עוברת ללונדון ...

moranroz1

New member
עוברת ללונדון ...

שלום אני עוברת עם בן זוגי ללונדון בעוד כחודש .... אשמח אם מישהו יכול לתת לי המלצות היכן ניתן למצוא עבודות כאופר,בייביסיטר או בתחום האדמניסטרציה - כרגע אין לי אזרחות... אבל אשמח להמלצות... יש לי ניסיון בשני התחומים ואשמח להשתלב בהם ופחות בעבודת מכירות... תודה :)

גוזליה

New member
שלום מורן, חסרים קצת פרטים...

בת כמה את? האם יש לך ויזת עבודה? מה היכולות שלך באנגלית? לכמה זמן אתם עוברים? המצב בשוק העבודה כאן הוא כמו בכל העולם (מיתון), ולא תמיד קל למצוא עבודה. אם יש לך ויזת עבודה, פשוט תתחילי לחפש- יש אתרים בהם מפורסמות משרות (REED ו-MONSTER הן שתי דוגמאות שקופצות לי לראש) וסתם לידיעה כללית- המשכורות שמפרסמים כאן הן בד"כ משכורת שנתית ולא חודשית (כלומר, יאמרו לך שלמשרה זו וזו השכר הוא 20K£ לשנה לצורך העניין), ואם לא בפורמט הזה אז בפורמט של לפי שעה (למרות שרוב המשרות הן לא כאלו). באיזה איזור של לונדון תגורו? שיהיה בהצלחה

moranroz1

New member
תודה .. אז הנה קצת פרטים

אני בת 23 , כרגע אין לי ויזת עבודה אני מקווה שהדבר ישתנה .... יש לי רמה גבוהה באנגלית ואני מתכננת לעבור לשנה . מבחינת דירה אני עדיין לא יודעת איפה נגור . אני בעיקר מחפשת מקומות שמשפחה יהודית מפרסמת לחיפוש אופר,בייביסיטר... או מלצרות , עבודות מכירה יש פרסום בכלללל מקום אבל לדברים האלה לא נתקלתי במודעות/פרסום... אשמח לעזרה בכיוון הזה.. תודה בכל מקרה על המענה

גוזליה

New member
אם את מתכננת להגיע ללא ויזת עבודה

קחי בחשבון שתוכלי לשהות כאן רק 3 חודשים, ולא לעבוד. אם כן תעבדי/תשהי מעבר למה שמותר לך- את עושה זאת באופן בלתי חוקי, ואת צפויה לעונשים הקבועים בחוק (כולל גירוש, אם תתפסי). אף מעסיק שפוי כאן לא ייקח אותך לעבוד ללא ויזת עבודה מתאימה (המצב קשה גם לאנשים שהם בריטיים, שלא לדבר על אנשים עם ויזה, אז אנשים בלי ויזה- בכלל, וזה גם קנס למעסיק הפוטנציאלי שלך.נכון, יש כאן אנשים שעובדים ללא ויזת עבודה- וזה בד"כ בתנאים מחפירים ובמשכורות רעב, שלא לדבר על התנערות מוחלטת של המעסיקים לכשהעובדים נתפסים ואז זה את מול השלטונות). אם תשיגי אשרת שהייה המאפשרת עבודה ואת מחפשת איזורים יהודיים/ישראליים- יש שכונות, בעיקר בצפון מערב לונדון, שהן יהודיות/ישראליות באופיין (גולדרס גרין, הנדון, פינצ'לי וכדומה) בהצלחה.

dudy1979

New member
הכל נכו,ן רק ויזת תייר עד כמה שידוע לי

היא עד 6 חודשים (לפי שיקול דעת פקיד ההגירה). האם לבן זוגך יש ויזת עבודה? אם כן ואתם נשואים / גרים ביחד שנתיים ויכולים להוכיח את זה, את יכולה גם לקבל ויזת עבודה.

moranroz1

New member
ממש צריכה עזרה

כמו שציינתי קודם לבן זוגי יש עבודה שם ויש לו דרכון (חושבת שציינתי ) , תכננו להתחתן לא כרגע אבל מהנסיבות כנראה נתחתן עכשיו . אנחנו בני זוג כבר 4 שנים , העניין הוא שרוב הזמן הוא היה בצבא אח"כ טיילנו ביחד כמעט שנה ולאחרונה גרנו בדירה מתחת להורים שלי , לכן לא היו לנו חשבונות וכלום משותף .... העברנו כסף להורים על חשמל וכו' כי זה משק ואין הפרדה... אני רוצה לעבוד חוקית בלונדון , אני רוצה להמשיך את החיים שלי איתו הבעיה שאני לא יודעת איך לעשות את זה... מהשגרירות רוצים מסמכים שאין לי ולא כי אנחנו לא ביחד .... מה אפשר לעשות ?.. והאם אפשר להתחתן גם בבריטניה? אמרו לי בשגרירות שלא ולא הבנתי למה ... חבל לי שלאנשים שרוצים לעשות הכל חוקי ואמיתי לא מאפשרים .... אשמח לכל עזרה שהיא , תודה

גוזליה

New member
לא, לא ציינת שום פרט לגבי בנזוגך.

