עוברת ללונדון

shebrew

New member
עוברת ללונדון

טוב, אז אני עוברת ללנודון ביום חמישי הבא בחסות ויזת TIER 1. יש לי שתי הצעות מגורים ואני לא יכולה להחליט בינהן, אולי משהו יוכל לשפוך לי קצת אור בעניין. אז מחד יש חדר זוגי בבית ויקטוריאני גדול (4 חדרי שינה) ב Upton Park עם 2 שותפות ב - 400 פאונד כולל הכול לחודש. מצד שני יש חדר לא גדול בדירה לא גדולה (2 חדרי שינה) בקומה שלישית של a purpose built block ב Sheperd's Bush עם שותפה אחת ב - 500 פאונד כולל הכול לחודש. לשתי האופציות יש כמובן, מגרעות אבל בשיקולכם תתחשבו בבקשה בעובדה שבחודשים הראשונים לשהות שלי, מירב מירצי יהיה נתון לחיפוש עבודה... אם לא העובדה הנל הייתי הולכת על האופציה היפה והנוחה יותר אך המרוחקת יותר מהמרכז. אני יודעת שקשה לענות על זה, אבל אני אשאל בכל זאת - האם זה סביר מצידי להניח שרוב הסיכויים שרעיונות העבודה והעבודה עצמה תהיה בסופו של דבר במרכז ולא במזרח לונדון? במיקרה כזה כדאי לי ללכת על האופציה השניה.. בקשה נוספת היא - אם אתם מכירים אתרים טובים לחיפוש עבודה בלונדון... אני כניראה הבן אדם הכי לא חכם שאי פעם קיבל את ה TIER 1, כי - לא הצלחתי למצא את טאגליינס (מה שזה לא יהיה...) בפורום.. המון תודה מראש, אירה

eyshap

New member
קודם כל ברוכה הבאה

לא גרתי מעולם באף אחת מהשכונות שאת ציינת, שפרדס בוש כמובן נהנית מהעובדה שפתחו שם קניון ענקי, מה שהופך אותה גם לעורק תחבורתי טוב, וגם למקום טוב לאכול ולקנות. בדרך כלל ישראלים אוהבים לגור טיפה יותר צפונה, אם כי אני חושב שאפשר למצוא היום אותנו בכל מקום, אני גם התחלתי את החיים בלונדון בחדר בתוך דירה, זה כיף בעיקר בחורף כי זה עוזר למצוא חברים בתקופה החשוכה והקרה הזאת. לגבי עבודה, יש אתרים כלליים כמו gumtree או monster אבל יש גם אתרים קצת יותר יעודיים לפי התחום שלך, למשל בתחום התקשורת יש את grapevine את mandy ועוד רבים אחרים בהצלחה

TrigATUSA

New member
חד משמעית הייתי הולך לפי מי שקרוב יותר ל TUBE

לפחות בהתחלה זה מאוד מאוד מקל את החיים ואת רוצה להיות כמה שיותר קרוב למרכז בזמן שאת מחפשת עבודה גם בגלל שיותר נחמד וקל לחפש עבודה עם המחשב הנייד מבית קפה נחמד עם אינטרנט חינם - ורוב אלה נמצאים במרכז לדעתי הנחת העבודה שלך צריכה להיות שממילא ברגע שתמצאי עבודה רוב הסיכויים שתרצי לעבור דירה, כי תרצי לגור יותר קרוב למקום העבודה ברוכה הבאה ללונדון, אנחנו כאן בשבילך :) מה התחום שלך? אתרי העבודה הטובים נוטים להיות בעלי מיקוד לפי מקצוע

shebrew

New member
יש לי תואר שני בלימודי מזרח אסיה

תואר ראשון ביחסים בינלאומיים. וניסיון בתחום התיירות. אני לא יכולה להיות בררנית.. בכללי אני מחפשת עבודה אדמינסטרטיבית שקשורה לשפות..אם משהו שומע על משהו.

