עובר קטן

עובר קטן

לפני שבוע עשיתי את הסקירה השניה (שבוע 22), העובר נמצא קטן ב-6 ימים מהיום המדויק בו התבצעה הבדיקה. הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שכל עוד ההפרש קטן משבוע- זה עדיין נורמלי ואין ממה לחשוש. שאלתי את הרופא שלי לגבי העניין והוא ענה את אותה התשובה ואמר שאם אני רוצה אפשר לעשות מעקב גדילה. רציתי לדעת, א. האם עלי להסיר דאגה מליבי ? (למרות שיש פער של שישה ימים והנורמה היא שבעה ימים- הבדל של יום אחד בלבד ) ב. איך מתבצע מעקב הגדילה? (כל כמה זמן מודדים?) ג. מה קורה במידה והעובר נמצא קטן ברמה שכן אמורה להדאיג? האם ניתן לעשות משהו? תודה רבה...

מנסה לענות...

פער בגודל העובר בהשוואה לשבוע ההריון נחשב אכן לסביר אם זה עד שבוע אחד. לא נראה לי שיש מה לדאוג. בהחלט, ע"מ להסיר דאגות, ממליצה לך בחום לבצע מעקב גדילה. תדירות המעקב נקבעת בד"כ ע"י רופא , לרוב כל שבועיים. זו מעין מיני סקירה שמבצע טכנאי אולטרסאונד שהוא בד"כ הרבה יותר מיומן מרופא.

ettt

New member
מנסה לענות

פער של עד שבועיים נחשב עדיין לפער סביר ובטווח הטעות של הבדיקה (כל מילימטר טעות במדידה יכול להיות יום או שבוע שוני בתוצאה) לי היה הפרש בכל המדדים של 8 ימים בסקירה השניה. הרופא שלי לא רצה לעשות מעקב גדילה. למזלי בגלל צירים מוקדמים הייתי בבי"ח ועלו על זה שהפער הולך וגדל עד כדי כך שבשבוע 34 העובר התאים לשבוע 29 וזה מצב מסוכן. אבל... זה המקרה הנדיר. רוב המקרים של עיכוב קטן בגדילה נובעים מגנטיקה- את ובעלך 1.97 או 1.63? מבנה רחב או צר? ולשאלותיך א. מעקב גדילה מבצעים אחת לשבועיים או יותר (לא פחות מ-10 ימים בין מדידה למדידה)- עושים הערכת משקל באולטראסאונד ומוודאים שהפער לא גדל ואולי אף קטן ב. אם העובר נשאר קטן ב-6 ימים כל פעם (עד שבועיים פער) זה בד,כ לא מדאיג ונחשב ברמת הסביר. אם הוא ממשיך לץוח פער ו"חותך עקומות"- ז"א מאחוזון 30 יורד לאחוזון 10- מתחילים מעקבים של זרימות בחבל הטבור ובראש. ובודקים חשיפה לזיהומים (CMV, טוקסו, אדמת וכו') לי גם הציעו מי שפיר בשבוע 32 כי יש אחוז קטנטן של סיכוי לדאון בפערי גדילה משמעותיים כמו שהיה אצלי. כשהפער גדול כמו שהיה אצלי- אושפזתי עד ללידה (חודש
) ועשו לי המון מוניטורים- 4 ביום למשך שעה, כדי לוודא שהואלא נכנס למצוקה אבל שוב- זה המקרה הנדיר. לרוב מדובר פשוט על עובר באחזון 25 במקום באחזון 50...

וואו..

קודם כל, תודה רבה רה על התגובה המפורטת ועל הסיפור האישי... אז בעלי ואני שנינו גבוהים מאוד - אני 1.80 ובעלי 1.92. בעלי מבנה גוף נורמלי (לא רחב או צר בצורה קיצונית). אשמח לשמוע באיזה שבוע ילדת ושהכל נגמר בשלום לבסוף וכמובן - באיזה משקל היה הקטנטן? שוב תודה רבה...

ettt

New member
נגמר בשלום

אחרי שבשבוע 34 הוא לא גדל כמעט כבר חודש הוחלט על ילוד מכיוון שבשלב הזה הריאות בשלות וכל מה שנשאר לעובר לעשות 6 שבועות זה לגדול- ואם הוא לא גדל ברחם עדיף שיהיה בחוץ. הוא נולד אחרי זירוז ארוך בשבוע 34+4 במשקל 1730 היום הוא בן 4.5 חודשים שוקל בערך 5.5 קילו, ושוכב פה לצידי מקשקש עם האריה שבמובייל.....

