עובש בחדר שינה

עובש בחדר שינה

בעקרון הסיפור מתחיל מזה שנפלנו על שיפונציק נוראי, נוראי כ"כ שיומיים בתוך העבודה הבנו שאם לא נפסיק אותו הוא יהרוס לנו את הבית.
בדיעבד הסתבר שזה נכון, מעבר לעבודה הנוראית בשניים מתוך 3 חדרים שעליהם הוא עבד התגלה עובש, כנראה שהוא השתמש בצבע פג תוקף או משהו.
לאחר מכן הבאנו מישהו אחר לא רע בכלל שתיקן את הנזק שעשה הקודם כשאת הטיפול בעובש עשינו דרך חברת הביטוח(גם שיפונציק גרוע ולא יסודי אבל ניחא).

היה חדר אחד שהיה בו עובש שחשבנו שהצלחנו לטפל בו לבד - ניקינו עם חומץ נקודתית את המקומות כמו שקראתי שצריך לעשות וחשבנו שבזה נגמר הסיפור.
חצי שנה אחרי שוב חזר העובש, אולי לפני ופשוט לא שמנו לב כי זה היה מאחורי שולחן.
עכשיו בעקרון הבנתי שיש צבעים שיש בהם בילט-אין חומרים שמשמידים את העובש, אבל מקריאה נוספת הבנתי שגם בצבעים עצמם יש רעל וזה בעצם להרוג רעל עם רעל אחר ולנשום את זה אח"כ - http://www.itum.org.il/sealing.asp?id=166, מה שכתוב באתר הזה נכון?
ניחא בשירותים כמו שעשה השיפונציק ששלחה חברת הביטוח אבל אני מאד חוששת מזה כשזה בחדר שינה.
מה עושים?
עלה לי רעיון של לקחת מגש לצביעה למלא אותו בחומץ ולעבור עם רולר, אבל כנראה שזה לא פרקטי - אלא אם אני טועה? אני טועה? :)
מה אפשר לעשות? לקנות את הצבע שמפורסם באתר או שהם סתם מטעים אנשים? יש צבעים אחרים מומלצים? יש משו אחר שאפשר לעשות?
אני לא יכולה להגיד שזה משהו מטורף כזה שאוכל את הקירות, זה סתם נקודתי וקטן כזה אבל יש ריח לא טוב בחדר ואחרי X שעות אי אפשר כבר להיות בו כשהחלון סגור, ריח שלא היה לפני כן, אמנם זה חדר שינה מאד קטן וברור שתהיה תמיד בעיה של ריח בגלל אוורור אבל לא כזה ריח ולא אחרי די מעט שעות.

מאד אשמח לעזרה.

avi5199

New member
העובש זה בגלל שיש רטיבות בקירות ולא בגלל השיפוצניק

צריך לפתור את בעית הרטיבות אז העובש לא יחזור.
החומר הכי יעיל נגד עובש זה אקונומיקה ולאו דווקא חומץ, אבל אם תמשיך להיות רטיבות בקיר העובש יחזור אחרי כמה זמן.

אין רטיבות בקיר, אין שום אינדקציה לזה לפחות

אמנם זה קיר חיצוני אבל אף פעם לא היתה בעיה של עובש בבית, אף פעם.
זה התחיל להופיע רק כשבועיים אחרי שהשיפוצניק עבד שם.

מה אני עושה עם האקונומיקה? פשוט לעבור עם רולר על הקירות?
איך פותרים רטיבות במידה ויש? למרות שלא ראיתי שום דבר שמעיד על כך וכאמור אף פעם לא היתה בעיה בדירה עם עובש - בכל 32 השנים שהיא קיימת.

avi5199

New member
העובש הוא האינדיקציה לרטיבות בקיר. אם יש עובש יש רטיבות.

אם זה קיר חיצוני ,יתכן שיש חדירת רטיבות מגשם צריך לבדוק את הקיר מבחוץ אם יש חורים סדקים שדרכם חדר גשם , צריך לבדוק מנקודת העובש ולמעלה עד הגג כולל הגג ( יכול להיות שהאיטום סביב מרזב או צינור בקיר נפגמה).
זאת יכולה להיות אשמה של השיפוצנק אם הוא קדח\חצב בקיר או השתמש בכלי שיצר סדקים בציפוי החיצוני של הקיר. אבל זה בשום אופן לא יכול להיות בגלל צבע ישן או מקולקל...
תלוי במה הקיר מכוסה מבחוץ , אם זה קרמיקה או אבן צריך לתקן את הרובה והאיטום בין המרצפות, אם זה טיח או שפריץ אפשר לרסס בשכבה של סיליקון לאיטום קירות.
אחרי שמטפלים במקור לרטיבות.
סיבה נוספת שיכולה להיות זה התעבות של מים מתוך המבנה על הקיר כאשר בחוץ מאד קר.
אם הבידוד בקיר לא טוב לפעמים יש מצב שנוצרים "גשרי קור" כלומר הקיר קר ואז הלחות שיש באויר בתוך החדר מתעבה על הקירות יוצרת רטיבות שעליה גודל עובש.- הפתרון זה בידוד הקיר ו\או אוורורו מתמיד של החדר, לא להשתמש במפזרי אדים וכ"ד ו\או רחיצה בתדירות קבועה של הקירות במהלך החורף בתמיסת אקונומיקה.
עובש זה לא רק מפגע אסתטי , הנבגים והרעלים שמפריש העובש לאויר מזיקים לבריאות.
אם תצרפי צילומים של הקיר מבפנים ומבחוץ כולל הגג אז יהיה יותר קל להתמקד על הסיבה לרטיבות ולעובש.

