עוגה לציפוי בבצק סוכר

revavonet

New member
עוגה לציפוי בבצק סוכר

שלום רב.
נתבקשתי להכין עוגת בר מצווה מפוארת, ואני צריכה עוגה טובה שיכולה להחזיק בצק סוכר.
עדיפות לתערובות קמחים בייתיות ולא קמח תמי.
יש לי בבית קמחי אורז,חומוס, עדשים, תפ"א, כוסמת ופשתן.
כרגע אני נטולת אגוזים לחלוטין.
כל מתכון טוב ובדוק יתקבל בברכה.

net the jet

New member
אני תמיד הכנתי עם העוגה של בן עמי

אם זה לקומות אז להקפיד על תמיכה טובה.
אם את צריכה טיפים לגבי כמויות/גבהיים- תני קריאה.

revavonet

New member
אז הנה הקריאה

מה זאת העוגה של בן עמי?
לעוגה אחת אני צריכה 2 קומות לא גדולות מידי . נגיד 26 ו22 אחת על השניה.
ולשניה ואני צריכה אחת גבוהה במיוחד (אין לי בעיה לאפות שתיים ולשים אחת על השניה כדי שלא תהיה בעיית אפיה.
כמות בצק הסוער על הוגה גדולה יחסית ואני לא רוצה שהעוגה תקרוס.

revavonet

New member
נתקלתי במתכון של בן עמי, אבל

נראה לי שהעוגה רכה למדי.
האם עוגת ספוג פשוטה יכולה להוות בסיס לבצק סוכר?

net the jet

New member
תשובות: הכנתי את העוגה הזו הרבה פעמים לציפוי

עם בצק סוכר. העוגה נפלאה ( לא זולה, אבל טעימה ביותר ) ותחזיק את הבצק.

כמויות וגדלים- ראשית לעוגת קומות. ממליצה הפרש של 6 סמ , זה יותר יפה ופרופורציוני. תעשי עוגה אחת26 וקומה שניה 20. תתקבל עוגה עצומה !
ל 26 ( את אופה בקפיץ או רינג ? כי המידות שונות... קפיץ 26=רינג 24 ) הייתי אופה 2 עוגות נפרדות ומניחה אחת על השניה. תתקבל עוגה בגובה 7-9 סמ ( תלוי אם את אופה בקפיץ או רינג כאמור למעלה )
לעוגה 20- בלילה ורבע ( קשה לחלק את המתכון לרבע, אז להכין כפול וישאר לך למאפינס... )

לעוגה השניה- לא יודעת איזה קוטר את רוצה, ואיזה גודל, אבל כשהייתי אופה אותה ברינג 24, שתי עוגות ומניחה אחת על השניה, יחד עם הבצק סוכר הייתי מגיעה ל 10 סמ בקלות- עוגה גדולה ומרשימה

אם את לא מסתדרת או יש לך שאלות, את יכולה לפנות אלי במסר ,אתן לך את הטלפון שלי בשמחה

סתם לידע כללי, עסקתי בעיצוב עוגות במשך כ 10 שנים
( בבלוג יש לי עוד קצת תמונות של עוגות )

נועית7

New member
גם אני בשאלות עוגה
נטע

אני צריכה להכין עוגה לגן שבכוונתי לקשט. קצת נמאס לי (אחרי 9 שנים) מהעוגה של בן עמי. איזו עוגת שוקולד פשוטה תהיה טובה? אני לא צריכה לחתוך אותה לצורות.
ושאלה שנייה לגבי הכנת קישוטים מבצק סוכר. יש טיפים מיוחדים? אף פעם לא עבדתי איתו. אני רוצה להכין דגים קטנים, גלגלים, כאלו...

net the jet

New member
האמת, רוב העוגות ללא גלוטן של שוקולד שאני

מכירה, יד דומות לזו של בן עמי. ותמיד נשאלת השאלה אם לך נמאס או לילדים ?!

בקיצור, הייתי נאשרת איתה.

לגבי בצק סוכר- אפשר לקנות לבן ולצבוע, או לקנות כבר צבוע.
אם את צובעת, לבד אז רק בצבעי " משחה" ( ג'ל ) לא צבעים על בסיס מים )
מטעימים קצת צבע שלוקחים עם קיסם ( וזורקים, לא מחזירים אותו שוב לקופסית ) ולשים, על המשטח מפזרים קורנפלור שלא ידבק ( לא יותר מדי, רק להגיע לרמה שלא דביק ורטוב מדי ) וכמובן מומלץ לעבוד עם כפפות כי זה צובע את הידיים.

או יותר קל- לקנות כבר כמה קופסאות צבועות ( יש היום בכמה גדלים גם מאד קטנות )
לגבי עבודה- לשים את הבצק שיהיה רך וגמיש ( אם יש צורך מוסיפים טיפת קורנפלור ) יש הבדלים בין סוגי הבצק השונים, לבצקים של המרשלג צריך להוסיף כי הוא יחסית דביק יותר, לבצק של גילרו ( עלמה ) או סאטין אייס, לא צריך כמעט או בכלל.
אחרי שלשים והבצק חלק, מרדדים על משטח לעובי של כמעט ס"מ, ועם חותכנים קורצים צורות.
אם את רק מניחה על עוגה עם ( או בלי קרם ) אז את יכולה להכין מראש, לשמור על משטח עם קורנפלור, אחרי יממה שקצת מתייבשים להבריש קצת עם מכחול או מברשת מטבח נקיה להסיר את שאריות הקורנפלור, ואז כשהעוגה מוכנה פשוט להניח.
אם את מצפה בבצק סוכר, אז אחרי הציפוי קורצים , ועם טיפת מים על מכחול, מדביקים אל הבצק ( סוכר לסוכר נדבק מצוין )

להכנת אלנטים אחרים קטנים- כדורים, דובי, ארנב וכ"ו, לשים טוב את הבצק שיהיה חלק, בונים את הדמות ( יש באינטרנט דוגמאות איך.. ) ואם יש צורך למשל בדובי, לתמוך בין הגוף לראש, אז ניתן לשים קיסם או ספגטי ( יותר בטיחותי ) לחבר בין החלקים עם טיפת מים על מכחול.

