עוגה באולם אירועים

m o s h 1 0

New member
עוגה באולם אירועים

איך זה מסתדר מבחינת הכשרות? הרבה פעמים אני רואה כאן תמונות של עוגות שהוזמנו מכן מצולמות בתוך אולם אירועים, לא עושים שום בעיה עם הכנסת עוגה לאולם, שלא נאפתה ועוצבה במטבחי האולם? (מבחינת הכשרות) הכנתי עוגה לאירוע שלנו, בידיעה שאולי תהיה בעיה. אני תוהה איך בכל זאת ראיתי בתמונות בפורום שהעוגה נכנסה לאולם. הרי גם אם העוגה נאפתה בבית שומר כשרות, זה לא באמת מספיק למשגיחי הכשרות. תקנו אותי אם אני טועה... ואשמח לקבל הסבר איך הצלחתן להכניס את העוגה (אם הצלחתן). אין שום כוונה לאכול את העוגה באולם. היא למטרת קישוט בלבד. אשמח לתשובה זריזה

כמה דברים

לפעמים עושים הסדרים עם האולם ועם המשגיחים. ולפעמים העוגות הן רק לנוי (קלקר)...

עוגיגה

New member
מנסיון אישי

ביקשו לדעת שאני שומרת כשרות והתחייבות שהעוגה לא יאכלו ממנה באולם. אולם אחר בכלל לא שאל כל אולם נוהג באופן שונה, המלצה שלי לברר מול האולם מושית

net the jet

New member
כמה אפשרויות- להכין במקום עם כשרות ( עם יש לך

הסדר עם שכזה... ) או להכין כמו שכתבו- מקלקר ( גם זה לא תמיד מצליח כי הטענה שאם משהו יעבור וילקק אז זה לא כשר חס וחלילה ) או- לא להכין. אני תמיד מידעת את מי שמבקש למקום אירועים- לברר מראש שלא תהיה עוגמת נפש. או להפנות למעט שכן יש להם כשרות.

מניסיוני

במקרה אחד, מכיוון שאני שומרת כשרות - דיברתי באופן אישי עם המשגיח של האולם והוא אישר. במקרה אחר, זה לא סיפק את המשגיח ורק עם התחייבות שהעוגה לא תחתך בארוע עצמו הוא הסכים להכניס אותה. זה מאוד תלוי במשגיח וסוג הכשרות (רבנות או גלאט).

Orly li

New member
סתם בשביל הקטע... הייתי פעם בחתונה בלי רבי

מעולם לא ראיתי ארוע שהמשגיח כשרות כל כך בלט בו... הסתובב כל הארוע, והסתכל על הכל... בטח דווקא בגלל שלא היה רב (או שאולי הוא היה רב - וחיכה שאולי הם יתחרטו... ויחליטו ללכת על הגירסה הרבנית...). ולענייני העוגה - היתה בארוע עוגה שלי, לא ידוע לי שמישהו ציפצף... ואני ממש לא שומרת כשרות. אני לא חושבת שהעוגה נאכלה בארוע, אבל גם לא יודעת אם היה כזה סיכום מראש. לפני שלוש שנים עשיתי עוגת חתונה, הסיכום היה שאני אביא לאולם. הבאתי בבוקר, שמתי למנהל במשרד. הזוג היה מרוצה - לא שמעתי על בעיות...

פיץ66

New member
ומנסיוני הדל

עוגה שהבאתי לארוע, ללא כוונת אכילה בארוע עצמו, ארזתי עם צלופן, ולמרות שהיו שם דתיים גלאטים לא היתה להם שום בעיה שהיא תהיה באולם. בבת מצוה של הבת שלי, מכיוון שהארוחה היתה בשרית והעוגה היתה חלבית, הבאתי כלים חד פעמיים מהבית וזה עבר בשלום.

חחחחחחחחחחחחח באמת??

קצת הזוי שעבר בשלום כי חלב אחרי ארוחה בשרית זה ממש טרף! חחח אי אפשר אף פעם לנחש...

mayjen

New member
בדיוק לפני כחודשיים אחי התחתן

והכנתי לו עוגה אבל פשוט הכנסתי אותה כשהמשגיח כשרות הלך

למעלה