עוגה טבעונית

עוגה טבעונית

שלום לכל האנשים הטובים בפורום! אני צריכה עזרה. ביום שישי מגיע לביתי דודי האהוב מכולם. לכבוד יום הולדתו החלטתי להכין לו, לשם שינוי עוגה גדולה ורצוי טעימה. אלא שכל העוגות הטובות שאני יודעת להכין מבוססות על קצף ביצים (מרנג), שמנת מתוקה, גבינה וכדומה. אבל דוד שלי, טבעוני מטעמים מוסריים, ולא אוכל: בשר, ביצים או חלב. למען הסר ספק- הוא לא נוגע בדבר וחצי דבר שיש בהם ולו קמצוץ או מרכיב של אלו האחרונים. לכן, אשמח מאוד אם תפרסמו בפורום או שתשלחו לי במסרים כמה מתכונים לעוגות טובות, וטבעוניות. אני מוכנה לקנות את מיטב החומרים, ובלבד שהעוגה תצא טעימה. אגב- קראתי את המאמרים ולא מצאתי בהם מתכון לעוגה יפה, מרשימה וטעימה במיוחד. האם אנשים טבעוניים בכלל מכינים עוגות קצפת, שכבות קרם? או שניזונים בעיקר מעוגיות?
תודה רבה רבה.... התפסנית בשדה השיפון....

Neta558

New member
אבל להמ פעמיים??

שאלת על העוגות לפני יום יומיים, ההודעה שלך פשוט עברה לדף הבא...

penj

New member
עוגה טבעונית מעולה לחגיגות

העוגה הזו היא ממש טובה ולא "מרגישה" טבעונית, הכנתי אותה כבר כמה פעמים והיא נטרפת גם על ידי אוכלי בשר. היא המקבילה הטבעונית לעוגת "טורט" שתמיד מכינים לימי הולדת, היא נראית פחות או יותר כמו טורט בצבעה ודי נייטרלית בטעם כך שאפשר להיות יצירתיים בקישוט. בקערה גדולה מערבבים: 3 כוסות קמח לבן 2 כוסות סוכר לבן 2 כפיות אבקת סודה לשתיה 1 כפית שטוחה מלח קליפה משני לימונים יפים וצהובים מגוררת דק על פומפיה יוצרים 3 גומות בתערובת. בגומה אחת שמים 1 כף תמצית וניל ואת המיץ משני הלימונים שגררנו את קליפתם קודם. בגומה השניה שמים 2 כפות חומץ לבן (סינטטי). בגומה השלישית שמים 10 כפות שמן (חמניות בד"כ). שופכים מעל לכל הקונסטרוקציה 2 כוסות מים קרים (עדיף לשים 1 קודם ולראות את המרקם, הוא צריך להיות סמיך מאד, אם נראה סמיך מדי להוסיף מים בהדרגה) ומפעילים את הבלנדר. מערבלים הכל היטב היטב. משמנים שתי תבניות עגולות בקוטר 26 ס"מ (כן כן שתים, כך העוגה נאפית היטב ולא מרגישה כמו גומי בגלל החוסר בביצים). אופים את העוגות אחת אחת בתנור, 30 דקות בערך בחום 180 מעלות. אם יש טורבו לתנור אפשר לאפותן ביחד, רק להקפיד לסובב אותן. לקישוט העוגה צריך: אפרסקים משומרים (או כל פרי טרי או משומר שאוהבים) שתי חבילות ג'לי צמחי שמנת מתוקה צמחית של ריץ' 2 כפות סוכר כאשר העוגות מתקררות קצת, חותכים פירות שיסודרו עליהן. אני הכי אוהבת אפרסקים משומרים. אפשר גם בננות, תפוחים, ענבים או כל מה שבא לכם. מרטיבים אחת מהעוגות בלימונדה (או אם משתמשים בפירות משומרים, אפשר להרטיב את העוגה בסירופ המשומר). עורכים עליה פירות. מכינים שתי חבילות ג'לי צמחי (איזה טעם שאוהבים) ושופכים חצי מהכמות מעל הפרות. נותנים לג'לי להתייצב קצת. שמים מעליו את העוגה השניה. מרטיבים את העוגה ומסדרים עליה פירות כמו קודם. שופכים את המחצית השניה של הג'לי הצמחי. מכניסים למקרר ומחכים שהג'לי יתייצב. בינתיים מכינים קצפת צמחית של ריץ' ע"י הקצפת שמנת מתוקה צמחית עם 2 כפות סוכר לבן. כשהג'לי התייצב מקשטים את העוגה מעל עם הקצפת, אפשר לכתוב איתה ברכה לדוד או סתם לקשט בפרחי קצפת או מה שבא לכם. העוגה יוצאת באמת מעולה וטעימה וגם יפה.

Yael Floyd

New member
שאלה על השמנת הצמחית של ריץ'

בשמנת הצמחית הזאתי של ריץ'... הג'לי הזה... יש בו איזה מרכיב מן החי, לא? בכל מקרה, נשמעת עוגה נחמדה, אני אנסה להכין

חייבים חומץ?

אני רוצה להכין את העוגה מחר ליום ההולדת של בעלי כי יש לי אחות צמחונית ושני אחים טבעונים ונהוג אצלנו באירועים להכין גם כיבוד טבעוני וצמחוני. השאלה שלי: כתוב חומץ בעוגה, האם זה הכרחי או שאוכל לשים מיץ לימון במקום?|

תודה רבה

תודה רבה על המתכון...בכלל לדעתי כדאי לעשות שירשורים של מתכונים מיוחדים, מפוארים. משהו שאפשר להגיש באירוע, ושיהיה שווה ערך במראהו ואם אפשר גם בטעמו לאוכל לא צמחוני. בכל מקרה אני אנסה את העוגה- רק מהתיאור נשמע שהיא מעולה... ביי.

Neta558

New member
כל המתכונים שלנו

שווים או עולים בטעמם על מתכונים לא טבעונים, מבטיחים

penj

New member
נראה לי שכן

אף פעם לא הכנתי אותה בלי החומץ, אבל נראה לי שהוא נחוץ, הוא עושה משהו לסודה לשתיה שהופך את העוגה לקלה ולא צמיגית. אם עשיתם ספרו לי איך יצא!

penj

New member
רוצה להדגיש משהו לפני שתכינו...

חשוב מאד לאפות את העוגה בשתי תבניות נפרדות, דהיינו חצי חצי. מנסיון רב עם העוגה הזו, היא תהיה "גומי-ית" אם תאפו אותה בתבנית אחת. אם תאפו בשתיים, תוכלו להשמיט את העובדה שהיא טבעונית ואף אחד לעולם לא ידע או ישאל דבר.............

למעלה