TrigATUSA

New member
אני חושב שיש לא מעט סוכניות שמעסיקות

עובדים זמניים חברות פונות אליהם כשהן צריכות מישהו שאופן זמני, ולפעמים יש הזדמנות לעבור למשרה קבועה בחברה אני יודע שזו דרך טובה למצוא עבודה מהר, בזמן שמחפשים משהו יותר קבוע החברה של עובדת עם סוכנות בשם ROBERT WALTERS אבל יש עוד הרבה אחרות המליצו לי גם עם BROOK STREET

forglemmigej

New member
זה לא קצת אומץ לב להגר עכשו

נשמע שאת ממש תמימה לא שמעת שיש משבר כלכלי אדיר בכל העולם כולל לונדון
הרי למה אדם עובר למקום אחר בדרך כלל לשפר את תנאי חייו (תהא זו אהבה , עבודה מדליקה, מזג אויר טוב) איך בדיוק את רואה את עצמך במצב היום משפרת עֲמָדוֹת? גם אם יש מקצוע אטרקטיבי זה לא מבטיח כלום כי יש מליון מתחרים על כל משרה ומקומיים שיש להם עדיפות לשונית ותרבותית. הערים הגדולות באירופה היום הן לגמרי לא מה שחולמים עליהן רובן מוצפות במהגרים רבים ממדינות מתפתחות , הערים אינן נקיות וחלקן נראות כמו קהיר ביום רע , יוקר החיים גבוה מאד הרבה אנשים צעירים חזרו לגור עם ההורים, כן, כן זו לא רק תופעה ישראלית מי שיש לו קצת זלוטים ביד בורח החוצה זה מה שמצפה לך ,ללכת לגור עם שותפים בדירה עכשו וכל המשכורת תלך על שכר דירה , תחבורה שלא לדבר על האוכל האיום ונורא בבריטניה מה הרווחת בעצם איך שיפרת את עצמך..אלו מחשבות שעולות לי כל פעם כשאני רואה על עוד מישו שרוצה להגיע לברלין או לונדון.

TrigATUSA

New member
לקחת פטריות הזייה?

כמעט כל מה שאמרת על לונדון, כולל המצב הכלכלי חסר קשר למציאות

forglemmigej

New member
תראה

אתה מביא את ניסיונך האישי של אדם שיש לו שלוש מכוניות מפוארות אחת מהן גראן טורינו, יש לו שלושה בתים אחד בגילפורד כמובן ,השני בדרום צרפת והשלישי בספרד בנוסף יש לו יכטה שמורה במרינה של מונקו ועל כל אלו הוא עובד כסיאיאו בחברת ברוקרים בינלאומית שלא נפגעה כלל וכלל מהמשבר לא כולם יכולים לחיות כמוך אז כדאי שתראה את המציאות במשקפיים פחות ורודות!

מיקרה זה טוב?

כי אין לי רכב אחר. יש לי בית אחד וגם הוא ברובו רק שלי על הנייר ובמימון הבנק. עדיין הסיטי חמה בנושא המשרות. בחמישה חודשים האחרונים אני מכיר חמישה מתוך חמישה (כולל אותי) שחיפשו עבודה ומצאו תוך זמן קצר. כולנו עזבנו משרות אחרות ושיפרנו עמדות. אגב, רשמית ממשלת בראון תגיד לך שאין משבר כלכלי, אנחנו בצמיחה.