מקוה שעוזר.

net the jet

New member
אם עבדת אי פעם עם פלסטלינה או פימו- זה די

דומה רק עשוי להיות דביק :)
עוד משהו חשוב- הבצק ( מעצם היותו סוכר ) לא מת על חום ולחות.. בשביל לעבוד איתו בנוחיות מומלץ בחדר ממוזג .

נועית7

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט!

בעלי כבר קנה לי בצק צבוע של המרשלג בקופסאות קטנות... דווקא נשמע כיף העשייה.

ולגבי העוגה- ברור שנמאס לי ולא לילדים, ולא בגלל הטעם. זו עוגה לגן ואני צריכה כמות כפולה, ואין לי חשק להשקיע 10 ביצים וארבע חבילות שוקולד. הביצים בגלל התחושת גועל של כ"כ הרבה ביצים בעוגה (סתם פסיכולוגי אצלי, כן?), והשוקולד סתם כי זה יקר ואף אחד לא יעריך את זה כי בטח יהיו עוד מלא עוגות. בשביל זה אני משקיעה בקישוט.

ליטל 89

New member
אני ממש התלהבתי מעוגת שוקולית של תמי

זה עם שוקולית לאפיה (בלי שוקולד) וארבע ביצים.. נראה לי שעונה לדרישות :)

קיצור אני ממליצה, ממש התלהבתי ממנה (ואני ממש לא מחובבי קמח תמי כתחליף לכל דבר)

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryid=3622687

המצרכים (תבנית קוגלהוף או קוטר 26)

1 כוס אבקת שוקולית לאפיה
1 כוס קמח תמי
1 שקיק (2 כפיות) אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים גדולות (1 או XL)
½ כוס מיץ תפוזים
ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות
מערבבים ומנפים יחד את אבקת השוקולית, הקמח ואבקת האפיה
במערבל מצוייד בוו גיטרה (K) מערבלים את הביצים, השמן והסוכר ערבול קצר רק להתמזגות
מוסיפים את תערובת היבשים ומערבלים במהירות בינונית 3 דקות, תוך כדי מוסיפים את מיץ התפוזים
יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שקצה סכין חד הננעץ במרכז יוצא נקי ולח. מוציאים, מצננים מעט והופכים על רשת להשלמת צינון

net the jet

New member
ברור, מבינה לגמרי. זו באמת עוגה יקרה וכנראה

לא תוערך מספיק ע"י ילדי הגן...
לצערי לא מכירה משהו יותר פשוט ( סליחה עם זה נשמע פאלצני...
) אבל עברנו את גיל הגן מזמן פה, ואם כבר עוגת שוקולד- אז שיהיה הרבה!!
אני איתך בקטע של הביצים אגב, לא פעם נתקלת במתכון עם 6, 7 או יותר ביצים ושוללת על הסף, סתם כי זה נשמע לי מטורף.

kita1000

New member
עוגה השוקולד הטבעונית של תמי

די זולה יחסית לאלטרנטיבות
אין ביצים
בריאה...יחסית

נאוה57

New member
שמתי פה מתכון לעוגה "רגילה" עם קמח תמי

לפני כמה ימים. תעשי חיפוש. זה מתכון שהשתמשתי בו טרום הצליאק לעוגת יום הולדת שוקולד בחושה טובה שניתנת לקישוט והכל. החלפתי את הקמח בקמח תמי אחד לאחד והוספתי אבקת אפיה ויצא מצויין.

נאוה57

New member
זו לא העוגה של "נאוה"

שלא יגידו שגנבתי קרדיט... זה מתכון ישן שמסתובב בפורומים הרבה, רק עשיתי את ניסוי "החלפת הקמח" האמיץ

טליאמתי

New member
ברור:)אם היה למי לתת קרדיט היא הייתה נקראת

"העוגה של......-המרה לנ"ג והמלצה על ידי נאוה"
מכירה את המצב הזה. גם אני תמיד ממליצה על בצק לקיש ספציפי ומעולה שאין לי מושג של מי הוא במקור ובכל פעם אני מציינת את זה

מצד שני, יש מתכונים שרצים ברשת ומקבלים כל מני שינויים אצל מי שהתנסה בהם ומכאן שהמתכון המקורי אמנם שייך למישהו אבל נטמע בשינויים וכבר מזמן אינו המקורי.

נאוה57

New member
בתור מי שהביאה את השתיה תמיד

אני ממש גאה שיש מתכון שהוא "סוג של" על שמי
. עד הצליאק הייתי אחראית סלט מקסימום. בחצי שנה האחרונה, בן זוגי טוען שהשמין כי התחלתי לאפות

למעלה