אממ

זה שזה קרה ממש אחרי העבודה של השיפונציק לא קשורה? כי זה לא קרה בכל 32 השנים שהדירה קיימת :)
הוא לא קדח, הוא רק צבע.

מדובר בבניין לא בקומת קרקע או בבית פרטי.
לפי מה שהבנתי כל הסיפור של ההתעבות מונעים כביכול הצבעים של KEFA, יש לך מושג אם זה נכון?
יש איזו שיטה טובה לרחוץ את הקיר? אפילו לעבור עם רולר אולי כמו שחשבתי? צריך לדלל?
או סתם לעבור עם סמרטוט ומגב כמו אנשי התחזוקה בבתי חולים?

אין לי צילומים עם העובש כי ניקיתי אותו לפני שבוע בערך, אבל עדיין יש ריח.
מבחוץ? צרפתי.

avi5199

New member
אם התקינו בקומה מעלייך מזגן יכול להיות שהחור בקיר לא אטום

ומשם נכנסת רטיבות - הפתרון איטום בחומר איטום שנקרא "סיקה" סביב החורים שדרכם נכנסים צינורות המזגן וסביב הברגים שמחזיקים את המזגן אל הקיר.
בררי אצל השכנים מעל ומתחת לדירה שלך אם יש להם תופעה דומה.
אם אין חדירת מים מבחוץ והסיבה היא התעבות על הקיר, הסיבה להתעבות זה בידוד גרוע בקיר, צבע אטום כמו צבע שמן לא נושם יכול להגביר את הבעיה של ההתעבות אבל הוא לא הסיבה .
את האקונומיקה צריך לדלל כוס - שתי כוסות בדלי מים... אפשר ליישם עם מברשת רולר סמרטוט או כל אמצעי מריחה אחר, (אקונומיקה זה חומר חריף ורעיל, שימוש באמצעי בטיחות משקפי מגן וחדר מאוורר חובה ! ) אם הקיר צבוע בצבע כל שהוא האקונומיקה תגרום לכתמים לבנים וצריך לצבוע שוב אחרי שהאקונומיקה מתיבשת.
יש צבעים שיש בהם חומר נגד עובש כדאי לקנות צבע כזה ,אבל פתרונות אלה לא לנצח.
כאמור העובש רע מאד לבריאות, לא לישון בחדר שמריח מעובש! ( גם לא בחדר שמסריח מאקונומיקה- לאוור טוב אחרי הישום של האקונומיקה.)

לגבי צבעים נגד עובש

קראתי על זה והטענה שזה רעל שהורג רעל אחר וזה לא מומלץ לחדר שינה, יש צבעים של חברת KEFA והם טוענים שהצבע שלהם מונע התעבות והורג את העובש.
שמעת על זה?

avi5199

New member
צ'טער, לא מכיר .
ואת צודקת בקשר לרעל נגד רעל...

לא בטוח בכלל מה יותר לא בריא הרעל שבצבע או הרעל שבעובש.
הכי נכון זה למצא את הסיבה להתעבות ולמנוע אותה למשל ע"י שיפור הבידוד של הקיר ( למשל שכבת טיח טרמי פנימי ).
זה גם יחסוך אנרגיה של חימום בחורף וקירור בקייץ.
אבל קודם כל צריך להיות בטוחים ב 100% שזאת לא חדירה של רטיבות מבחוץ.

avi5199

New member
על לא דבר! נכנסתי לכאן כדי לשאול על צבע לעץ ולא קיבלתי תשובה

בנתיים כדי להעביר את הזמן עניתי לכמה שואלים אחרים, ממיטב נסיוני בחיים,
עיצבנתי כמה בעלי מקצוע...
וקיבלתי מחמאה מנהל הפורום שאני כותב שטויות.
אבל תשובה לא קיבלתי , ובנתיים השאלה כבר עברה לדף הבא... וממילא כבר סיימתי לבנות את הגדר וכבר השתמשתי בצבע ההוא.

למעלה