עובר גדול

עדיקים

Active member
עובר גדול ../images/Emo4.gif

אז אני יודעת שהעובר שלי גדול כבר בשקיפות נודע לנו והוא כל הזמן שמר על הפרש של + שבוע (אנחנו יודעים ביוץ בוודאות לכן אין סיכוי של ספירה לא נכונה). את הסקירות וכו' עשיתי אצל צלאל שאמר לי כבר בשקיפות שהוא גדול בשבוע. לפני שלושה שבועות הייתי אצל הרופא שלי אחרי הרבה זמן שלא נפגשנו והוא גם אמר שהוא גדול בשבוע. אתמול הייתי במעקב רגיל והוא אמר לי שהעובר גדול בשבועיים
. כמות מי השפיר תקינה. חשוב לציין שאנחנו לא אנשים קטנים בגובה אבל בהריון הטוב הקודם לא היתה לנו בעיה כזו. מה זה אומר האם עלי להתחיל לדאוג? האם ללכת לרופא נוסף לחוות דעת נוספת (למרות שהרופא לי תותח ואני סומכת עליו ב-100% על עצמי אני הכי סומכת בעולם). לא יודעת מה לעשות אשמח לעצות ותגובות בנושא.

זו לא בעיה. בוודאי עדיף על עובר קטן

ראשית, בהחלט יתכן הבדל בין מכשירים ובין מודדים. שנית, באיזה שבוע פלוס יום היית בדיוק בבדיקהולאיזה שבוע פלוס יום התאים כל מדד (AC HC BPD FL)? פער של עד שבועיים כלל לא נחשב פער, ובהתנן שכבר בשקיפות העובר היה גדול בשבוע (מה היה באולטרה סאונד ראשון?), אזי הפער כעת הוא לכל היותר שבוע.

נייטי

New member
אהההההההה לא נחשב גדול

תשאלי אותי על עוברים גדולים.......... תומר היה עובר גדול מאוד (נולד בשבוע 38 במשקל 4,040 גרם. נחשי מה היה קורה לו היה מחכה לתל"מ או קצת מעבר לו???). לאור גודלו החריג דילגו לי על העמסת סוכר 50 והועברתי ישירות ל-100. את ה-100 שלחו אותי לעשות 3 פעמים! בסופו של דבר הוכרזתי כסכרתית גבולית או סכרתית סמויה, תבחרי את את המונח המתאים לך למרות שהתוצאות שלי לא היו חריגות, פשוט הגודל שלו והגודל שלי זיעזעו את הרופאים. תודה לאל יש סיבות הרבה יותר טובות ללחץ מעובר גדול. אם העמסת סוכר תקינה ואם את במעקב, אני לא רואה הרבה סיבה לדאגה. אומרים שתינוקות גדולים נוטים להיות נוחים יותר. אני לא יודעת לגבי אחרים אבל על תומרון המקררון אני יכולה להגיד שהוא בהחלט ענה על הציפיות. אגב לי יש שאלה - תזכירו לי באיזה שבוע עושים העמסת סוכר?

נייטי

New member
ועוד משהו - גודל האחים/אחיות

לא אומר כלום. דניאל הייתה לגמרי ממוצעת כל ההריון וגם נולדה בממוצע (שבוע 42 3,500). והנוכחי נראה גם הוא בתוך העקומות. בקיצור - אין קשר.

עדיקים

Active member
העמסת סוכר עושים בשבוע 24 אני חושבת

ההריון הזה מחק לי תאים רבים מהמוח שגם ככה לא נשאר בו עוד הרבה לצערי
.

טחג

New member
קראת לי????

חמודה שלי - עובר גדול זו לא בעיה, זו ברכה!!! אני אזכיר לך שוב את הבלונדיני לשעבר שלי שנולד בשבוע 38 במשקל 4560 גר'. תאמיני לי - הרבה יותר קל תינוקות גדולים, זה הרבה פחות מפחיד להחזיק ולרחוץ אותם .הם לא נראים כמו רבע עוף מסכן והם פחות מתקררים. אני מבינה שמדובר פה גם על מכשירים שונים. לפעמים יש הבדל בין המכשירים והתוצאות יוצאות שונות בהתאם. חיבוקים ונשיקות ויאללה להרגע.

