עוגה לפסח....

1הילונת

New member
עוגה לפסח....

התרוצצו פה כמה מתכונים של עוגות לפסח שמתאימות לציפוי בבצק סוכר... האם מישהי ניסתה ויכולה להמליץ? (אני צריכה עוגה שתהיה גם טעימה) ובאותו עניין - מישהי יכולה לחשוב על רעיון שיהיה פשוט לקישוט עוגת יום הולדת לחמות??? ציור או פיסול םשוט? חשבתח על עוגת מתנה - אבל איך אני עושה סרטים יפים מבצק סוכר? שיהיו מסולסלים וישמרו על הצורה? תודה,

1הילונת

New member
ועוד כמה שאלות - למומחיות ובכלל...

1. אם אני רוצה לקשט את הצדדים של העוגה כמו וילונות - איך אני עושה אתזה? טל - אני זוכרת שהראית לנו בסדנה איך עושים את זה ושכחתי... אולי את יכולה לחזור על זה? 2. בצק סוכר כשר לפסח????? תודה,

t a l talim

New member
אם זו עוגה מצוירת,

כמעט כל עוגה תתאים. למפוסלות השתמשתי בריץ מיקס כשר לפסח, ויצא מצוין לדעתי. עוגת מתנה- תצרי משטח סוכר לציפוי מראש עם טקסטורה מעניינת- -מרדדים משטח כמעט עד לעוביו הסופי. מניחים עליו כדורי בצק קטנים בצבע אחר, ומרדדים עוד קצת. מתקבל משטח עם עיגולים מקסימים. - לאחר רידוד כמעט סופי, מניחים מפת תחרה מפלסטיק על הבצק ומרדדים עוד טיפה- מתקבלת מפת תחרה מסוכר. - לצפות בצבע חלק, וליצור דוגמא ע"י חותמות או הדבקת צורות (כוכבים, לבבות, עיגולים) שקרצת בעזרת שבלונה - ציפוי חלק, וציור הדוגמא מעל- פרחים קטנים, נקודות, פסים וכו'. אחרי שציפית, לשים בצק צבעוני עם cmc, מרדדים וחותכים שני סרטים- מדביקים לרוחב ולאורך העוגה. את הסרט משתדלים לא ליצור גדול מידי, שיהיה לו קל לעמוד, בזמן הייבוש שמים ספוג לתמיכה. סרטים מסולסלים- ניתן ליצור מראש ולייבש אותם "בשכיבה", ואחרי הייבוש להדביק על העוגה עם רויאל אייסינג. בהצלחה ומזל טוב, טל (נשיקות להילה!)

ויקי222

New member
../images/Emo155.gif

לא מצליחה לעלות קובץ זה נמצא בפורום בישול לילדים

למעלה