עוגה בצורת הספרה 9

Tamo daleko

New member
עוגה בצורת הספרה 9

הבן שלי רוצה עוגה בצורת 9, מבצק סוכר כמובן.
עד היום הכנתי עוגות עגולות או מרובעות ואפילו ספינת פירטים אחת יש לי ברזומה
אבל אני לא יודעת מאיפה להתחיל עם ה-9...
האם להכין עוגה עגולה ולידה אינגליש קייק חתוכה שתתאים לעיגול? או שעדיף עוגה מרובעת ולגלף ממנה 9 שלם? איך יהיה יותר נוח לעטוף? ואיך לעטוף את החור ב-9?
תודה...

Tamo daleko

New member
תודה, אבל

עד כאן גם הגעתי בעצמי
. אולי לא נסחתי טוב את השאלה - הכוונה הייתה מה יותר נוח לעשות, תשע שלם או בשני חלקים, וכיצד טכנית מומלץ לעטוף עוגה שיש בה חור באמצע.

net the jet

New member
הבעיה בחלקים זה הגובה-ז"א לחתוך שיהיה גובה

ורוחב אחיד.
כשעושים מחלקים אז צריך "טיח" טוב, שהעוגה תהיה חלקה וישרה.
ואז מה שחשוב זה לרדד פשוט עבה מהרגיל ולתת לבצק ליפול לבד. אם העוגה מאד גבוהה אז באזור של החור אולי יהיה צורך להוסיף בצק לציפוי החלק הפנימי ולהחליק. זה גם תלוי כמובן בגודל של החור...

Tamo daleko

New member
אוקיי, על זה לא חשבתי

לא חשבתי שאפשר פשוט לתת לבצק ליפול לתוך החור, חשבתי איך אני עוטפת את החור (כך שיראו את התחתית). אם הבנתי נכון את מה שהצעת, זה פשוט לתת לבצק ליפול פנימה לתוך החור ולעשות ממנו את התחתית, נכון?

גם לא חשבתי על עניין הפרשי הגבהים..נראה לי שאני הולכת על 9 מיחידה אחת שאגלף מתבנית מלבנית גדולה.

תודה רבה על העזרה.

אם יש מיישר עוגות אפשר לפני החיבור

לתת לעוגות את אותו הגובה. וכן צריך חומר "טיוח" טוב שבהחלט יכול להיות גנאש שוקולד סמיך מעט יותר מהרגיל.
אפשר לתת לבצק ליפול לתוך החור ולאט לאט להחליק עם הידים עד שמגיעים לתחתית, אם הבצק אכן בעובי מספיק אז זה גם לא יקרע ואז בזהירות עם סכין חדה לחתוך את השארית.

למעלה