עוברים דירה

תומער

New member
עוברים דירה

שלום אני חדש כאן,בעוד זמן מה-לא יודע מתי-על האדמה שאני חי בה היום יבנה בית חדש.על חלקת האדמה המקסימה הזאת יש המון המון צמחיה ישנה-מלפני 40 שנה,בינהם צמחים שארצה להעביר איתי.שיחי ורדים מבוגרים מאד(שושנים-מדהימות בריחם),ונרקיסים מהממים,רציתי לדעת-מתי זמן טוב להוציא אותם? האם אפשר לכדים? איך לעשות זאת-כמה עמוק לחפור וכד'-ובכלל כל עיצה ומידע יתקבלו בברכה. תודה

r o i 1 9

New member
פשוט היתי חייב: ורדים זה לא שושנים!

הכל ברוח טובה <; נרקיסים כמדומני אין בעיה,פשוט לחפור מסביב ולהוציא עם הפקעת. הורדים הזקנים יכולים להיות בעייתים.המתן שמומחי הפורום יכנסו.

תומער

New member
המתן שמומחי הפורום יכנסו

מחכה לכם מומחי הפורום על שאלתי כיצד יש להעביר ורדים/שושנים (מה ההבדל? ) תודה

shlumbergera

New member
לפחות בעברית אני קצת מומחית...../images/Emo13.gif

משפחת הוורדיים - ROSE, אלה השיחים שאתה מדבר עליהם. יש המוני סוגים וזנים. זקופים, משתרעים, מטפסים, עבי-גזע, דקי-גזע והמון סוגי צבעים וריחות ויש גם נטולי-ריח. בעלי שורשים מעמיקים.זקוקים לפחות לחצי-שמש ושתייני מים רבים. פורחים כבר לקראת סוף החורף, מדהימים באביב, יכולים להמשיך בקיץ, עם טיפול מתאים ואקלים מתון/קריר וממשיכים בפריחה בסתיו. משפחת השושניים - בעלי שישה עלי כותרת. שייכים לגיאופיטים-פקעתיים - BULB: צימוח השורשים מתרחש מתוך בסיס הפקעת. יש מי שמכנים את הפקעת בשם 'בצל'. מפתחים שושנת עלים נמוכה או מתגבהת. הפרחים מופיעים על עמודי פריחה . כיום יש זנים שפורחים באביב ובסתיו וכאלה שמופיעים בקיץ. כמעט כולם בעלי ניחוח עדין ומענג. אם תחפש בגוגל: ROSE PLANT ו- BULB PLANT ותבחר את IMAGES למעלה בצד שמאל - תקבל המוני תמונות על הנ"ל. המעט שאני יודעת על העברה של וורדים היא, שאם הם בוגרים, קשה עד בלתי אפשרי. הם לא מתאקלמים. אם הם צעירים ובית השורשים לא מאד מפותח - אולי יש סיכוי. אולי תנסה לייחר, על אף שכאן הדעות חלוקות אם זה אפשרי ללא הרכבה.

טסונמי1

New member
ורדים כדאי להעביר בפברואר

לאחר גיזום מסיבי של לפחות שליש מהגובה נרקיסים להעביר בסוף פריחתם וחשוב לא ליגזום את הירק שלהם ביזמן ההעברה-

שחיין

New member
שמת לב לגיל של הצמחים?

בגילך כבר קשה לעבור דירה בטח לורדים, לא?

עולמיה

New member
בעברית כן, אבל בבוטניקה....

תיקון טעויות קטן: אם כבר כותבים על משפחות וסוגים, לפחות רצוי לדייק: המשפחה היא וורדיים ROSACEAE במשפחה יש כ-3000 סוגים, למשל: שקד, אפרסק, תפוח וגם ורד Rose. אין כמה סוגי ורד - ורד Rosa זה שם הסוג. יש הרבה מינים (למשל:Rosa canina ורד הכלב) והמון זנים. הם מחולקים לקבוצות כמו כלאי תה, פלוריבנדות ועוד. לא כל ה bulb הם שושניים. יש הרבה גיאופיטים שאינם שושניים. אם רוצים לחפש שושניים צריך לחפש לפי שם המשפחה הלטיני Liliaceae אם רוצים שושן צחור אפשר לפי שם המין הלטיני Lilium candidum

למעלה