עוברים לסין!

lena1982

New member
עוברים לסין!

שלום! אני ומשפחתי עוברים לסין בקייץ הקרוב, לשנז'ן. יש לי הרבה שאילות בנוגע לחינוך ,בריאות,דיור ועוד.. אשמח אם תוכלו לענות או לכוון אותי לפורום הנכון. תודה מראש.

nitzano

New member
תשובה ראשונה: כן, אבל יש עוד.

מקווה שעניתי על השאלה. אפשר לעבור לשאר השאלות

niliha1

New member
היי!

כיף לדעת שיש עוד אנשים שעוברים לסין! גם אנחנו מתוכננים לעבור לשנז'ן, והגעת לפורום הנכון. את מוזמנת להתחיל לשאול :)

lena1982

New member
צהריים טובים!

צהריים טובים! באיזה אזור כדי לחפש דירה בשנז'ן? האם יש מסגרת חינוכית לילד בן 2.5? שירותי בריאות- איך זה הולך? תודה לך מראש!

niliha1

New member
היי

אני עדיין בארץ, אבל לפי מה שבנות אחרות שגרות בסין סיפרו לי, זה שיש כמה אפשרויות לגבי הגנים. יש גנים אמריקאיים שהם מאוד יקרים, ויש להם חופשות מאוד הזויות.. ז"א, שבממוצע יוצא שהגן האמריקאי, נמצא בחופשות חצי שנה. יש גן סיני, שיש שם המון "זרים" (ישראלים, ועוד ילדים מכל העולם), והם יחסית זולים לעומת גנים אחרים. הישראליות ששמו שם את הילדים, מאוד מרוצות מהגן הזה, והגן הזה כמעט ולא יוצא לחופשות. לומדים בגן סינית ואנגלית, והם עובדים יום מלא עד 17:00. לגבי דירה, אני יודעת שכל הישראלים מרוכזים בשכונה שנקראת שקו. קחי בחשבון שדירה של 4 חדרים, בממוצע תעלה לך 5000RMB (כ2500 ש"ח) ואפילו יותר. לגבי ביטוחי בריאות, גם אני עדיין מחפשת. יש ביטוח מהכללית שכמעט ולא מכסה כלום (הוא מכסה רק מקרי חירום), ויש את ביטוח דיוויד שילדס, שמכסה ה-כ-ל אבל מאוד יקר (נתנו לי הצעת מחיר של 500 יורו לחודש לכל המשפחה) בעקבות מה המעבר? לכמה זמן אתם עוברים? את חיפאית במקור? אנחנו מהקריות.. את מוזמנת להשאיר לי אימייל בהודעה פרטית :)

niliha1

New member
אגב

לי יש 2 ילדים. אחד בן 3 והשני בן שנה וחודשיים..

happydog23

New member
אתן מוזמנות לשאול שאלות

רק שימו לב שהרבה נושאים כבר עלו פה בעבר, אז כדאי לעשות חיפוש קצר בנושאים נפוצים, במיוחד בנוגע לשנג'ן. אם לא מוצאים אז נשמח לענות על כל שאלה (במיוחד מאחר והחיפוש של תפוז הוא ממש לא גוגל).

lena1982

New member
אמתי שחיפשתי..

אמתי שחיפשתי לפני ששאלתי, אבל מצאתי דברים לא כך קשורים לשאילותי. כיוון שהנושאים אלו כבר בעבר אולי אפשר להפנות אותי לקישורים הנכונים,כדי לא לחזור על אותם נושאים. תודה :)

niliha1

New member
שלחתי לך אימייל

ואני אשמח לענות לך שם על כל מה שאני יכולה.. גם אני שאלתי את השאלות ששאלת והצלחתי לקבל מענה מהבנות המקסימות. בגדול, הכי טוב לנסוע לשם לשבוע כמה חודשים לפני המעבר, כי אין טוב יותר מראות עיניים :)

happydog23

New member
האמת היא שגם אני חיפשתי ולא מצאתי

אז פשוט תשאלו
טיפ לשאלות: תמשיכו את הכיוון הנוכחי - להשתדל למקד אותן ככל האפשר, כי קשה (ולפעמים אין כוח) לענות תשובות ארוכות וכלליות.

niliha1

New member
אגב, מצאתי קישור מאוד שימושי לגבי מציאת דירות

בשנז'ן. http://www.shenzhenrent.com/listall.asp?Page=3&type=tuoguan&rentorsale=rent&office= יש שפ הכל מהכל - כולל מחירים ותמונות. שווה :)

niliha1

New member
תודה!

נראה אתר טוב! אני אתקשר אלייך מחר במהלך היום, בסדר? :) לילה טוב, ושבוע מקסים :)

נילי,האתר הזה לא כל כך שימושי

רוב הדירות שמפורסמות שם כבר הושכרו ומה שנשאר כבר לא עולה את המחיר שצויין שם. אגב,דירה אפשר למצוא תוך כמה ימים.כי המבחר מאוד גדול וב99% הדירות פנויות וכניסה לדירה יכולה להיות כבר בחתימת החוזה. ככה שזה נחמד לקבל מושג על הדירות רק צריך לקחת בחשבון שמה שאת רואה באתר די רחוק מהמציאות

כי הם מפרסמים דירות שכבר הושכרו או מחיר שממש

לא רלוונטי (נמוך בהרבה) ואז כשאת יוצרת איתם את הקשר הם אומרים לך שהמחיר שונה או הדירה כבר הושכרה.ואז מתחילים לשגע אותך לראות כל מיני דירות אחרות יפות הרבה פחות ויקרות הרבה יותר

היי לנה../images/Emo13.gif

אנחנו גרים בשנז'ן כבר שנה וחצי. את מוזמנת לשאול,אבל עדיף במסר כי אני לא מבקרת כאן הרבה

למעלה