גוזליה

New member
ממש לא מבינה מה כולם כל הזמן יורדים על האוכל

הבריטי....בחיי שהוא לא כזה נורא. נכון, ללוכחי עשב (יה רייט
) שכמונו, שרגילים לארוחת בוקר של סלט וחביתה זה נורא מוזר לראות ארוחת בוקר עם נקניקיות ושעועית
, אבל השלם לחלוטין גדול מסך חלקיו- יש כלכך הרבה סוגים שונים של אוכל בבריטניה, על אחת כמה וכמה בלונדון, ורובו זול עד זול מאוד. מעבר לעובדה שלבית שלך את יכולה לקנות איזה מצרכים שאת רוצה, ואחרי שהשלמת עם הטרגדיה הנוראית של אובדן הגבינה הלבנה והקוטג' הנורמלי- הכל אותו דבר (ואפילו יותר טוב, הפירות והירקות ברובם פשוט נהדרים, מוצרי חלב בשפע, בשר מכל סוג שאפשר לחלום, ועוד לא התחלתי לדבר על כמה קל להשיג פה דברים כמו מזון אורגני מוכן לתינוקות וכו'...). חוצמזה שסאנדיי רוסט זה אחד הדברים הטעימים שיש, ולא התחלתי אפילו לדבר על סוגי הבירות השונות המעולות שיש פה. וקהיר? לונדון?? מתי פעם אחרונה היית פה?? אני מסתובבת בחלקים רבים ושונים של לונדון, גם בשכונות שנחשבות לשכונות יותר של "מהגרים"- והרוב נקי, נעים, משולט...נכון שיש שכונות מגעילות, אבל זה אין בישראל? ואני ממש לא מסכימה איתך לגבי המסקנה הכללית- אנשים יכולים לעשות שינוי כשהם בסטטוס מסויים בחיים שלהם (צעירים, בהתחלת/בלי משפחה)- אחרכך זה הולך ונעשה יותר ויותר ויותר קשה (לא בלתי אפשרי, אבל הרבה יותר קשה ולפיכך הרבה פחות יישים). אז הסו-קולד הקרבה שהיא תעשה עכשיו (לגור עם שותפים, שמסכימה איתך שזה באמת לא גליק גדול אבל לא ממש סופר טרגדיה) בשביל הסיכוי (גם אם קטן, אבל לגמרי קיים) של לשדרג את החיים שלה בהרבה- לדעתי שווה את זה. ולא הלך? שרפה כמה חודשים, הלכו לפח כמה שקלים/פאונדים, אבל לפחות ניסתה. ישראל תמיד תחכה לה. לונדון לא, כדבר המשוררת. ואגב לא שהמצב בארץ טוב בהרבה...אני קוראת הרבה בלוגים של אנשים שחזרו לארץ ומבכים את הרגע, ומדברת עם חברים בארץ שמדווחים שהמצב לא כזה מזהיר.

forglemmigej

New member
תשובות

בקהיר הייתי לפני הרבה שנים לא נראה לי שהשתנה שם המצב (למרות מה שבני ציפר אומר
) בלונדון הייתי בשנת 2004 וגם כמה פעמים לפני כן בהרבה מקומות רואים המון אנשים עם רקע אתני שונה אפשר להתעלם ולהגיד שהם לא שם ושלקחתי פטריות אני ראיתי אותם. בנוסף אני חיה באוירופה לא מאתמול הייתי בהרבה ערים גדולות לא פעם ולא פעמיים רובן נראות אותו דבר היום ולא לא לקחתי עוד מנה של פטריות. כאשר אני מדברת על אוכל או מטבח מקומי הכונה למטבח האתני ולא שאפשר להשיג מאכלים אקזוטיים אחרים אפילו בכפר שלי בסופר אפשר למצוא קוסקוס, בורגול, טחינה וחומוס ואפילו טורטיה וכל סוגי האוכל מתאילנד, יפן , סין, טורקיה יש לזה שוק אז מביאים את זה זוהי לא הנקודה כאשר אני מדברת על מטבח מקומי הכונה לסוגים שונים של מאכלים שלכולם יש טעם של אפונה ירוקה ככה אני הרגשתי את האוכל הבריטי. כשמישהו מהגר ואין לו מי יודע מה רזרבות ולא עבודה מובטחת הוא נמצא בתחתית הסולם בשלב הראשון לגמרי הוא לא יכול לבוא עם דרישות הוא צריך לחיות במינימום .ולבטח לא להיות שכן של לב לבייב . בכל עיר גדולה כקטנה יש מקומות יפים הענין הוא מה התמונה הכללית של העיר אם למשל אקח את המבורג לדוגמא זוהי עיר הכי מזעזעת שהייתי מעודי ההרגשה הכללית היא להיות בקונצרט של רמשטיין בפול בסים יש שם גם מקומות יפים אבל הרקע הכללי היא של עיר חסרת השראה ודיכאונית. אני באופן כללי לא אוהבת ערים גדולות הן עושות לי כאב ראש ואין לי ענין לראות נחילי בני אדם הולכים ממקום למקום , הצגות מעולם לא ענינו אותי לקונצרטים או הופעות אני יכולה ללכת גם כשאני לא בעיר גדולה הכל נגיש ולא שיש הרבה מה לראות היום במסגרת הריאנה, בריטני, ביונסה (למה כולן מופיעות עם שם פרטי בלבד
) אני לא השוותי בכלל את החיים בלונדון לישראל אלא עצם הרעיון להגר במצב הנוכחי היום.