עד שבועיים פער זה נחשב תקין

מכיוון שמדובר בטווח הסטיה של המכשיר. אצלך הפער הוא של שישה ימים, וזה יכול להיות גם כתוצאה מן הבודק או ממכשיר המדידה. עשית סקירה מוקדמת? האם שם העובר התאים בדיוק לגיל ההריון? זה נעשה אצל אותו רופא ואותו מכשיר? יחד עם זה, טוב שהרופא עירני וכדאי לעקוב ליתר בטחון (במיוחד אם הגנטיקה המשפחתית גבוהה). אנא כתבי את המדדים השונים (BPD, AC, HC, FL) והתאמתם לשבוע ההריון.

תודה על התשובה- הנה כמה פרטים

אז בסקירה הקודמת, לא היה פער בכלל- לפי ו.א. גיל ההריון היה: 14(6) מצ"ב ממצאי הסקירה הראשונה: 27 מ"מ :(BPD)קוטר דו קודקודי HADLOCK (מתאים ל: (1)14 שב' (8+ יום 105 מ"מ : (HC) היקף הראש HADLOCK (0)15 שב' (9+ יום) 92 מ"מ : (AC) היקף בטן HADLOCK (4)15 שב' (13+יום) 15 מ"מ : (FL) אורך עצם הירך ממוצע JEANTY (1)14 שב' (+ יום) .16 :יחס ראש/בטן: 1.14 יחס ירך/בטן '6)14 שב) -US גיל הריון ממוצע לפי בסקירה השניה- גיל ההריון לפי ו.א. 22(0) הממצאים של הסקירה הנ"ל : 48 מ"מ :(BPD)קוטר דו קודקודי HADLOCK (מתאים ל: (3)20 שב' (12+יום 187 מ"מ : (HC) היקף הראש HADLOCK (6)20 שב' (11+יום) 163 מ"מ : (AC) היקף בטן HADLOCK (1)21 שב' (11+יום) 36 מ"מ : (FL) אורך עצם הירך ממוצע JEANTY (4)21 שב' (+ יום) .22 :יחס ראש/בטן: 1.14 יחס ירך/בטן '1)21 שב) -US גיל הריון ממוצע לפי שוב תודה רבה על ההתייחסות...

הנתונים יצאו קצת "סלט"

מקווה שאני מבינה נכון (בדקי אותי לפי הנתונים המסודרים הנמצאים אצלך). ראשית, התמונה לא אופיינית להאטה בצמיחה, בה לרוב הראש בגודל תקין לגיל ההריון והאיברים הקטנים הם הבטן ועצם הירך (הגוף מתעדף את הצמיחה לכיוון המח ע"ח שאר הגוף). בנוסף, עצם הירך הייתה קטנה כבר בסקירה המוקדמת. גם הBPD (רוחב הראש) היה קטן, אבל זה לרוב עניין של מבנה (לאור זה שהקף הראש אז התאים לגיל ההריון), כך ששימי לב שבשני המקרים, גיל ההריון הממוצע הוא מדד מטעה, כי הוא ממוצע של איברים קטנים מן הגיל וגדולים מן הגיל, אבל מה שחשוב הוא, שגם כרגע, כשיש פער של שבוע (עקרונית, זניח), הראש קטן מגיל ההריון וזה מצריך מעקב (כמובן, סביר שזה כלום, במיחד אם זה המבנה המשפחתי).

ettt

New member
מחזקת את מעיין ברכה

כשיש פער בגדילה בשל בעייה שילייתית בד"כ המדד הראשון שיראה את זה הוא היקף הבטן וא"כ אורך עצם הירך (יש מודדים שבמצב כזה ימדדו גם עצמות ארוכות נוספות שלא כלולות במדידה רגילה) כשהראש קטן מגיל ההריון לרוב זה באמת משהו מבני של ראש יותר קטן אבל- זה מצריך יותר זהירות כי זה לא ממצא שאפשר להקל בו ראש.

למעלה