"יש לו דרכון"- אזרחות בריטית? אזרחות של אחת ממדינות האיחוד? (יש לזה משמעות לנושא החתונה, למשל). וקצת בלבלת אותי-אמרת שאתם מתחתנים? או שלא? ואם את אומרת שהחלטתם להתחתן בכל מקרה ע"מ להקל על כל הפרוצדורה הזו- אז איפה הבעייתיות?

moranroz1

New member
תשובות

יש לו אזרחות ודרכון גרמני , אנחנו מתכננים להתחתן אבל לפי מה שהבנתי משגרירות בריטניה בארץ , אנחנו לא יכולים להתחתן שם ואם נתחתן לא בטוח שאני יקבל אשרת עבודה. לא הבנתי איזה מסמכים אני צריכה ואיך כן אפשר שהכל יתבצע חוקי. אני רוצה להיות איתו שם ובגלל שזה שנה אני יצטרך לעבוד , השאלה איך עושים את זה?... חיפשתי אפילו עורכי דין כל דבר ואין לי מאיפה לקחת תשובות . מה שאמרו לי בשגרירות לא ממש מובן , הם דורשים מסמכים של השנתיים האחרונות וכמו שאמרתי אין לי .

moranroz1

New member
לפי מה שהשגרירות אומרת זה לא בטוח קביל

כרגע הוא כנראה לא יכול לצאת מלונדון הוא מחוייב שם ויש לו חופש רק אחרי שלושה חודשים , אבל הבנתי מהשגרירות שגם אם אנחנו מתחתנים בארץ אז זה לא קביל - אני לא אקבל אישור עבודה שם ... השאלה איך אפשר לעשות את זה?.. . אני יכולה להביא מכתב מהעבודה שלו , מכתב מהמכללה שאני מתחילה בעוד שנה ... אבל אין לנו חשבונות משותפים .. אז אני צריכה למצוא דרך לעבוד חוקית ,... אם הייתי יודעת שבאמת יתנו לי אחרי שנתחתן בארץ אז הייתי מחכה שלושה חודשים ואז היינו עושים חתונה פה..

גוזליה

New member
גם לא אמרת שהוא כרגע גר בלונדון והוא בכלל לא

בארץ
אי אפשר לתת תשובה נורמלית אם את לא נותנת את התמונה המלאה, וכל פעם מוסיפה פרט פה פרט שם.... בדרך בה הצגת את זה אתם מתוכננים עוד מעט לעבור, ושניכם כרגע נמצאים בארץ. לאור הנתון המאוד חשוב הזה- ברור שלא יסכימו לכם. תחשבי איך זה נראה לשלטונות שם... מצטערת, אולי מישהו אחר יוכל לחשוב על פתרון יצירתי. שיהיה בהצלחה.

moranroz1

New member
מצטערת

רק לפי מה שאמרת אם נתחתן בארץ ואז אני יגיש את הטופס הזה בבריטניה צריכים לאשר?.. מצטערת ששיגעתי והמון המון תודה...

eyshap

New member
באנגליה צריך להגיש בקשה מיוחדת

אם אחד מבני הזוג הוא לא מהאיחוד, במקרה שלי ושל אישתי פשוט התחתנו בקפריסין. זה בתוך האיחוד, ואין להם שום בעיה אם יותר מדי בירוקרטיה (אבל עדיין צריך לעשות את זה נכון) יש כמה אנשים שמתמחים בלארגן חתונות כאלו בישראל, אבל רק אישתי יודעת מי אלו...

moranroz1

New member
תודה אז בעצם ..

זאת אומרת שאני יכולה להגיש בקשה להתחתן בלונדון ? לפי מה שאתה אומר אם הבן זוג שלי כן בעל אזרחות של האיחוד ואני לא אנחנו יכולים להתחתן בקפריסין וככה אני אקבל אשרת עבודה? זה מה שאתם עשיתם ?

eyshap

New member
לא בדיוק

אני כבר חייתי בלונדון עם אישור עבודה כשפגשתי את מי שהפכה להיות אישתי (שהיא אזרחית בריטית וישראלית). אבל כשרצינו בהתחלה להתחתן באנגליה דרשו מאיתנו להגיש בקשה כיון שאני לא אזרח האיחוד, ולהגיש את הבקשה בלבד עלה 300 פאונד, אז העדפנו לקחת את הכסף ולנסוע לקפריסין ולהתחתן שם. אחרי שהתחתנו בקפריסין שילמנו קצת אקסטרה כדי לקבל עוד כמה עותקים עם חתימה נוטריונית באנגלית, ועם זה הלכנו למשרד הפנים האנגלי להירשם כנשואים. באופן מצחיק למדי בגלל שבן זוגך המיועד הוא אזרח האיחוד, אבל לא של אנגליה, יהיה לך אפילו יותר קל (מניסיון של חבר שלי שהתחתן עם ליטאית) בכל מקרה בשביל להתחתן בקפריסין בן זוגך יצטרך לקחת כמה ימי חופש...

spm25

New member
אני מצאתי דרך מכה

יש להם שם אחלה הצעות אם בא לך אני אשלח לך איזה לינק שיש לי להרשם ואז ישלחו לך את כל הפרטים

למעלה