גוזליה

New member
אני לא אמרתי שומדבר על פטריות...

את מייחסת לי אמירות לא לי
הפטריות פה מאוד טעימות, אגב, וגם לא נורא יקרות. שוב חוזרת על מה שאמרתי: את לא יכולה לצאת בקביעה כמו "האוכל האנגלי חרא" ולא לעמוד מאחוריה. לא, האוכל האנגלי הוא לא חרא. הוא שונה מאוד ממה שהחיך הישראלי רגיל אליו, אבל הוא ממש לא מחורבן. ולא צריך להיות לב לבייב בשביל לעשות פה קניות בסופר- זו בדיוק הפואנטה. מה שהמשכורת שלך קונה לך בישראל, ומה שהמשכורת שלך קונה לך כאן- אין מה להשוות בכלל. אז גם אם מישהו מגיע עם מעט כסף, והוא בתחתית הסולם וכו' וכו'- למה שיאכל את האוכל הבריטי? זה אומר שהוא צריך לאכול בחוץ- מותרות שלמהגרים בתחילת דרכם אין. מהגרים בתחילת דרכם הולכים לסופר, קונים מצרכי בסיס, ועם זה מסתדרים. ואת מדברת על המבורג- לונדון היא לא המבורג. וזה שאת לא אוהבת ערים גדולות- אוקיי, אבל זה עדיין לא סיבה למישהו לא לנסות את מזלו. יכול להיות שהיא כן אוהבת ערים גדולות, אבל מכאן ועד להשוות את לונדון לקהיר המרחק רב גדול ועצום. יש המון מה לעשות בעיר גדולה חוץ ממלכת להופעות של ריהאנה. אז אולי אין לך את הירוק כשאת פותחת את החלון (לי יש, אגב, ואני לא חיה באיזור יוקרתי בכלל של לונדון- זה אחד הדברים היפים שבה- רובה מאוד ירוקה, לפחות ברמת הדשא/שיחים ושות'), אבל יש בה המון המון המון אפשרויות. (סתם מתוך תהייה- מה כבר האפשרויות שקיימות לאנשים צעירים המעוניינים להתבסס בחייהם במקומות שאינם עיר גדולה? לגדל פרות ועיזים? לעבוד בחנות המקומית?
) וזה לדעתי מה שהכי חסר לאנשים היום, וזה מה שגורם להם להגר. האם זה אומר שלהגר זה פתרון אולטימטיבי, שמתאים לכולם, ושעל בטוח יצליח? ממש לא!!!! זה קשה, תמיד אמרתי את זה- מנטלית, כלכלית, פיזית, חברתית
- זה פשוט קשה קשה קשה. אבל, אם זה מצליח- זה יכול לשדרג את רמת החיים בצורה יפה מאוד, בניגוד למצב הנוכחי בישראל. אז למה לא לנסות?

