עוגה לחתונת זהב

עוגה לחתונת זהב

אני מתכוונת להכין עוגה לחתונת הזהב של הורי, אני יודעת איך היא תראה אבל לא סגורה איזה עוגה (טעם) היא תהיה. האמת היא שזו הדילמה שלי בכול פעם שאני מכינה עוגה מבצק סוכר, איך היא תהיה טעימה ומענגת ולא רק יפה.
העוגה תהיה שלוש קומות וחשבתי כול קומה עוגה בטעם אחר, אשמח לקבל רעיונות לעוגה מיוחדת טעימה ומתאימה לבצק סוכר.
עוגת היער השחור תהיה אחת הקומות, יש רעיונות נוספים?

net the jet

New member
לא! לא מתאים, לא יחזיק . אבל את

יכולה עוגת מיץ טובה, עוגת לימון טובה, עוגה עם פרג, שיש... לא חסר. תשעי סיבוב במתכונים שמאמרים

net the jet

New member
לא מכירה למען האמת.. יש שם שמנת מתוקה

מוקצפת? ( בתור קרם ? ) עשוי להיות בעייתי

למה?

מילוי של שמנת מתוקה הוא בעיה?

אני פשוט מנסה להבין איך האמריקאים מכינים עוגת חתונה מבצק סוכר, עוגות שגם מחשבות למאוד טעימות ובכלל לא יבשות, יש קרם בעוגה כשהיא פרוסה.
אז בעצם איך הם עושים את זה?

net the jet

New member
כי שמנת מתוקה מוקצפת מצריכה קירור

ואלא אם כן את שתמשת בסאטין אייס, זה בעייתי עם בצקסוכר.

האמריקאים בכלל משתמשים בקרם חמאה בעיקר, ככה שאין בעיה להשאיר אותו בחוץ, הוא הרבה יותר עמיד . מה גם שהם כן שומרים בקירור.

תודה על התשובות והסבלנות

אני משתמשת בסאטין אייס ואין לי בעיה לשמור את העוגה במקרר. במקרה כזה אפשר להשתמש בשמנת?
האמריקאים משתמשים בקרם חמאה למילוי העוגה?
בקיצור... :) אני רוצה עוגה גם יפה וגם טעימה ולא עוגה בסיסית, איך אפשר להגיע לזה?

net the jet

New member
את הסאטין אייס אין בעיה לשמור במקרר.

אז ככה.. המאריקאים מכינים עוגות ספוג די פשוטות מה שנקרא sheet cake
הם מכינים אותן יחסית דקות ( 3-4 ס"מ ) ופשוט עורמים ככה כמה שכבות של עוגה+ קרם. הקרם הוא על בסיס קרם חמאה והם מעשירים בכל מיני טעמים. זה בגדול.
מבחינת טעם.... טעמתי חתיכה קטנה של עוגת חתונה של בת דודה שלי שהביאו לי לארץ.. אכלתי יותר שוות
( ואני חובבת חמאה! )

תשמעי, עוגה עם בצק סוכר זו עוגה בסיסית, אין מה לעשות- עוגה בחושה.
אם שמים חומרים טובים, קרם טוב, אז זה טעים, אבל זה לא איזה מוצארט או דובוש.. זו עוגה בחושה בסופו של דבר.

כשאני רוצה עוגה " שווה" לאירוע, אני מכינה עוגה טובה, קרם גנאש עם שוקולד טוב.. או קרם חמאה עשיר ( תלוי בעוגה כמובן ) ועוד לא היו תלונות ( נהפוך הוא )

לחתונה של אחיינית שלי הכנתי עוגת 3 קומות, כל קומה הוזמנה מראש על ידי אחד האחיינים ( לא אכלנו באירוע והאחיינים לקחו הביתה, כל אחד קומה ) אז הכנתי עוגת שוקולד טובה בקומה התחתונה, עוגת מיץ בקומה האמצעית, והקומה האחרונה היתה עוגת לימון עם פרג.

net the jet

New member
תודה. אחת העוגות היותר כייפיות לי. דרך אגב

סיפרתי כאן עליה בהקשר כשרות וחתונות.
המקום בו היתה החתונה היה מקום כשר, אבל מכיוון שאני אירגנתי לאחינית שלי את החתונה , בעלי המקום הסכימו שאביא , היא עמדה בחוץ, ולא אכלו ממנה,וכאמור בסוף הערב, בחניה, היא חולקה בין 3 אחיינים.
ועוד משהו- חתונה בחוץ ביוני- העוגה בסוף הערב היתה רטובהה כולה ודביקה מהלחות. אם היתה עם צבעים, היתה נוזלת!

רעיונות לעוגות בחושות נהדרות

אגוזים ודבש
עוגת גזר שוויצרית, מומלצת
עוגת לימון קוקוס
עוגת גבינה ושוקולד
עוגת תפוזים
אגוזים ותפוזים
עוגת שוקולד ללא ביצים
מוזמנת לבדוק בבלוג שלי, יש שם את המתכונים.
בהצלחה ומזל טוב

pomelit

New member
אם את בעניין של יער שחור

לכי על עוגת שוקולד עשירה, תרטיבי בסירופ דובדבנים.
לקרם באמצע תבחרי גנאש דובדבנים או קרם חמאה מתובל בדובדבנים ואפשר גם כמובן להוסיף חתיכות של פירות יער או דובדבני אמרנה בין השכבות. זה לא יהיה אותו דבר, אבל תקבלי אפקט של שוקולד ודובדבנים, וזה הקטע העיקר ביער השחור.

למעלה