבשילים וכאלו. מצד שני אני לא מונעת בכוח וגם יש מעט ממתקים בבית בארון נגיש לכולם. השיטה בינתיים עובדת, הבן שלי ממש לא להוט אחרי ממתקים, מלוחים ומתוקים כאחד. גם באוכל רגיל הוא יעדיף את הירקות, כולל תרד וכאלו... אני מאמינה שדוגמא אישית של הורים שלא אוכלים ממתקים ולא מפנקים בממתקים ומאידך הזמינות של זה עובדת. מקווה שלא אתבדה בילד הבא שרק יזלול שטויות. ומי שרוצה מתכונים בריאים ויחסית דלים בקלוריות אשמח (למשל עוגת גזר או תפוחים בלי שומן כלל ורק עם קמח מלא).

רגב ת

New member
אופה קבוע עוגה לשבת

יושבת עליה פחות ממה שהייתי פעם טוב נגמר ההיריון

מאיוש1982

New member
אני משתדלת לא לקנות עוגות

ואני גם לא אופה כדי לא לאכול, לפעמים אמא מביאה ממעשי ידיה אבל ביקשתי ממנה בזמן האחרון להתחיל לצנזר.

למעלה