עוברים למילאנו

akivato

New member
עוברים למילאנו

שלום שלום, אנחנו עוברים למילאנו בקיץ הקרוב (יולי-אוגוסט) - עבודה. הרכב משפחתי: שני ילדים בגיל גן, אבא ואמא. מחפשים דירה: באזור bande nere באזור הקהילה דירה עם שני חדרי שינה לפחות, עדיפות למרוהטת. שאלות פתוחות: מיסוי, איך זה עובד? יש מיסוי על שווי רכב? ביטוח לאומי של איטליה? מס אזורי? מס מוניציפאלי? יוקר מחייה - אני יודע שיקר. אבל אי אפשר ללכת עם זה למעסיק (לצורך התאמת שכר) אני צריך פרמטר צפיד יותר. למשל בתל-אביב חייתי עם 1000 שקל בשביל אותה רמת חיים באיטליה אני צריך 1343 שקל. אשמח לעזרה בכל אחד מהדברים לעיל. תודה ורק טוב.

גוזליה

New member
היי AKIVATO, ברוכים הבאים לפורום../images/Emo140.gif

ממליצה קודם כל לנסות ולשאול בפורום איטלקית ותרבות איטליה http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=919 אולי יהיו להם תובנות לגבי התאמת שכר: מומלץ להסתכל על הגדרת התפקיד שלך באתרי חיפוש עבודה ולפי זה לעשות התאמת משכורת, לא לפי גובה המחייה- כי זה לא ריאלי. וכמובן מקפיצה בשבילך את השאלה לעוד תובנות. בהצלחה!

akivato

New member
תודה על התגובה - התאמת שכר

למה להתאים לפי הגדרת התפקיד? ספציפית אני מגיע מעולם היי-טק שמאוד לא מפותח באיטליה, רמות השכר מחיפוש בglassdoor נמוכות מישראל מחד. אך ברור שמילנו יקרה מאוד בהשוואה לכל עיר בארץ... אשמח לכל תגובה.

גוזליה

New member
אם במגזר מסויים

נניח, סתם, לצורך הדיון, סנדלרים בארץ מסויימת- מרוויחים משכורת ממוצעת של 2,000 יורו בחודש. הטובים מאוד יגיעו ל3.5K, המתחילים יהיו באיזור ה1.5K. מגיע סנדלר מארץ אחרת לאותה מדינה היפותטית. ובארץ ההיא ממנה הוא מגיע משלמים לסנדלרים 8,000 יורו לחודש. כי סנדלראות זה תחום משגשג ויש הרבה אנשים עם נעליים קרועות במדינה ממנה הוא מגיע, ויש שם מחקר ופיתוח מטורף בכל הקשור למסמרים של נעליים. אז הוא רוצה לעבוד בסנדלרות בארץ שאליה הוא עובר. אבל לסנדלרים בארץ ההיא משלמים רק 2,000. 3.5K אם הם ממש ממש טובים. האם מישהו יסכים לשלם לו 8K רק כי זה מה שהוא רגיל בארץ המוצא שלו, שם ענף הסנדלראות מאוד מפותח? ברור שלא. האם את מישהו מעניין שעם 2K הוא לא ממש סוגר את החודש, למרות שהוא בעל מקצוע מעולה? גם, לצערנו, לא. האם העובדה שבמקום X סכום כסף מסויים נחשב לסכום "שאפשר להסתדר איתו" בהכרח אומרת שבמקום אחר גם אפשר יהיה להסתדר איתו, וההיפך? או לחילופין אותו בעל מקצוע ירוויח בכל העולם אותו דבר? ממש ממש ממש לא. וזו התשובה לשאלה שלך. בגלל זה המלצתי לך לראות מה המשכורות הממוצעות בתחום שלך במקום אליו אתה עובר- אתה יכול בתכלס לדרוש כל סכום שעולה על דעתך (לפי יוקר המחייה או לפי מה שבא לך)- הבעיה היא שאם זה לא במסגרת השכר "המקובל" לסוג העבודה שאתה עושה, אף אחד לא ישלם לך משכורת כזו, פשוט כי זה לא ממש מעניין בוסים פוטנציאליים איך תסתדר עם יוקר המחייה המקומי. אני לא גרה במילנו, אז לא יודעת לאמר לך איך תסתדר עם משכורת של X יורואים בחודש, אבל חוזרת על ההמלצה של כל מי שמחפש תשובות לגבי יוקר מחייה: תעשו מחקר. תבדקו באינטרנט כמה עולה סל ממוצע שלכם בסופר, תבררו (אפילו באופן כללי ביותר) על חבילות של טלפון או אינטרנט, תחשוב על מה ההוצאות השוטפות שלכם (כי יש אנשים שחייבים מסעדה פעם בשבוע, ויש כאלו שחייבים לקנות חלקים לרחפת צעצוע פעם בחודש, ויש כאלו שאוכלים רק כשר או רק אורגני) ותנסה לראות כמה הן יעלו לכם שם. פשוט לפרק לרכיבים הכי בסיסיים את הכלכלה החודשית שלכם ואת הדברים שאתם לא יכולים לחיות בלעדיהם, וזו פחות או יותר התשובה שלך
מקווה שעזרתי.

akivato

New member
פרוזה, ממש שירה

סחטיין על הדוגמא. ובעיקר סחטיין על ההשקעה. אבל... ואבל גדול... כל זה היה נכון אילו הייתי עובר למילנו ומחפש שם עבודה, במקרה שלי אני נישלח למילאנו מכאן לעבוד שם, אין לחברה שלי נציגות במילאנו וכמו שאשרת העבודה באיטליה מצריכה - אין אדם בכל איטליה שיכול לעשות את העבודה שאני מתעתד לעשות. אני מסכים שיש צורך לבחון את יוקר המחייה על ידי השוואה מדוקדקת וכל מקרה לגופו, אבל אין ספק שקשה מאוד לכמת בצורה מדוקדקת באמת את עלות המחייה. וכאן המקום לנסיון ולתחושה שיש למי שגר בשני המקומות וחווה ומכיר את ההוצאות הברורות ואת הלא צפויות. וכמובן פרמטרים קשיחים לשם דיון השכר מול המעסיק הינם מאוד חשובים, מידע שניתן להתבסס עליו כשאני דורש שכר מסוים. כמו כן אשמח לקבל מידע לגבי המיסוי בהשוואה לארץ, שווי מס לרכב - קיים דבר כזה? ביטוח לאומי? קצבת ילדים? ביטוח מנהלים,פנסיה,קרן השתלמות - מה מקובל? יש כל כך הרבה מידע שחסר לי.... זה רק מוסיף לתחושת חוסר הביטחון, ולכן אשמח לצמצם את האלמנט הלא ידוע.

גוזליה

New member
אם ככה, אני חוזרת על המלצתי

לשאול בפורום איטלקית ותרבות איטליה, ומצטערת שלא יכלתי לעזור יותר.
.

למעלה