עוברים לגרמניה

MaayanM1

New member
עוברים לגרמניה

שלום לדרי הפורום, מצטרפת אליכם. זאת אומרת, עוברת לאירופה החודש, ללא תכניות לחזור. מקווה שתקבלו אותי בזרועות פתוחות. יש לי שאלה שאשמח לקבל את דעתכם עליה. אני לא זקוקה לפתרונות טכניים (אלא אם כן יש לכם רעיון באמת יוצא מגדר הרגיל או ששמעתם ש... ואתם מכירים מישהו ש...) אלא באמת מה דעתכם האישית ומה הייתם עושים במצב כזה. יש לי סט של רהיטים שמלווה אותי מגיל 7. מדובר במערכת מעץ מלא של כוננית, שולחן כתיבה, כסא, ספריה ומראה - ריהוט כולל לחדר, שנקנה בארה"ב בשנות השבעים, רהיטים מהסוג "שכבר לא עושים היום", שהיה של אמא שלי כשהיתה נערה, נשלח לארץ וכאמור הועבר אלי לפני יותר מ20 שנה. לאחר שבחנו את האופציות השונות, הגענו למסקנה שלא כדאי לנו לבצע שילוח ימי של כל תכולת הדירה, ואני החלטתי (בזמנו) פשוט למכור את הרהיטים. אבל ככל שהזמן עובר, מזדחל הכאב שבויתור על הרהיטים שהיו איתי כמעט כל חיי ושקיויתי להוריש לבתי - כשזו תבוא כמובן... (הנה שוב העיניים מתמלאות בדמעות). אני לא רוצה להתחיל להלאות בכל הפרטים הטכניים, הנקודה התחתונה היא שמבחינה כלכלית זה די טפשי להצמד לרהיטים הללו, ובמיוחד כשלא ידוע לנו אם נחזור לארץ אי פעם, ואם בכלל נשאר בגרמניה או שנעבור למקום אחר (ומה, אז עוד הפעם נגרר עם הרהיטים האלה?) הרהיטים זקוקים לשיפוץ קל (זאת אומרת ניקוי מסיבי או צביעה מחדש) - הפתרון האידיאלי היה כמובן אם מישהו מהמשפחה היה לוקח את הרהיטים ומשפץ אותם, או למצוא מישהו שמכון לקחת אותם תוך ידיעה שאהיה מעוניינת לקחתם חזרה כשאחזור או כשתכנס איזשהי ודאות לחיי - אבל אני לא מוצאת אף אחד שמוכן לדיל כזה. מה דעתכם?

MaayanM1

New member
בחנו את האפשרות הזאת

אכסון הכי זול עולה 100 ש"ח לחודש, באמת לא הרבה, אבל מה אחר כך? לא רוצה לסחוב על הגב הוצאה שנתית של 1200 ש"ח בחודש למשך שנים. גם ההובלה למקום האכסון ואז בחזרה או לקצה השני של העולם או אלוהים יודע מה, תעלה כסף - ומכיון שאנחנו צועדים לעבר הלא נודע, אני פשוט לא רוצה לקחת התחייבויות כאלה - לא שאין כסף כרגע אבל אני מנסה לנהוג באחריות.

גוזליה

New member
כן בהחלט.

אני אישית לא הייתי מסוגלת פשוט שמישהו אחר ישתמש לי בדבר שהוא כה סנטימנטלי....

MaayanM1

New member
לי דוקא אין בעיה עם זה

רק חשוב לי שזה יחזור אם ארצה (ושלם, אם אפשר :) לוותר על האפשרות הזו מעכשיו ועד עולם - זה כל כך מתסכל!

גוזליה

New member
אז מצטרפת להמלצת שאר חברי הפורום-

לאחסן שנה/שנתיים, ואז להחליט

ללא ספק, אחסון

ראשית, משום שקשה להתמודד עם מספר בעיות בו-זמנית. הגירה היא תהליך קשה בפני עצמו שדורש השקעה של כוחות נפשיים לא קטנים, ובנוסף גם כוחות פיננסיים שעדיף לנצלם להצלחת ההגירה מאשר להעברת רהיטים ממדינה למדינה. בנוסף (סליחה על דברי הכפירה, אבל אין חכם כבעל נסיון) הגירה יכולה גם להיכשל. לכן, לדעתי, עדיף להניח את ההתמודדות עם הרהיטים למועד מאוחר יותר. אני מניח שלאחר שתיקלטו בגרמניה, תחלוף איזה שנה שנתיים ותדעו איך ייראה בית-הקבע שלכם, תוכלו לקבל החלטה אם להעביר את הרהיטים הללו אליכם או להיפרד מהם. אני מניח גם שאם תחליטו להעביר אותם אליכם לשם, התקציב הדרוש לשם כך לא יהיה בעייה.

