עוברים לבאר שבע

עוברים לבאר שבע

שלום לכולם אנחנו חוזרים לארץ מארה"ב, ומשתקעים (לפחות זמנית) בבאר שבע. אנחנו לא מכירים את העיר בכ-לל. שמות השכונות עם האותיות נשמעים לי כולם דומים. מבקשים את עזרתכם. איפה לגור ??? אנחנו מחפשים בית פרטי לא מאוד גדול, 3 חדרים יספיקו. צריך להיות קרוב לאוניברסיטה, לכל היותר מרחק נסיעה של אוטובוס אחד. חשוב לנו שתהיה שכונה עם משפחות, הרבה ילדים. לא אוכלוסיה זקנה ולא סטודנטים (לא רק, בכל אופן). אמרו לנו שרמות זו שכונה טובה, קרובה גם לקמפוס וגם לתחנת הרכבת. למרות כל היתרונות של השכונה, אם אנחנו כבר עוברים לגור בעיר שאנחנו לא מכירים בכלל, עדיף לחיות באזור שהחיים בו יתנו לנו תחושה על העיר כמו שהיא. ורמות, מהמעט שהתרשמנו תוך כדי נסיעה שם, נראית כמו שכונה חיצונית כזאת, לא ממש באר שבע באמת. האם אני טועה? מה אתם אומרים? איפה אתם ממליצים לחפש? איפה כדאי לגור? איפה לא כדאי לגור עם ילדים? ועוד שאלה- מכירים אתרים של נדלן בבאר שבע? (חוצ מ..dirot.com) אשמח לכל תשומה בנושא.

Superdror

New member
וואל...

רמות אכן קצת מנותקת מהעיר במושגים של תחבורה ציבורית, קווי האוטובוס נורא ארוכים וקשה להסתמך עליהם, אם יש רכב בבית, זה פחות בעייתי, למרות שלפי הבינותי, היציאה מהשכונה בשעות הבוקר קטסטרופלית בתחבורה - ברוב שעות היום האחרות לא סובלים מבעיית פקקים ונהג שמכיר את הדרכים טוב, יכול להגיע מצד אחד של העיר לצדה השני בכ-10/15 דקות +/- . אם אין אוטו בתכנון, המחייה שם כנראה תהיה מאוד קשה מבחינת ניידות. אמנם, רמות מאוד קרובה לאוניברסיטה - לפחות חלקים ממנה. "רמות החדשה" התרחקה די הרבה. אם אתם רוצים להיות ב"מרכז העניינים", אז כנראה ששכונה א' / ב' תהיה התשובה עבורכם. מרחק הליכה לא רציני גם מהקניון וגם מהאוניברסיטה , נמצאת בלב העניינים. קווי האוטובוס שעוטפים את השכונות האלו הם רבים והתדירות גמישה. רוב המבנים בשכונות אלו ישנים, אם כי, יש גם בניינים חדשים (4-5 שנים בתקווה שלא איבדתי את תחושת הזמן), מאובזרים בכל טוב, החל מחניון תת קרקעי ועד חדרי כושר. אני מניח שאתם מדברים על ילדים קטנים, כך שאינני יודע לומר כמה בתי ספר יש סביב האיזור, בטח אחרים ידעו יותר טוב ממני, אם כי במידה ומדובר בבתי ספר תיכוניים - , גם מקיף ח' וגם מקיף א' נמצאים במרחק הליכה. שמתי לב ששאלתם על בתים פרטיים, אם רק בבתים פרטיים עסקינן, אז ככל הנראה, רמות היא האופציה היחידה עבורכם, אלא אם אתם רוצים לחפש בית פרטי "ישן" יותר שתוחזק טוב, סביר להניח שלמצוא כזה בשכונות אלו יהיה יותר קשה מאשר בשכונת רמות- אם כי, לא בלתי אפשרי, אני מקווה
אשמח לעזור עם כל מידע נוסף / תמונות וכו', כמובן, גם גוגל-ארט' יוכל לתת לכם תמונות, אם כי, כנראה לא עדכניות כל כך