עדיקים

Active member
יקירותי עונה לכן קולקטיבית

קודם כל מודה לכן וטחג - עובר גדול איך הוא יצא ממני זה מה שאני שואלת ואני עוד רוצה בלי אפידורל בקצב הזה אני עוד ישנה את דעתי. שתבינו בשלושה שבועות הוא עלה כמעט 800 גרם במשקל ואני לא הבנתי אתמול בשקילה איך עליתי כל-כך הרבה בשלושה שבועות עד שהבנתי אחרי הביקור אצל הרופא שזה לא אני זה הוא
. בתחילה ההריון לא העירו לי על עובר גדול זה התחיל בשקיפות אצל צלאל. לפני שלושה שבועות הרופא שלי הסכים עם צלאל שהוא גדול בשבוע. עכשיו הוא כבר גדול בשבועיים. גם צלאל וגם הרופא שלי מעולים באולטרסאונדים. בהריון של הקטנה הוא עשה הערכת משקל ואחרי כשבוע היא נולדה בדיוק לפי המשקל שהוא אמר עם העליה היחסית. גם לחברות שלי הוא עשה הערכות משקל תואמות לחלוטין ללידה וזו אחת הסיבות שאני ממשיכה מעקב הריון אצלו ולא עוברת לרופא אחר למרות שכל ביקור אצלו שורף לי אחה"צ שלם גם כשאני הראשונה בתור
. העמסת סוכר שלי ב-50 יצאה תקינה. טוב אז אמרתי שנרגעתי פחות או יותר כמה שאפשר עוד שלושה שבועות נראה מה הוא יגיד.

עדיקים

Active member
ונייטי לגבי תינוקות נוחים

קישטה מרפי קודם כל. אני מאוד מקווה, מגיע לי תיקון אחרי הקטנה שהיתה לא קלה בכלל בהתחלה.

הדה

New member
לא מכירה עוברים קטנים

הכי "קטן" היה בדיוק בתל"מ טיפונת מעל 4 ק"ג... הכי גדול הגיע לכמעט 5 ק"ג בשב' 42... שנינו אנשים גדולים והתינוקות שלנו נולדים ארוכים מאוד (הקטן 56 ס"מ הגדול 58, כי זה היה אורך הסרגל יומיים אח"כ הגיע ל60 ס"מ...). את כולם ילדתי בלידות רגילות. לרוב בנים גדולים מבנות... (ובינתיים גם השלישי שלי היה בן, ששכנעתי לצאת לפני התל"מ והוא הגיע ל4.140 ק"ג...אם היה מגיע לשב' 42 היה עובר את ה5 ושובר את השיא בחדר הלידה, זה שהשאיר אחריו אחיו האמצעי) מהסקירה המוקדמת דיברו איתי על תינוק גדול בכל אחד מההריונות. לא הייתי סכרתית גלויה או סמויה (בתינוק הבאמת גדול ערכו העמסה מלאה לפני שאישרו לי להכנס לחדר לידה), אבל אין דרך להתעלם מגנטיקה (אבא מעל 1.90 אמא מעל 1.70). אם זה מאוד מטריד אותך את יכולה לאמץ שינוי בתפריט והפחתת סוכר לבן / קמח לבן. להזיק זה לא יזיק.

עדיקים

Active member
תודה ../images/Emo140.gif הסוכר שלי תקין לחלוטין ומכיוון

שבהריונות אני גם ככה קשה עם אוכל אין סיכוי שאני ישנה את התפריט שלי. גם אנחנו גבוהים ואין ספק שהגנטיקה היא חלק בעניין. גם הקטנה נולדה באחוזון גבוה מבחינת גובה אבל בבדיקות אף פעם לא היתה גדולה כמו שאומרים לי עכשיו אז קצת נלחצתי. כמו שכבר כתבתי הרגעתן אותי מאוד.

למעלה