הנה פילוסופיית ההגירה שלי:

כשמהגרים לארץ אחרת מתוך רצון להשתקע שם לתמיד, חייבים להפנים שסותמים את הגולל באופן סופי על כל מיני דברים שנשארים מאחור. חלקם נפשיים- חברויות מסויימות שברור שלא יוכלו להשתמר ולשרוד את המרחק, זכרונות מהנגב/ הגליל, וכו'....וחלקם חומריים- רהיטים במקרה שלך, ערימות ענקיות של ספרים, קלטות נדירות וחפצים אישיים במקרה שלי. חייבים להפנים ולקבל באהבה את הרעיון שכאשר מהגרים, סוגרים דלת אחת ופותחים דלת שנייה, למקום החדש. אני יכולה לנחם אותך בזה שגם לי היו אותן התלבטויות כמו לך- ממש בכיתי כשמיינתי את החפצים, מכרתי רהיטים שליוו אותי שנים ומכשירי-חשמל יקרים במצב מעולה וחדש ותרמתי המון ספרים לספרייה....אבל את יודעת? אף פעם לא התחרטתי על הוויתור הזה, ואני כבר שנים בספרד. לא התחרטתי על כלום- אפילו לא לשנייה!!! אני מקווה שעזרתי. בהצלחה בהגירה וחג שמח!

d r e a m i e

New member
מסכים.. אני גם בעד למכור.

מנסיון כשנוסעים אל הלא נודע מבלי לרצות עוברים דירות כמה וכמה פעמים ואז מעריכים כמה שעדיף שלא להסחב עם רכוש כבד וגדול ושרכוש זה נטל שעדיף להפטר ממנו. (חוץ מהמחשב שלי כמובן.
) כשחזרתי לארץ והוצאתי את הדברים שלי יותר ממחצית מהרכוש הלך לפח ולא האמנתי איך שמרנו כל כך הרבה רכוש. סה"כ שנתיים הסירו כל ערך סנטימנטלי ממה שהשארנו מאחור, אולי זה בגלל שרואים שאפשר בתכלס להסתדר יפה גם בלי זה. :) אני מבין שההתלבטות פה היא לא אם לקחת אלא אם לשים באחסון או אם למצוא מישהו שישמור עליהם. מכיוון שמדובר בשנים רבות לכי תדעי מה יהיה מצב הרהיטים אם חלילה יתפסו עובש או יתבלו כתוצאה מהזמן שיעבור, מחוסר אוורור או נקיון תמידי. עדיף שכבר מישהו אחר ישתמש בהם ויהנה מהם מאשר שתבזבזי כספים במשך שנים על אחסון ואז תחזרי ותראי שהם לא כפי שהשארת. עוד עניין שחשוב שתדעי זה שאם תפרסמי כיד שניה תראי שרוב האנשים חולירות ומחפשים מחירים מגוחכים לגמרי ולא לפי השווי האמיתי של הרכוש, ובטח שלא לפי השווי שתרצי. לא משנה איזה מחיר תשימי תמיד ינסו להוריד אותך עוד ועוד. לכן כדאי שתשתמשי במעט זמן שנשאר לך כדי לפרסם מעכשיו ואולי ליפול על מישהו שכן יעריך את השווי האמיתי של הריהוט במקום למכור אותם בכאב לב בפרוטות בלית ברירה.

MaayanM1

New member
מוכרת - בינתיים לא, אבל מוכנה להשאיל...

ראה הסבר למעלה

forglemmigej

New member
אוקי

לא נראה לי שמישהו יקח את זה עד שתסתדרו אבל אם תחשבי על מכירה יש לך קונה על בטוח, הריהוט הזה מאד נחשב היום וראיתי אותו בהרבה בתים של אנשים שמשקיעים בריהוט ישן, רטרו או וינטייג'. במקומך הייתי מוכרת את זה אבל תחפשי מישהו שמבין כי הם באמת שווים. תוכלי למצוא בגרמניה רהיטים יפים הסגנון באירופה די שונה מהארץ , זוגות צעירים קונים איקאה (יאק), כשיש ילדים עוברים לריהוט שאפשר לנקות את הריפוד כשמתברגנים באמת עוברים לריהוט מעור אמיתי.

CeruleanCat

New member
אני מהתומכים באחסון

בהנחה שזה אפשרי כלכלית ושהקשר הרגשי שווה מבחינתך ההשקעה הכספית. הרי אחסון לטווח ארוך יעלה יותר מאשר רהיטים חדשים. אנחנו ויתרנו על המון דברים. עם הרבה אני שלמה, ועל חלק מאוד חבל לי. על מה שבחרנו להשאיר, אין לי שום חרטות, ואשמח כשיגיע היום ונחשוב שזה הזמן להעביר את הכול.

MaayanM1

New member
גם אנחנו

מוותרים על המון, ואני בסדר עם זה. הרהיטים האלו, לעומת זאת, הם לא מאלה שאי אפשר להסתדר בלעדיהם (זאת אומרת אפשר עם תחלופה זולה בהרבה- מדפים במקום ספריה, שולחן קטן במקום כוננית, מראה פשוטה במקום זו הממוסגרת)... ככה שהשיקול הוא לא פה במקום שם.

למעלה