Reznik

New member
כמו שדרור אמר

ולדעתי הוא צודק, שכונה ב' יעילה לכם, השכונה ממוקמת במרחק של 10 דקות הליכה נורמלית מהאווניברסיטה, ומהמכללה הטכנולוגית, מבחינת בתי ספר לילדים, יש את בית הספר נתיבות יורם באמצע השכונה (הבית ספר עד כיתה ה') ומכיתה ה' אפשר את יעלים שנמצא מול מקיף ח' או את רעות וחווה שנמצאים גם כן 10 דקות הליכה מהשכונה. השכונה יחסית נגישה (בקו' 6 תוך 10 דקות אתם כבר בקניון. מבחינת הבתים י בתים פרטיים שמורכבים מ2 קומות וכל קומה מחולקת ל2 משפחות, ולכל משפחה ישנה את החצר שלה. או "רכבת" של בתים פרטיים, שמכל צד יש שכנים, אבל מקדימה ומאחורה יש שטח פרטי. ואפילו רבי קומות. בכללי השכונה שקטה, עם אוכלוסיה מעורבת ואין "שליטה" של גיל מסויים בשכונה. וחוץ מזה, תהייו שכנים שלי

ee30ee

New member
דירות בבאר שבע

אני גם בעד שכונה ב', ויש שם גן פרטי מעולה "גן אורנה" ובתי ספר בקרבת מקום. יש את רח' טשרניחובסקי, חז"ל, אבן גבירול שהם במרחק הליכה מהאוניברסיטה (מניסיון). אם אתה מצליח למצוא במתחם טשרניחובסקי 14 אבן גבירול דירה, יהיה לך מעולה כי יש שם מדשאה ענקית מטופחת והגן ממש ממול. חוץ מזה, אם אתה מחפש דירה בב"ש חבל לשלם על תיווך. ממש ביזבוז. אני אשלח לך במסר טלפון של אדם שאני יודעת שיש לו מס' דירות למכירה / השכרה - אדם פרטי. תוכל גם לעיין במדס או באתר של האוניברסיטה כדי לראות דירות. מרמות - תתרחק.

יופי, ../images/Emo51.gif. ועוד שאלה

מה לגבי שכונה ג'? ראינו (באינטרנט) שניים-שלושה בתים שם. איך השכונה הזאת? הילדים, אגב, סביב כתה א'-ב' לפי הגיל.

ee30ee

New member
בשכונה ג' זה מאוד תלוי איפה

ווינגייט החדש - נחשב לטוב ויש גם בי"ס מעולה "מיתרים". אבל יש צורך בבחינות כניסה ומיונים כדי להיכנס פנימה. לא רחוק משם , בצד השני מול ביה"ח יש את שמעוני (גם שכ' ב') שנחשבת שכונה טובה מאוד

Superdror

New member
ב-ג לטעמי יהיה מאוד קשה

למצוא בית פרטי במצב טוב, אם בכלל. מעבר לכך, רוב האיזור מלא בסטודנטים - בשל הקרבה לאוניברסיטת בן גוריון. מצד שני, השכונה ממש ממש גדולה, תלוי גם איזה רחוב.

אני גם בעד שכונה ב'

אני גר בשכונה הזו, ומנסיון, זה קרוב לרוב העניינים המרכזיים בעיר. הספריה העירונית נמצאת פה, הקונסרבטוריון, מקיף ח', נתיבות יורם כמו שאמרו (למדתי שם :) ), קרוב מאוד לבית החולים (למרות שחלילה שאני מאחל שתצטרכו להגיע לשם בכלל), קרוב יחסית גם לאוניברסיטה, יש בשכונה לא מעט בתים שיוכלו לספק אתכם. ליד הספריה העירונית יש את רחוב חיים הזז (שמולו גם נמצא רחוב שמעוני שהוזכר כאן), זהו אזור מצויין למגורים. בקיצור לדעתי שכונה ב' היא המתאימה לכם ביותר.

אכן שכונה ב'..

גרתי בה רוב חיי.. ובתור אחת שגרה ברמות - אני לא ממליצה לך כל כך .. היא באמת שכונה מנותקת, ודי יקרה.. קו 4 הוא היחיד שעובר בה בערך .. ולוקח לו המון זמן.. חוצמזה שבקרבת הערים התאומות הוא עובר רק בנתיב אחד.. סתם מייאש... את שכונה ב' אני כלכך אוהבת..היא לא יקרה, אחלה אנשים, קרובה לאוניברסיטה, ועוברים שם לפחות 3 קווי אוטובוססים... 6, 12 ו22 .. לפי מה שידוע לי.. שבת שלום!!

למעלה