עוברים להולנד- לאפרת

• פותח הנושא danyo
  • פורסם בתאריך

danyo

New member
עוברים להולנד- לאפרת

היי לכולם, אני ואשתי עוברים להולנד בעוד כחודשיים ורצינו לברר כמה דברים. ראיתי שכבר עניתם על זה קודם אבל אני עדיין מבולבל. אשמח אם תענו לי על השאלות: 1. מה לגבי רשיון נהיגה? איך ממירים לרשיון הולנדי/ אירופאי? 2. אנחנו עוברים לאמסטרדם, איפה כדאי לגור? האם יש אזורים ספצפיים שכדאי או שלא כדאי. 3. כמה משכורת צריך כדי לחיות טוב (זוג) בהנחה שאין הוצאות על דירה, חשמל, מים, ארנונה וכו'. 4. מה המשכורת הממוצעת שם? 5. איך אפשר למצוא עבודה לאשתי? האם הראיונות הם באנגלית? 6. מה עוד כדאי לי לדעת לפני שאני מגיע לשם? טיפים יתקבלו בשמחה. המון תודה וסוף שבוע טוב דן

jefrat

New member
שלום וברוכים הבאים

אני אנסה לענות... 1. רשיון נהיגה צריך להמיר לרשיון הולנדי לא יאוחר מחצי שנה אחרי שנרשמתם במשטרת ההגירה. עושים את זה בעירייה המקומית. אתם צריכים להפקיד את הרשיון הישראלי ותקבלו בדואר רשיון הולנדי (לא לשכוח להביא תמונות פספורט). את הרשיון הישראלי הם שולחים לשגרירות ואתם יכולים לבקש אותו חזרה מהשגרירות. כל זה נכון לרשיון לרכב פרטי בלבד (לא אופנוע לא משאית). 2. איפה כדאי לגור תלוי מאוד בהעדפות אישיות, כעקרון עדיף בתוך ה"RING" וגם שם תלוי בהאם יש רכב (חנייה זו בעיה רצינית) ומה חשוב לכם שיהיה בשכונה. באופן כללי אמסטרדם קטנה אבל גם בה יש רצוי יותר ורצוי פחות. 3. בלי הוצאות על דירה וחשבונות, אפשר לחיות בצורה נעימה עם כל משכורת מעל 40-45K בשנה - אבל שוב אפשר עם פחות - השאלה היא ההעדפות האישיות ל"לחיות טוב". מעל והחיים באמת נעימים. שוב... אם אין דירה בסכום הנ"ל. ובהנחה שתחבורה משולמת גם כן על ידי העבודה. ובהנחה שזה לא יותר מ-2 מבוגרים... 4. משכורת ממוצעת - של מי? סטודנט? מנהל שווק עם 15 שנות נסיון? מנקה רחובות? קשה לי לענות 5. יש בקישורים מידע על אתרים לחיפוש עבודה בהולנד - גם אני לא דוברת הולנדית ועובדת באנגלית - זה לא פשוט אבל אפשרי למצוא. 6. לבוא עם נכונות להבדלי תרבות. בעיקר במערכת הבריאות, האוכל והשירות - אלו הנקודות ה"מפחידות"

jefrat

New member
אחרי שמצאתם את הדירה...

לא לשכוח: 1) להרשם לרופא באיזור - HUISARTS 2) לודא שיש לכם ביטוח רפואי מתאים 3) לפתוח חשבון בנק אפשר רק עם כתובת מגורים - כדאי כמה שיותר מהר, כי ממש קשה להיות עם כרטיס אשראי ובלי PIN מקומי. תבררו שיש בנקאות ONLINE באנגלית. 4) להיות מוכנים שכל עוד לא עברתם להולנד, "רוח" זו רק הגדרה במילון... אתם עוברים בחורף: קר, חשוך, גשום ומאוד רוחני פה
5) לקנות אופניים... למרות מספר 4 - זו הדרך להסתובב פה, וזה כיף 6) למרות מספר 5 - מבחינת תחבורה - אמסטרדם זה ג'ונגל - חשמליות, אוטובוסים, מכוניות פרטיות, הולכי רגל (ותיירים) והרבה אופניים - ואף אחד לא ממש מציית לחוקים... 7) יש הרבה ישראלים - אפשר למצוא את החברה אם זה מה שאתם צריכים. מעבר לכך יש עוד 134 לאומים (לפי הסקר האחרון שפורסם על אמסטרדם), ככה שתמיד יש עם מי לדבר באנגלית. אני ממליצה לקחת את הנסיון ולא להצמד לאוכלוסיה הישראלית אלא "ללכת עד הסוף" ולהתערות באמסטרדמיות המקסימלית. 8) למרות מספר 7 - חומוס של צבר אפשר למצוא על כל מדף באלברט-היין (רשת סופר-מרטקים) ובמבה, פתיתים, מלפפונים חמוצים ושאר מטעמי ארץ הקודש יש בסופרים באמסטלווין ובדרום אמסטרדם (איפה שיש קהילה ישראלית גדולה). 9) כמו כל מדינה באירופה גם הולנד היא מדינת הגירה, עפ"י הסקר של מספר 7, מרבית הלא הולנדים הם מרוקאים ותורכים - המשמעות - הרבה חנויות קטנות עם אוכל יותר מוצלח מהמקומי... 10) סביר שיש עוד... אבל עכשיו הגיע הזמן לטיול אופניים של יום ראשון