TrigATUSA

New member
ולהוסיף על המצב הכלכלי

חן חן שפרטת באופן מסודר את כל מה שלא היה לי כוח וזמן לכתוב, אבל אני מסכים עם הכל לגבי המצב הכלכלי - לפחות בלונדון, המצב הכלכלי בכלל לא אחיד. במגזרים מסויימים יש תחושה שהרע ביותר מאחורינו, ויש לא מעט חברות ששוכרות, ושוכרות הרבה (למשל, החברה שלי, אבל ממש לא רק). אישור נוסף היה עונת המכירות של החגים שהייתה טובה מאוד לחברות מסויימות, ומכירי השכירות ששוב התחילו לעלות. ככה שמצב שוק העבודה אולי לא מזהיר אבל בוודאי לא גרוע באופן אחיד, ויש תחומים שבו מצב הסוג בסדר גמור.

forglemmigej

New member
את באמת חושבת שמי שחי בכפר עובד בכפר

לרוב האנשים יש רכבים את יודעת והם נוסעים לעבוד איפה שהם עובדים או ברכבת או באופניים . כפר זה לא כמו בסיפורים של הכ אנדרסן יש בכפר שלי שני מגרשי טניס, מגרש כדורסל, שני מגרשי כדורגל, מכון כושר , נהר , אתר קמפינג , שני סוֻפֶּרִים, ספריה, חנות גבינות, עודכמה חנויות קטנות , פונדק , שני סוכנויות נדלן ,כמה בתי ספר וגני ילדים , בית אבות, שלושה אוטובוסים , רכבת כל עשרים דקות לכל המדינה , כמה תעשיות קטנות, הרבה אנשים בנו בתים יפים לאחרונה ובתוכנית לעתיד הקרוב זה לצרף את הכפר לעיירה הקרובה . הרבה משפחות צעירות מגיעות כי יש מרחבים לילדים ואפשר לבנות בית גדול והמסים נמוכים מי בכלל רוצה לחיות בג'יפה של עיר גדולה אני מבלה עכשו פעמיים בשבוע בנסיעות לאוניברסיטה בעיר הבירה של יוטלנד ושונאת כל שניה של שהות שם. בנוסף מקום העבודה שלי הוא חברה בינלאומית וממוקמת כעשרים דקות בלבד מהבית. אני חושבת שלישראלים אין מושג מהם חיי כפר באירופה לפחות מי שלא חי שם. במחשבה שניה הכ אנדרסן כתב על חיים בעיר בעצם..

גוזליה

New member
והקשר למה שכתבתי הוא...?

טוב שנטפלת לדבר הכי קטן שכתבתי מכל שני הפוסטים הלא ממש קצרים, ועל זה את מדברת. את כן מדברת בעצם על חיים בעיר הגדולה (לעבוד) ורק לגור מחוץ לעיר. נו אז מה עשית בזה? שמת לחם בפיתה?? כך או כך זה לא משנה את העובדה שלונדון היא לא קהיר האוכל פה לא כזה איום ונורא ולהגר זה לא כזו אופציה איומה. אולי אפילו להיפך...

לונדוניסטן

בהחלט בלונדון יש אחוז גבוה יחסית של מוצאים אתניים מגוונים. אמא שאני מכיר התלוננה לאחרונה שבבית הספר הקרוב אליה יש 60% גודג'רטים והיא מוטרדת שהבן הפונג'אבי שלה יהיה במיעוט.

גוזליה

New member
בחיי.

פירות יער טריים ומשגעים, ענבים טעימים, עגבניות טעימות (צריך לדעת לבחור, עם זאת, כבר נפלתי על כמה סוגים מזעזעים)- לא הכל כמובן, יש כמה ירקות ופירות לא מדהימים, אבל ברובם המכריע- בחיי שפשוט נהדרים.

למעלה