עובש בארונות בגדים

• פותח הנושא Lainy
  • פורסם בתאריך

Lainy

New member
עובש בארונות בגדים

אני גרה מספר חודשים בדירה שכורה וסובלת מתופעה מטרידה במיוחד, של עובש שנוצר בארונות בגדים. (הדירה ממוקמת בקומת-קרקע, כך שלא מדובר במים שחודרים מהגג. כמו-כן, אין צנרת בקירות המשיקים לארונות). אשמח אם תוכלו לענות לשאלותי בנושא: - גורם: מה גורם לתופעה המטרידה הזו? - מניעה: כיצד מונעים את הישנות הבעיה? האם יש חומר יעיל שמיועד לספוח לחות מתוך ארונות? - ריח: מה אפשר לעשות על-מנת להיפטר מהריח בתוך הארונות (איוורור לא ממש פותר את הבעיה)? - כתמים: כיצד ניתן להסיר במלואם את כתמי העובש (בגוון אפור-ירקרק) מבגדים שלא ניתן לכבס? האם ניקוי יבש יסיר את הכתמים באופן מוחלט? תודה מראש על התשובות
.

goanin

New member
עובש

גורם: לחות, רטיבות. מניעה: ייבוש. קחי הרבה מלח ואורז לבן ושימי בארון. ריח: אחרי שניקית את העובש, כדי להפטר משאריות הריח, התיזי חומץ על הדפנות הפנימיות ונגבי, ואז שימי קערות של סודה לשתיה בארון. כתמים: יש בגדים שלא ניתן לכבס? כבסי אותם ביד... אם צריך ניקוי יבש קחי אותם והדגישי בפני המנקים שיש כתמי עובש. לא נראה לי שאי אפשר להוציא.

Lainy

New member
תודה ../images/Emo140.gif

מאוד מקווה שזה יפתור את הבעיה...

אנילה1

New member
אני מורחת אקונומיקה על כתמי עובש.זה מחסל אותם

ואגב אם צומחת לי פטריה על הצפורן אני שמה כמה טיפות אקונומיקה עם מנקה אוזניים, והפטריה נעלמת.

maybesure

New member
לפעמי אין פתרון

אנחנו נאלצנו לעזוב דירה שהמים חילחלו ממי גשם מתחת לבלטות ברצפה, וכן מקיר שהיה בנוי צמוד לצלע הר (בנין מדורג - היינו קומת קרקע). כל הבתים באותה שכונה ורוב הבתים ביישוב ההוא סבלו ממכת הרטיבות. שילוב של בניה לקויה, תנאי קרקע גרועים, בידוד לא תקין ואזור קר ורטוב שהקיץ בו קצר כך שרטיבות שנצברה בחורף לא הספיקה להתייבש בקיץ. אין אפשרות להסיר כתמי עובש מבגדים. יש מתקנים וחומרים סופחי לחות - אבל בכמויות רבות חוזרות ונשנות של לחות - הם לא יהיו יעילים.

Lainy

New member
תודה ../images/Emo140.gif

לדעתי, הבעיה פה בדיוק הפוכה: הלחות האיומה של הקיץ (זו הפעם השניה שאני מגלה עובש בארונות. הפעם הקודמת היתה לפני כחודש. אז, חשבתי שמדובר בחוסר איוורור מספיק, עכשיו ברור לי שלא זו הבעיה). אולי יש מקום לאופטימיות לקראת החורף?... מתכוונת לנסות גם את המתקנים סופחי הלחות. מקווה שמספר מתקנים כאלה בארון יפתרו את הבעיה.

למעלה