danyo

New member
תודה רבה

המון תודה על המידע, רשמתי לעצמי... עוד דבר קטן שעכשיו עלה לי בראש, כמה מיסים משלמים שם? איך המדרגות מס שם? הבנתי שיש הנחה של 30% במס או משהו כזה- מכירה? כל מידע על מס יעזור. תודה רבה חג שמח ושנה טובה דן

jefrat

New member
כן... חוקי ה-30% לזרים

שעובדים בהולנד ויכולים להוכיח שהם עובדים בעבודה בעלת ייחוד. באופן כללי מדרגות המס דומות לישראל, 30% חזרה מהמיסים שאתה משלם יכולים לחזור אליך (וזה המון כסף), אם אתה עומד בתנאים. מקום העבודה שלך יכול לעזור לך בבקשה, תתעקש שהם יעשו את זה, זה תהליך פורמאלי ופשוט ואם אתה מקבל את ההטבה זה משנה מאוד את התשובה שנתתי לך לגבי "מכמה יכול לחיות זוג". ההטבה היא ל-10 שנים. סביר להניח שאתה תעמוד בקריטריונים (אם אתה מהגר בגלל עבודה). אגב... לזוגתך זה לא ודאי שהיא תקבל כיון שהיא כאן בגללך... לפעמים זה עובד לפעמים לא. חג שמח ושנה טובה!

danyo

New member
אצל אשתי זו כבר בעיה אחרת

אני מאמין שאצל אישתי זה יהיה אחרת כי היא בעלת אזרחות דנית. האם את יודעת מה מגיע לאזרחים אירופאים שמגיעים לאירופה? האם מגיעים לה כל מיני הטבות/ הנחות וכו? בנוסף מישהו זרק לי שכדאי ואף מומלץ לשמור קבלות ואת הדפים מהחנויות על הקניות כי ביום שאני עוזב אני יכול לקבל החזרים על המע"מ. מה הפרוצדורה, האם על כל הקניות אני מקבל החזר מעמ, האם צריך לקחת את הדף מהחנות, האם יש סכום מינימום למילוי הדף, האם מילוי הדף עולה כסף???

jefrat

New member
גם אשתך זכאית ל-30%

כל אזרח לא הולנדי שעומד בתנאים זכאי. מעבר לכך אין לה הטבות כלשהן מלבד השהייה הבלתי מוגבלת והזכות לעבוד בלי אשרה מיוחדת (שזה לא מעט לדעתי...). עליך כמי שאינו תושב האיחוד, חלות חובות שונות (כמו להרשם במשטרת הזרים ולקבל אשרות שהייה מתאימות), בתנאים מסויימים אתה גם זכאי לקורס שפה (לא אם השהייה שלך היא בגלל עבודה, כן אם היא בגלל בת זוג). לגבי החזרי מעמ - עד כמה שידוע לי זה נכון רק לתקופה מסויימת לפני שאתה עוזב את הולנד. כל עוד אתה תושב חלות עליך כל חובות תשלום מעמ כמו כל תושב אחר. בכל מקרה בשביל לקבל את ההחזר אתה חייב להראות את כל הדברים עליהם אתה מצהיר בשדה התעופה אחרי ביקורת דרכונים (כלומר, אחרי שאתה שולח את המזוודות). אבל שווה שתברר עם מי שעזב את הולנד, אני (מקווה) שלא קרובה למצב הזה...

למעלה